Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez valóban egy Isteni jel...

Ez valóban egy Isteni jel lehetett?

Figyelt kérdés

36 évesen azon agyaltam,hogy fősulira kéne menni, hogy valamit már tudjak az életemmel kezdeni. Nagyon sokat vivodok,hogy bele-e merjek fogni. Tudok-e még tanulni....

Tegnapra kaptam időpontot, hogy bemehetek megérdeklődni, hogy mi hogyan van.. Borzasztó ideges lettem, és magamban állandóan azt számláltam hogy: Istenem, küldj valami jelet, hogy bele-e merjek vágni! És egyszer csak főzés közben, mialatt ezen agyaltam, kisfiam egy mesét nézett, olyat amit egyébként sosem néz, és arra lettem figyelmes, hogy a mesében kórusban mondják,hogy : Valamikor vállalni kell a kockázatot! Semmi mást előtte nem hallottam a meséből csak ezt. Utána nem tudta kiverni a fejemből, hogy ez most egy jel lehetett? Ti hisztek az ilyesmiben? Egyébként úgy döntöttem, hogy belevágok, lesz ami lesz.

2014. szept. 17. 09:48
 1/8 anonim ***** válasza:
üdv, egyszer Jézustól megkérdezték, hogy miért halt meg az a sok ember, akire akkoriban rádőlt egy nagy torony. az érdekelte őket, hogy talán bűnösebbek volta-e, mint a többiek. Jézus szerint viszont csak rosszkor voltak rossz helyen. az esetedet is ilyennek tartom: véletlenszerű. szerintem tanulni mindíg képes az ember, a jó pap is holtig tanul, te is képes leszel rá. a kérdés az, hogy az eddig vállalt kötelezettségeidet tudod e továbbra is teljesíteni. pl mi lesz a fiaddal? egyébként én hiszek az Isteni jelekben. viszont úgy gondolom, hogy napjainkban Isten nem jelekkel vezet minket.
2014. szept. 17. 10:35
 2/8 anonim ***** válasza:
Az a jel, amit annak tekintesz, rajtad múlik, hogy meghatározd mi a jel, mi nem. Ez annyit jelent, hogy nincs isteni jel, csak szubjektív emberi megfigyelés.
2014. szept. 17. 12:19
 3/8 anonim ***** válasza:

1) rengeteget agyaltál rajta, a gondolataid közèppontjában volt.

2) a tudatalattid már tudta, hogy mit kell tenni, és amikor ez a mondat elhangzott, eljuttatta a tudatos elmèdig, hogy megmutassa az utat

Sok sikert!

2014. szept. 17. 19:51
 4/8 anonim ***** válasza:

Isten sokszor nem egyértelmű, másszor azonban másokkal mondatja ki. Lásd: Augustinus és a gyerekek: Vedd és olvasd! Vedd és olvasd! És Augustinus olvasta a Bibliát, majd megtért.

Nemrég el voltam keseredve, hogy nem megy az egyik egyetemi feladat, de azt az üzenetet olvastam ki a következő miséből, hogy neked küzdened kell. Úgyhogy kezdj neki, ha Isten nem akarja, akkor úgyis ki fogsz bukni.

2014. szept. 17. 21:42
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2014. szept. 22. 18:29
 6/8 A kérdező kommentje:

E heti horoszkópom:

Ne féljen valami újat tanulni! Különösen akkor érdemes beiratkoznia egy adott képzésre, ha az váratlanul szembe jön Önnel!

Na, szombaton kezdek. És hogy ettől jobban nem jöhetett volna szembe, minthogy a falunkban nyilt ez a fősuli. :D

Azóta szinte folyamatosan olyan idézetekbe botlok,hogy sosem késő elkezdeni..., mert még bizony mindig bizonytalan vagyok benne. De ezek adnak egy kis lökést nekem. Mintha tényleg valaki üzenni akarna nekem. Talán az Angyalok. :)

2014. szept. 29. 14:13
 7/8 szp72 ***** válasza:
A horoszkópot nem tartom valami jó eligazítónak. Egyébként szabad ilyen apróságokat jelekként értelmezni, de nincs rá garancia, hogy Isten üzenete. Ez a te hited és a te felelősséged, ha rosszul sül el, csak Istennek panaszkodhatsz, hogy miért engedte meg, hogy félrevezetődj.
2014. szept. 29. 18:47
 8/8 A kérdező kommentje:

Hát van benne valami! :D

Nem a horoszkóp miatt iratkoztam be. Mint irtam már most kezdek szombaton, csak véletlenül olvastam ezt a hetit. Itt ott van bennük valami...

2014. okt. 1. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!