Keresztelő János bizonyságtétele (? )
" János így tett tanúságot: A zsidók papokat és levitákat küldtek hozzá Jeruzsálemből, s megkérdeztették: „Ki vagy?” Erre megvallotta, nem tagadta, hanem megvallotta: „Nem én vagyok a Messiás.” Ezért megkérdezték tőle: „Hát akkor? Talán Illés vagy?” „Nem vagyok” – felelte. „A próféta vagy?” – Erre is nemmel válaszolt. Így tovább faggatták: „Akkor ki vagy? Választ kell vinnünk azoknak, akik küldtek minket. Mit mondasz magadról?” Ezt felelte: „A pusztában kiáltó szó vagyok: Egyengessétek az Úr útját”, amint Izajás próféta mondta. A küldöttek a farizeusoktól jöttek, s tovább kérdezgették: „Akkor miért keresztelsz, ha nem vagy sem a Messiás, sem Illés, sem a próféta?” János így válaszolt: „Én csak vízzel keresztelek. De köztetek áll az, akit nem ismertek, aki a nyomomba lép, s akinek még a saruszíját sem vagyok méltó megoldani.” "
(János evangéliuma 1:19-27)
Pár dolgot nem értek ebben az igeszakaszban:
1., Keresztelő János miért mondja azt a papoknak, hogy nem ő Illés? Jézus azt mondta, hogy János volt Illés (Máté 17:10-13). Meg egyáltalán mit jelent ez, hogy ő volt (vagy nem volt) Illés? Illést egy tüzes szekér az égbe vitte (2Kir 2:11) Viszont János születéséről olvashatunk, akkor hogy lehetne ő Illés?
2., János nem csak erre ad nemleges választ, hanem arra is, hogy ő lenne a Messiás, ill. ő lenne a próféta. Milyen prófétáról van itt szó?
"és majd néhány évvel késöbb ez után az eset után, Illés levelet küldött a gonosz Jórám királynak.
2,Krónika 21:12,13 -ban elolvashatod. "
Évekkel később az elragadtatás után? Ez hogyan jött ki?
Kedves megfelelő, itt találsz megfelelő választ erre:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__6..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!