Templomokban, miért szinte csak öregasszonyok vannak?
Öregembereket nem látni. Miért?
1/21 A kérdező kommentje:
nem hiszem hogy már halottak...elvégre nem mind 10 évvel öregebb a feleségénél..
Szóval ez rossz érv volt.
Ha bemennék a templomba akkor szinte biztosan nyüzsögne a templom az öregasszonyoktól. Akárhányszor mentem be ez így volt.
Öregembereket nem láttam.
a ferjek mar vagy meghaltak, vagy a kocsmaban vannak
2014. aug. 26. 19:47
A nők tovább élnek, hívőbbek mint a férfiak. Szerintem.
2014. aug. 26. 19:50
4/21 Chopen válasza:
Előbb halnak, mert stresszelik őket a nyanyák, ha meg élnek, akkor gondolom inkább otthon vannak.
2014. aug. 26. 19:56
De, sokkal több a halott.
A férfiak sokkal hamarabb halnak - és a ugye a párok régen olyanok voltak, hogy a férfi az idősebb. Akár 10 évvel is.
Amelyik még él, az pedig többségében tényleg bölcsebb ennél, hogy ezzel foglalkozzon. Ami még az életéből maradt, azt ennél hasznosabban szeretné eltölteni.
De mondjuk az is benne van, hogy a nők inkább tárasasági lények.
2014. aug. 26. 19:58
Nálunk a legtöbbnek meghalt már a férje.
2014. aug. 26. 21:44
A mi falunkban aranyszabály: vasárnap délelőtt asszony a templomban, ura a kocsmában. És ezt be is tartják az idősek. Pedig itt kb. ugyanannyi özvegy férfi van, mint nő. A vallásos emberek között pedig alapvetően több a nő, mint a férfi a fiatalok között is.
2014. aug. 26. 22:39
Alapvetően a gyülekezetekben mindig is a nők voltak többségben, kortól függetlenül. Ennek valószínűleg az az oka, hogy a férfiak büszkébbek, mint a nők, és ezért vannak kevesebben a hívő férfiak. Hisz a megtérés arról szól, hogy elismered, hogy bűnös vagy, nincs benned semmi jó, és ezért elfogadod azt, hogy Jézus helyetted, a te bűneidért halt meg a kereszten, mivel annyira szeret (lásd János evangéliuma 3.rész 16. vers). Szerintem ez az ami a férfiaknak a büszkeségük miatt nehezebben megy.
2014. aug. 26. 22:48
...vagy az eszük miatt.
A férfiak jobban megértik, hogy az ember eredendően NEM bűnös. A nők (és a gyerekek) meg jobban érzik magukat, ha van egy hatalmas gyámolítójuk.
2014. aug. 26. 23:11
Általában a nők fogékonyabban a természetfeletti, nem megmagyarázható dolgok iránt. Ezért is beszélnek közismerten pl. női boszorkányokról, jósnőkről, ami más fajta nyitottságra utal a természetfeletti iránt.
2014. aug. 26. 23:30
Kapcsolódó kérdések: