Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek a hiten kívül...

Szerintetek a hiten kívül valami másra is szükség van ahhoz, h megmentésben részesüljünk?

Figyelt kérdés

2014. szept. 16. 11:22
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
75%

Még előtte azt is meg ellene határozni, hogy mit jelent hinni. Mert ha ezt kérem Tőled, hogy higgy bennem, az nem azt jelenti, hogy hidd el, hogy én létezem. Hanem azt, hogy bízz bennem. Ez több, mint csupán elhinni valaminek a létezését, vagy megtörténtét.

Ez egy önátadás, egy feltétel nélküli bizalom, még akkor is, amikor minden szétcsúszik.

De még ezek után is azt mondom, hogy ennyi sem kell. A megváltásunk nem tőlünk van. A hitünk sem. Akinek kegyelmez, annak kegyelmez, akin akar könyörül.

2014. szept. 16. 11:29
 2/24 Kései Sirató ***** válasza:
Kell az akarat, akard követni Jézust és kövesd is. Ez nagyon sok mindent magába foglal.
2014. szept. 16. 12:02
 3/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Bár ez a mondtat, kicsit furcsán hangzik. "Akinek kegyemez, annak kegyelmez, akin akar könyörül" Ez úgy hangzik, mintha Isten részrehajló lenne, pedig nem az. Hogy kegyelmez-e nekünk, ez tőlünk függ.
2014. szept. 16. 12:10
 4/24 anonim ***** válasza:

A HIT (bibliai értelemben) nem csupán elhívése mindannak, amit Isten Igéje alapján igaznak ismertél meg; de személyes kapcsolat is Istennel. Ez a megtérés után következik be. Megtérés alatt a bűnbánattal történő önátadást értem.

Ami ezen kívül kell az üdvösséghez azt Isten végzi/végezte el. Valóban igaz az is, hogy még a HIT is Isten ajándéka.

De azt Neked is el kell fogadnod, ezt az elfogadást a fent említett megtérés jelenti. Ez kell az üdvösséghez.

Ami a HITBEN VALÓ NÖVEKEDÉST / ÉPÜLÉST illeti, az is Isten ajándéka, de Neked is akarnod kell.

Az ilyen épülés/növekedés abban nyilvánul meg főképp, hogy növekednek az ismereteid, meg abban, hogy egyre kevesebb bűnt követsz el.

Nincs közvetlen összefüggésben összefüggésben azzal, hogy egy Gyülekezeti alkalmon érzelmi állapotokat (nyugalomérzet vagy "pörgés", vagy egyik sem) élsz át.

2014. szept. 16. 12:21
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

Róma 9

15. Mert Mózesnek ezt mondja: Könyörülök azon, a kin könyörülök, és kegyelmezek annak, a kinek kegyelmezek.

16. Annakokáért tehát nem azé, a ki akarja, sem nem azé, a ki fut, hanem a könyörülő Istené.

17. Mert azt mondja az írás a Faraónak, hogy: Azért támasztottalak téged, hogy megmutassam benned az én hatalmamat, és hogy hirdessék az én nevemet az egész földön.

18. Annakokáért a kin akar könyörül, a kit pedig akar, megkeményít.

Nincs semmid, amid ne úgy kaptál volna. Szerinted a hited magadtól van, ha van?

2014. szept. 16. 12:54
 6/24 anonim ***** válasza:

Szia!

Persze. A témával kapcsolatosan ajánlom figyelmedbe Jakab apostol levele 2. fejezetét: [link]

Üdv. Péter

2014. szept. 16. 13:00
 7/24 anonim ***** válasza:

A hit elég és aki a halál előtti pillanatban fogadja be Jézust, az is kegyelemben részesül. De itt jön a kérdés, hogy vajon egy tömeggyilkosnak megadatik e, hogy Isten még a halál előtt is hívja?

Előttem nagyon jól leírták a lényeget, respect nekik. Itt van egy bejegyzés, ez is jól leírja:

[link]

2014. szept. 16. 13:10
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
És a saját akaratomból és erőmből cselekszem? Tehát a megmentésemhez én kellenék? Tőlem függene? Isten nem tehet semmit, mert én erősebb vagyok, aszerint, hogy én akarom-e vagy sem?
2014. szept. 16. 13:13
 9/24 anonim ***** válasza:

"Tehát a megmentésemhez én kellenék? Tőlem függene? Isten nem tehet semmit, mert én erősebb vagyok, aszerint, hogy én akarom-e vagy sem?"

Mire gondolsz pontosan?

2014. szept. 16. 13:26
 10/24 Kései Sirató ***** válasza:

8-asnak:

Isten nem fog kényszerből üdvözíteni, ő nyújtja az ő kezét és felkínálja a kegyelmet, de ha Te nem fogadod el, elveszel. Isten mindent megtett érted, a kérdés az, hogy te hogyan viszonyulsz Hozzá.

Igen, rajtad múlik!

2014. szept. 16. 13:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!