Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jól hiszem, hogy zsidó vallású...

Jól hiszem, hogy zsidó vallású, vagy tévedek?

Figyelt kérdés
Ahol élek (kisebb város) van 5 iskola, abból 1 katólikus, és én azt gyanítom az egyik tanulóról, hogy zsidó származású. Ha tényleg zsidó miért pont a katólikusba jár, a szülei miért pont abba íratták be? Csak látásból ismerem a személyt, és abból feltételezem a vallását, hogy a nyáron Izraelbe (Jeruzsálembe) mentek "nyaralni". Ez minden képpen azt jelenti, hogy zsidók, vagy rosszul hiszem?
2014. szept. 16. 20:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%

A Wizz Air-nek tavalytól van egész tűrhető áru járata Izraelbe (akár 30.000 Ft oda-vissza) ennyiből meddig mész el autóval, a tengerig se elég.

Mi is kint voltunk tavaly, pedig nem vagyunk zsidók. Történelmi jelentőségű város Jeruzsálem, mint Róma, Athén vagy Kairó, emellett meg szuper a tengerpart és nagyon kedvesek az emberek. Nem csak vallási okokból lehet élvezni egy izraeli utat.

2014. szept. 16. 20:46
 2/13 Pietrosol ***** válasza:
100%

Szia!

Egy cimborám épp most járja az El Caminót. Egészen biztos lehetsz abban, hogy semmi köze a spanyolokhoz.

2014. szept. 16. 21:10
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy rakás hívő keresztény ismerősöm ment vagy fog menni Iraelbe (ez valamiféle presztízs is náluk talán). Egyébként meg ha tényleg zsidó, azért irathatták a katolikus iskolába, amiért a sok nem vallásos gyereket is: jókat hallottak az iskoláról, és szeretnének színvonalas oktatást biztosítani a gyereknek.
2014. szept. 16. 21:15
 4/13 anonim ***** válasza:
94%

Egyrészt: miért ne járhatna egy zsidó katolikus iskolába?

Másrészt: Jeruzsálem három világvallás szent városa. Egyébként is szerinted aki Izraelbe megy az automatikusan zsidó? Ennyi erővel Magyarországon minden turista, ösztöndíjas...stb magyar.

2014. szept. 16. 21:15
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van több zsidó ismerősöm is, aki katolizált. Értelmes, nagyon mély érzésű, hívő lelkek.
2014. szept. 16. 21:18
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
A Via Dolorosa, a Szent Sír temploma, a Golgota mind Jeruzsálemben van. Keresztény zarándokok tömegei keresik fel a várost.
2014. szept. 16. 21:22
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

bakker, egyrészt miért ne mehetne bárki Jeruzsálambe? nem csak tengerparti nyaralás van ám, van aki a kültúrát szereti...

másrészt, Jeruzsálem nem csak a zsidó vallás bölcsője...még két másiké is...

2014. szept. 16. 21:42
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én már voltam Horvátországban nyaralni, de nem vagyok horvát. Jártam már Csehországban is, de cseh sem vagyok. Sőt lengyel, osztrák, olasz, spanyol, török sem. ÉS muzulmán se.
2014. szept. 16. 22:20
 9/13 Cycle Golem válasza:
100%

Szerintem tuti! nem is lehet más. A zsidó háttérhatalom megbízottjai a szülei is, és kifejezetten azért íratták a katolikus iskolába, hogy, többet tudjon meg, rólatok, beépüljön, majd még érettségi előtt a megfelelő aknamunkát végezve romlásba döntse a világotokat, megcáfolva az általatok elfogadott spirituális és materiális világ legapróbb, morzsányi kapaszkodót jelentő utolsó bástyáit is.. o.O'

Égető a kérdés ugye? Mi van ha igazad van?

pff

2014. szept. 16. 23:58
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Én meg egyenesen Angliában élek, s nem vagyok angol:) sőt, pont egy ortodox zsidó negyed mellett lakom, s az se vagyok..
2014. szept. 17. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!