Igaz-e hogy más úton-módon nem magyarázható a világ létrejötte csak ha Isten megteremtette? Más lehetőség nincs is?
Kedves kérdezö, ez úgy valahogy van hogy :D
például Te elmégy egy szép étterembe egy finom vacsorára a barátaiddal.
Felszolgálják az ételt, neked most van két lehetöséged.
Mivel nem láttad a szakácsot aki az ételt elkészítette, gondolhatod, hogy ügyes szakács...finom ételt fözött.
Vagy gondolhatod hmmmm, de ügyes volt ez az ösrobbanás a konyhában, ilyen tökéletesen össze tudta adni az ízeket...
Már látom az adrenalin hirtelen növekedését egyes embertársaimban testében....:D, jönnek a nagy tudományos szavak... de ha megállunk igazán gondolkodni, hát ettöl sokkal nagyobb lehetetlenségben hisznek az emberek, mint amit leírtam.
Ez úgy valahogy van, ha valaki egy embert öl megbüntetik, ha sokat mint generálist kitüntetik
Ez a baj a bigott vallásosokkal: hogy olyan bődületes butaságokat mondanak... éttermi vacsora, persze.
És egy hópehely kialakulása?
Azt is kézzel formázza valaki? Mindegyiket, egyesével?
Vagy az netán magától alakul ilyen gyönyörűre és sokfélére, a fizika törvényei szerint?
Na, akkor a világ is alakulhatott. Főleg úgy, hogy most már sok szabályt is ismerünk, ami alakította.
Mielőtt erre a kérdésre az ember komolyan válaszolni próbál, érdemes bizonyos fogalmakat átelmélkedni.
- Miért magától értetődő szó az, hogy "világ"? Ki látott, vagy fogott közülünk "világ"-ot? Mit ír le ez a szavunk? Aki pl. azt mondja, hogy az anyagi dolgok összességét, az egy másik szóra - "összesség" - cseréli az egyiket, ráadásul megfeledkezik mondjuk a számokról...
- Mit jelent a "magyarázat"? Mit érünk el vele, ha megkapjuk? Föntebb volt két példa: az ebéd az étteremben és a hókristály. Ha magyarázatot tudunk adni a két dologra, akkor valamiképpen az uralmi körünkbe vonjuk. Ha tudjuk a hóképződés fizikáját, hóágyút tudunk készíteni, és ha ismerjük a vacsi receptjét, mi is megpróbálkozhatunk a dologgal. A világot nyilván nem tudjuk ilyen módon uralmi körünkbe vonni.
- Mi a lét, amire a világ jön? Szóval mit értünk "létrejövés"-en?
Amíg ezeken a szavakon nem gondolkodunk el komolyan, csak hülyeségeket tudunk írni a témáról.
sok szép magyarázatot olvastam itt ami akár igaz is lehet!de akkor azt magyarázzátok el h hogyen indult be az ősrobbanás pl?mert halott anyagből nem keletkezik élet.és ezt már az 1800 s években bebizonyították!tehát valami mozgatórugónak minden féleképp kellett hogy legyen!
Minden szépen be van állítva mikromililéter ponosan!Ez olyan mint amikor mi építünk egy motrot és azt beállítjuk h az rendesen működjön!ne mondjátok már nekem h minden csak a véletlenből alakult!A mozgatórugó létezik azt nem tudom micsoda de biztos nem különféle elméletek!mozgatórugó nélkül semmi nem megy!
Kérdezőnek jogos a kérdése. Én majd egy évet kutattam, de arra jutottam, h az általam hitt evolúció nem igaz. Elkezdtem a Bibliát ellenőrizni, nem találtam ellentmondást. A teremtéstudományt is ellenőrizem, így beláttam, h a Biblia Istene teremtette a világot. Persze ezt nem érvnek szántam, mindenki kiürítheti az elméjét és értelmesen, alapvető logikával vizsgálja meg a dolgokat.
Bibliából idéznék:
"Mert a mi az Isten felől tudható nyilván van ő bennök; mert az Isten megjelentette nékik:
Mert a mi Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik; úgy, hogy ők menthetetlenek. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!