gyakorivalasz2: "Sőt, a tudomány egyéb ágai épp az emberi élet értékét hangsúlyozzák. Minden emberét, kortól, nemtől, rassztól, vallástól függetlenül."
Bocs, de ez nem igaz. A tudomány hideg, nem számít neki egy ember élete, pusztán a tudományos kísérlet eredménye és a levont következtetések. Ettől még persze a legtöbb tudós nem követ el Mengele-féle borzalmakat, de ez nem a tudománynak köszönhető, hisz a tudomány nem ad semmiféle erkölcsi útmutatást. Egyszerűen nem dolga. Szóval, hogy a legtöbb tudós nem tart bármit elfogadhatónak a tudomány érdekében, az pont hogy olyan alapvető erkölcsi értékeknek köszönhető, amiket például a vallás tanít.
"Ezzel szemben a biblia tele van olyasmivel, hogy kit milyen bűnökért hogy kell kivégezni, megkövezni, kiutálni, városokat isteni jóváhagyással vagy akaratra kiirtani, hogy Jézus nem békét, hanem kardot hoz, hogy egymás ellen fordítja a gyereket a szüleivel, stb."
Nem vagyok vallásos, szóval nem ismerem kellően a Bibliát, de kétlem, amiket írsz. Amennyire tudom, nem buzdít semmire, legfeljebb azokat, akik ezt akarják látni benne, vagy akik pár részletet kiragadnak, és önmagában, az egész ismerete nélkül értelmezik, hogy vallásellenes nézeteiket alátámasszák. De az igazság az, hogy például többször is elhangzik, hogy az Úré a bosszúállás. Amúgy meg a pozitív dolgokat valahogy sose emlegetitek belőle. Érdekes.
Amúgy meg vastagon leszarom ezt az egészet, csak szomorú látni ennyi elvakult embert, akik azt hiszik, a szabadságot és szólásszabadságot pártolják, közben meg kétségbeesett erőfeszítésekkel, minden áron el akarják taposni az emberiség egyik alapvető, valószínűleg a kezdetektől létező értékét, a vallást, nem gondolva arra, hogy ha ez sikerül, milyen világ következik.
"Nem vagyok vallásos, szóval nem ismerem kellően a Bibliát, de kétlem, amiket írsz. Amennyire tudom, nem buzdít semmire"
Komolyan, miért csinálod ezt? Magadnak is hazudsz. Jozsué kinek a parancsára írtott ki egy egész falut? Kinek a parancsára kövezték halálra a szombaton rőzsét gyűjtő öregembert?
Mondjuk írod, hogy nem ismered a bibliát, ez látszik, de hogy ennek ellenére leállsz vitatkozni a témában, az nem akármi hozzáállás.
Kérdező: Józsue, úgy emlékszem, már egy támadásra válaszolt. Ezek egyébként tanmesék, csak sokan nem képesek felfogni. Elárulom, elég sok művészi alkotás is van, amiből egy mondatot kiragadva egyes emberek nagy baromságokat csináltak, de ettől talán még nem a művészet a hibás.
Amúgy meg, nekem úgy tűnik, hogy annyi fogalmam nekem is van a Bibliáról vagy a vallásról, mint nektek bármelyik itt elhangzott témáról (a tudományt is beleértve).
Kérdező: "Na, ha a rossz dolgok tanmesék, akkor isten és Jézus története is mese."
Furcsállom, hogy erre most jössz rá. Szerintem ma már senki sem szó szerint veszi a Bibliában leírtakat. A mélyen vallásos emberek Istent nem egy felhők között ülő szakállas öregembernek képzelik el, hanem egy megfoghatatlan jelenségnek, ami bennünk, emberekben van. Jézussal kapcsolatban pedig nem az a lényeg, hogy élt-e valójában, és ha igen, valóban szakállas volt-e, fehér ruhában járt-e, és a valóságban minden pontosan úgy történt-e, ahogy a Bibliában áll. A lényeg a leírt, ránk maradt, története, és hogy az mit tanít nekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!