Mi a legnagyobb konkrét szám, ami szerepel a Bibliában?
800.000
2Sám 24,9
És beadá Joáb a megszámlált népnek számát a királynak; és Izráelben nyolczszázezer erős fegyverfogható férfi, és Júda nemzetségében ötszázezer férfiú vala.
2Krón 13,3
Azért felkészüle Abija a háborúra négyszázezer válogatott harczosból álló sereggel; és Jeroboám vele szembeszállott nyolczszázezer válogatott harczosból álló sereggel.
Nem konkrétan 101 000 000:
Jel 5,11
És látám, és hallám a királyiszék, a lelkes állatok, és a Vének körül sok angyalnak szavát; és az ő számuk tízezerszer tízezer és ezerszer ezer vala;
Szia!
"Nincs senki jó, csak egy, az Isten"
Ozmium42!
De, szeretem.
Neked viszont ajánlom a gondolkodást, legalább egyszer próbáld ki!
Ha Isten a teljesség, mindenség, a lét egésze, akkor az egy. Két, három..., ötezer teljesség nem létezhet.
Szerintem, ha már vallás témában teszel fel kérdést, akkor be kellene látni, hogy nem materialista szemlélettel kell megközelíteni.
A probléma az, hogy belénk nevelték azt, hogy nagyon sok mindent mennyiség alapján ítéljünk meg...
De ez a vallásban nem feltétlenül működik.
Ilyen megközelítéssel valóban az EGY a legnagyobb szám, maga a Teljesség.
Tehát Pietrosolnak igaza van, ... a "probléma" az lehet max., hogy Ő nem felületesen gondolkozik.
Egy Római Katolikus
"Sehogy csűrve-csavarva nem látom be, hogy az egy, mint Isten darabszáma több, mint 2 vagy százmillió. Sajnálom, ilyen bolond vagyok."
Éppen ez az alapprobléma - és nem Veled, Ozmium42 - hanem az általános szemlélettel: a számoknak elsősorban pusztán mennyiségi tulajdonságot tulajdonítunk. Közben elfeledkezünk a minőségről.
A számok - akármilyen meglepő - többet jelentenek puszta mennyiségi méréseknél, eredetileg inkább szimbólumok voltak, minőségi jegyekkel.
Ezért mondható az - ebből az alapállásból tekintve - az, hogy a legnagyobb szám az: Egy.
Tehát először a kérdésednél azt kellene eldönteni, hogy milyen alapra építve érdekel a "legnagyobb szám".
Minőségi vagy mennyiségi?
Egy Római Katolikus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!