A dohányzás bűn? Vallásos szempontból kérdezem.
Római katolikus szempontból de máshogyan is érdekelne hogy a nem függőség kategóriába tartozó dohányzás bűn-e..
Komoly válaszokat légyszi...
:/:)
Szervusz
Igen, bűn a dohányzás. De nem azért, mert valaki a vallása miatt ezt így gondolja.
Bár a Biblia sehol nem tesz említést arról, hogy dohányozni bűn, mert a bibliai időkben, valószínűleg, nem dohányoztak az emberek. Viszont például a bételdió rágását kimondottan tíltja a mózesi törvény.
Akkor mi az alapja a dohányzás bűnös voltának?
A bibliai alapelv.
Ilyen példáúl: 2Korintusz 7:1
" Mivel tehát ezek az ígéreteink vannak, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat a test és a szellem minden szennyétől, tökéletessé téve a szentséget Isten félelmében"
Nos a dohányfüst: 1. szennyezi a testünket, 2.szokásunká válhat,3.függőséget okozhat.
Ha ez így történne, másik alapelvet is megszegünk: „Nem tudjátok, hogy ha valakinek mindig rabszolgaként mutatjátok be magatokat, hogy engedelmeskedjetek neki, akkor rabszolgái vagytok, mivel engedelmeskedtek neki. . .?” (Róma 6:16)
Egy másik alapelvet is megszegnénk:
„Szeresd felebarátodat, mint önmagadat” (Máté 22:39). Akinek a társaságában dohányznak még károsabban hat rá, mint magára a cigizőre, és ezzel megszegnénk a felebarátra vonatkozó krisztusi törvényt.
Van még más isteni alapelv, amelyeket megszegnek a dohányzók, mint pl.:1János 5:3; Ézsaiás 33:24
Sziasztok!
Szerintem meg az visszás, hogy valaki alkoholfogyasztásra és dohányzásra biztat másokat a kereszténységre és a Bibliára hivatkozva.
A rossz - bármilyen mennyiségben - rossz és attól, hogy kis mennyiség nem válik jóvá...
Üdv. Péter
„Szerintem meg az visszás, hogy valaki alkoholfogyasztásra és dohányzásra biztat másokat a kereszténységre és a Bibliára hivatkozva. „
Idézzed már, hogy hol írtam ilyet! A vádaskodás helyett ne képzelj a válaszaimba olyat, amit nem is írtam.
Olvasd el a második választ, az az én bajom. Emberek millióit nyilvánítottad bűnösnek. Hol van ehhez jogod? És neked még csak fel sem tűnik.
„A rossz - bármilyen mennyiségben - rossz és attól, hogy kis mennyiség nem válik jóvá... „
Tudod a fájdalomcsillapító kis mennyiségben áldásos tud lenni, tudhatod, ha már fájt a fogad mondjuk, de rossz nagy mennyiségben. Az alapvető bukta a mondatodban az, hogy rossznak nyilvánítasz olyat, ami közel sem biztos, hogy rossz. A rossz valóban rossz kis mennyiségben is, ahogy írtam magam is, hogy nagyon nehéz a cigire napi két szál erejéig rászokni. Ott nem nagyon szoktak megállni. Ez a rossz benne, nem a napi két szál.
És felhozom, a klasszikus párbeszédemet.
Ott állunk Jézus előtt, és megkérdi, hogy aki dohányzott az menjen balra, aki nem az jobbra?
Ilyen lenne Jézus?
Kedves kérdezö....
egyetértek a Zitus és Péter feleletével, Biblia versekkel is alátámasztják.
Azt hittem a 21. században az emberek eléggé informáltak a dohányzás káros voltáról. Mégis látok idönként terhes nöket cigarettával a kezükben, és fiatal anyukákat akik nem szégyenlik kicsi gyermekük mellett cigizni....:(, apukák szintén.
Itt a probléma az, hogy nem csupán a saját testüket füstölik és pardon büdösítik be, hanem azokat is akik körülöttük vannak.
Sajnos a cigaretta "élvezete" kegyetlen úr, de ha valaki akar gyözhet felette.
Sohasem felejtem el egyszer egy bolta sorba álltam, messziröl láttam hogy ott áll egy nagyon elegáns hölgy, de mikor beálltam mögé, az a förtelmes büz, csupa ránc, fujj...
Valóban a kapzsi emberiség. szennyezi, tönkreteszi a Földet....ezt Isten nemsokára elintézi velük Jelenések 11:18
De minek rakni az embernek lapáttal magára a szemetet, azt mondva, hogy úgyis piszkos az utca
"A rossz - bármilyen mennyiségben - rossz és attól, hogy kis mennyiség nem válik jóvá..."
Péter,azért azt megkérdezném,ezt Jézus,hogyhogy nem vette figyelembe mikor bort ivott? Nem kötekedés,tényleg kíváncsi vagyok a válaszodra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!