Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Akik azt állítják Jézusról,...

Akik azt állítják Jézusról, hogy Mihály ark angyal ők soha nem olvasták a zsidókhoz írt levelet?

Figyelt kérdés

zsidókhoz írt levél

2. A kit tett mindennek örökösévé, a ki által a világot is teremtette,

3. A ki az ő dicsőségének visszatükröződése, és az ő valóságának képmása, a ki hatalma szavával fentartja a mindenséget, a ki minket bűneinktől megtisztítván, üle a Felségnek jobbjára a magasságban,

4. Annyival kiválóbb lévén az angyaloknál, a mennyivel különb nevet örökölt azoknál.

5. Mert kinek mondotta valaha az angyalok közül: Én Fiam vagy te, én ma szűltelek téged? és ismét: Én leszek néki Atyja és ő lesz nékem Fiam?

6. Viszont mikor behozza az ő elsőszülöttét a világba, így szól: És imádják őt az Istennek minden angyalai.

7. És bár az angyalokról így szól: Ki az ő angyalait szelekké teszi és az ő szolgáit tűz lángjává,

8. Ámde a Fiúról így: A te királyi széked óh Isten örökkön örökké. Igazságnak pálczája a te országodnak pálczája.

#Isten #Jézus #Mihály ark angyal
2014. szept. 11. 00:41
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
52%

Kedves Alex!

Én válaszoltam az általad felvetett kérdésekre, és jónéhányat feltettem neked. Ha ezekre nem tudsz válaszolni, akkor ne várd, hogy megváltoztassam az álláspontom.

Üdv. Péter

2014. szept. 13. 08:17
 22/22 anonim ***** válasza:
Bár huzamosabb ideje gondolkozok azon,mint Katolikus,hogy honnan vették ezt a Tanúk még mindig nem tudtam rájönni. Mi alapján következtetnek arra,hogy Mihály arkangyal és Jézus egyek,amikor ez teljesen szembeáll mindenféle Teológiával és vallási tétellel,ráadásul mindenféle keresztény felekezet hitével. A BIBLIÁVAL IS szemben áll,hiszen Jehova tanúi "sajátos" módon értelmeznek verseket,abból sorokat kiragadva és félreértelmezve. Teológiailag megközelítve:Isten és Fia Jézus Krisztus valamint Szentlelkük minden felett álló hatalom. Istennek nem kell emberi név(Jehova,ami a Jahve félrefordítása.) Ő annélkülis megvan,köszöni szépen. Mivel Jézus az idők kezdete előtt született(lásd. Credo) nem lehet Ő,Mihály arkangyal,hiszen Ő később teremtődöt,mint szellemi teremtmény. Jézus Krisztusról mit is mond a Credo(Hitvallás)?: Született,de nem teremtmény. Az Atyával egylényegű és minden Általa lett. Mihály arkangyal(és a többi angyal),pediglen Isten SZELLEMI TEREMTMÉNYEI,akiknek,mint tudjuk nincs teste.AZ ANGYALOKAT TEREMTETTE. Mivel Krisztus nem teremtmény,de mégis egylényegű( "Én és az atya egyek vagyunk." Jn) az Atyával,ezért nem lehet egy arkangyal,aki Istennek szellemi teremtménye.
2014. okt. 10. 13:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!