Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent ez? Mustármagnyi hit?

Mit jelent ez? Mustármagnyi hit?

Figyelt kérdés

Monda pedig az Úr: Ha annyi hitetek volna, mint a mustármag, ezt mondanátok ím ez eperfának: Szakadj ki gyökerestől, és plántáltassál a tengerbe; és engede néktek.

Ha akkora hitetek volna, mint a mustármag, azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen amoda, és elmenne; és semmi sem volna lehetetlen néktek.

Szó szerint kell ezeket venni vagy sem??

2014. szept. 18. 20:42
 1/10 anonim ***** válasza:

Márk4-

30.

És monda: Mihez hasonlítsuk az Isten országát? Avagy milyen példában példázzuk azt?

31.

A mustármaghoz, a mely mikor a földbe vettetik, minden földi magnál kisebb,

32.

És mikor elvettetik, felnő, és minden veteménynél nagyobb lesz és nagy ágakat hajt, úgy hogy árnyéka alatt fészket rakhatnak az égi madarak.

*Ha akkora hitetek volna, mint a mustármag, azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen amoda, és elmenne; és semmi sem volna lehetetlen néktek.

A hegy itt, de a Biblia többi részében is, a negatív szellemi erőket, és azok tetteinek okait jelöli, amik egy ember életében rendszerint problémaként jelentkeznek, vagy átok formájában, vagy az egészségben stb. Minden ami negatív.

2014. szept. 18. 21:15
 2/10 anonim ***** válasza:

A szellemi erőket mozgatni lehet. Csak nem mindegy ki és milyen forrásból mozgatja.

Van név viszont és ez egyedül Jézus neve, amire minden térd meghajol. A menyben, a földön, és a föld alatt.

2014. szept. 18. 21:17
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Az átkot és az áldást örökölni is lehet. Egyébként.
2014. szept. 18. 21:18
 4/10 anonim ***** válasza:

Filippi 2-

4.

Ne nézze kiki a maga hasznát, hanem mindenki a másokét is.

5.

Annakokáért az az indulat legyen bennetek, mely volt a Krisztus Jézusban is,

6.

A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő,

7.

Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén;

8.

És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig.

9.

Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt, és ajándékoza néki oly nevet, a mely minden név fölött való;

10.

Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké.

11.

És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.

Azt ne feledd, hogy Isten szövetségkötéssel hívja el az embert.

Tehát nem mindegy, hogy világi vagy, vagy már hozzá tartozó, és a megszentelődés folyamatban van az életedben.

Tehát a nevet oktalanul ne használd, mert nagyobb bajt zúditasz a fejedre, ha elkezded, mint ha nem tennéd.

2014. szept. 18. 21:23
 5/10 anonim ***** válasza:
*mert nagyobb bajt zúditasz a fejedre, ha világi, megszenteletlen emberként elkezded
2014. szept. 18. 21:25
 6/10 anonim ***** válasza:
51%

Nem tudom kérdező, hol találkoztál te eperfával a Bibliában, az enyémben vadfügefa van. De értem a kérdést.

A mustárnak a magja, vagyis a mustármag nagyon kicsi és jelentéktelen. Tehát ez jelképesen azt jelenti, hogy ha egy egészen kicsi hite lenne az embernek Istenben, már nagy dolgokat tehetne meg.

De ez nem egy önkényes hit lenne, hogy most olyan kedvem van, vagy hadd lássák az ismerőseim is mire vagyok képes, és akkor egyet gondolsz és dobálózhatnál a hegyekkel.

Viszont olvasd el az Apostolok cselekedeteiről írott könyvet! Péter, Pál, János is ugyanolyan emberek voltak, mint te vagy én, csak nagyobb volt a hitük. Az egész életüket átadták Istennek, mindig rá figyeltek, és olyan dolgokat kértek Istentől, amiről tudták, hogy Isten szerint való. Isten pedig most is ugyanaz az Isten, a Szentlélek ma is tud munkálkodni.

Azt még azért hozzá kell tenni, hogy a hit mindig Isten ajándéka, azért "csak" imádkozhatsz, de nem tudod a saját erődből elérni.

