Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent János Evangéliuma...

Mit jelent János Evangéliuma 10.16-ban? -nem ebből az akolból -lesz egy akol

Figyelt kérdés
2014. szept. 13. 20:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Kicsit elbeszélünk egymás mellett Pietrosol!

Tulajdonképpen egyről beszélünk. Amikor azt mondja, hogy nem ebből az akolból, az Izrael törzsei cakk pakk. Mikor azt mondja, hogy más akolból, az japán, kínai, az afrikai nem tudom milyen törzsi tag, a magyar, stb. És mindez lesz egy akol, a megváltottak akolja Krisztusban, teljesen mindegy, hogy milyen nép közül való volt anno.

Nem tudom, hogy így már talán érthető, hogy miről is beszéltem eddig?

2014. szept. 14. 20:15
 12/15 Pietrosol ***** válasza:

# 11!

"Kicsit elbeszélünk egymás mellett Pietrosol!

Tulajdonképpen egyről beszélünk."

Teljesen másról beszélünk, ugyanis a te ragaszkodsz a származáshoz.

"Amikor azt mondja, hogy nem ebből az akolból, az Izrael törzsei cakk pakk."

Nem ugyanis ezt: "De ti nem hisztek, mert ti nem az én juhaim közül vagytok..." a zsidóknak mondja. Tehát ez eleve kizárja azt a feltételezésed, hogy amikor az mondja, hogy "én juhaim", akkor Izrael 12 törzsére gondol. A többit korábban leírtam, nem ismételném önmagam.

2014. szept. 14. 20:57
 13/15 sandor76 ***** válasza:

Jezus sem,es Isten sem foglalkozik satan vilagaval.

A zsidok pedig satan vilagat alkotjak miota el lettek vetve mint nep.

Tehat nem errol van szo.

Amikor ezt mondta,akkor azok az emberek voltak korulotte akik a felkentekhez[144000-hez]tartoztak.

Ez egy meghatarozott szam.

A jelenesek konyvebol megtudjuk,hogy lessz egy nagy sokasag is akik tulelik a nagy nyomorusagot a vegidoben,ez ezek szama nem meghatarozott.

Az elsok voltak a felkentek,aztan a nagy sokasag tagjai.

Amikor ezt mondta Jezus meg nem kezdodott el ezeknek[nagy sokasag]begyujtese,csak a veg ido kezdeten.

Ezert mondta akkor,hogy mas juhaim is vannak,es oket is elo kell hoznom,es egy nyaj lesznek egy pasztorral.

Vagyis Mind a ket csoport,Jezus valtsaga altal kozeledhet Istenhez,es mind a ket csoportnak Jezus az ura.

Viszont mas a remenyseguk.

Az elso csoportnak az egi elet,a sokasagnak a foldi paradicsomi elet.

2014. szept. 14. 21:44
 14/15 anonim ***** válasza:

"Nem ugyanis ezt: "De ti nem hisztek, mert ti nem az én juhaim közül vagytok..." a zsidóknak mondja. "

Nem a zsidóknak mondja, hanem azoknak, akik odamentek hozzá. Nem egy egész törzs ment oda hozzá, hanem azok a zsidók, akik nem hittek benne. (Persze még csak nem is az összes) Azok, akik nem hisznek benne, nem az Ő juhai.

2014. szept. 14. 22:44
 15/15 Pietrosol ***** válasza:

# 14!

"Nem egy egész törzs ment oda hozzá, hanem azok a zsidók, akik nem hittek benne. Azok, akik nem hisznek benne, nem az Ő juhai."

Fenti kijelentésed és ez: "Tehát az ott lévő akol Izrael nemzettsége a 12 törzzsel."-kizárja egymást.

Ha elolvasod az evangéliumok bármelyikét, megfigyelheted, hogy mindig, mindenhol zsidókkal volt vitája. Sőt ezt is zsidóknak mondta: "Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölõ volt kezdettõl fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen õ benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja." Ők akarták megkövezni, megölni és végül ők is ölették meg. Márpedig, ha kijelentésed szerint azok az Ő "juhai", akik megöletik, akkor kik azok akik nem az Ő juhai?

2014. szept. 20. 06:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!