2014. szept. 18. 23:51
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia !

A mustármagnyi Hit amely nem nagy de minőségi az eredményességet jelenti, vagyis hatékony Hitet ez az Isten Hitének egy pici morzsája amely hatékonyan tevékenykedik.

2014. szept. 19. 05:20
 8/10 anonim ***** válasza:
23%

Szia!

Mivel példabeszédről van szó, értelemszerűen nem szó szerint kell érteni. A magban levő csíra az Isten által belehelyezett törvényszerűséget követve növekszik, fejlődése nem emberi képességektől függ.

Ha a mustármagot elvetik a földbe, a parányi csíra minden elemet magába szív, melyet Isten táplálására adott, és rohamos fejlődésnek indul. Ha ehhez hasonló hited van, megragadod Isten Igéjét, és minden Tőle rendelt segédeszközt. Így hited megerősödik, és a menny erejét hozza segítségedre. A Sátán által felhalmozott akadályok - legyenek bár látszólag oly áthatolhatatlanok, mint a hegyek - eltűnnek a hit parancsára. "Semmi sem volna lehetetlen néktek" (Mt 17:20).

Üdv. Péter

2014. szept. 19. 07:04
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia !

Érdemes tanulmányozni a teljes történetet ezért bemásoltam Jézus mondatait egy szellemi harc, tusakodás után szólja miután kiűzött néhány démont egy fiatal fiúból a tanítványok problémája nem az volt , hogy kicsi hitük volt hanem az, hogy nem volt hitük.

Ezért a szabadító szolgálatuk elakadt kudarcba fulladt és jó olvasni a végén jön Jézus elrendezi a dolgokat ráadásul még is tanítást is kaptak a tanítványok.

Szeretem ezt a történetet rávilágít Jézus a szabadító szolgálat gyakorlásának feltételeire.

Véleményem szerint szó szerint értelmezhető mert a hegy olyan akadályt jelent amit emberi erővel lehetetlen elmozdítani eltolni az útból ezért használja Jézus a példázatában mert a gonosz szellemeket szintén nem lehet csak úgy eltávolítani.

Egyik feltétele kapcsolat az Atyával és a test feletti uralom (könyörgés és böjtölés)

és a hit amelyből elég egy mustármagnyi.

Máté 17,14-21:

14 És mikor a sokasághoz értek, egy ember jöve hozzá, térdre esvén ő előtte,

15 És mondván: Uram, könyörülj az én fiamon, mert holdkóros és kegyetlenül szenved; mivelhogy gyakorta esik a tűzbe, és gyakorta a vízbe.

16 És elvittem őt a te tanítványaidhoz, és nem tudták őt meggyógyítani.

17 Jézus pedig felelvén, monda: Óh hitetlen és elfajult nemzetség! vajon meddig leszek veletek? vajon meddig szenvedlek titeket? Hozzátok őt ide nekem.

18 És megdorgálta őt Jézus, és kiment belőle az ördög; és meggyógyul a gyermek azon órától fogva.

19 Ekkor a tanítványok magukban Jézushoz menvén, mondának neki: Mi miért nem tudtuk azt kiűzni?

20 Jézus pedig monda nekik: A ti hitetlenségetek miatt. Mert bizony mondom nektek: Ha akkora hitetek volna, mint a mustármag, azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen amoda, és elmenne; és semmi sem volna lehetetlen nektek.

21 Ez a fajzat pedig ki nem megy, hanem ha könyörgés és böjtölés által.

2014. szept. 19. 16:12
 10/10 FodyTheOfficial válasza:

Szia!

Én egy teljesen más véleményen vagyok a feltevéseddel kapcsolatban!

Mi van, ha a tanítványok félreértették Jézus szavait?

"Ha akkora hited lenne, mint egy MUSTÁRMAGNAK"

Ez pedig nem jelent mást, mint hogy a mustármagba kódolva van az üzenet, a sejtjeibe, mindenbe. És csak egyetlen üzenet, mégpedig a tudat, ha bekerül a föld alá, akkor apró csírájával áttörje a magot és elinduljon a felszín felé, várjon is ott rá bármi.

2019. dec. 6. 01:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!