Csak Debrecenben ennyire tahók az öregasszonyok?
igen, máshol is parasztok...nálunk pl kisváros van, itt nincs villamos, de a köszönéssel vannak megáldva...ha véletlenül nem vesszük észre vmelyiket és nem köszönünk neki, akkor rohan a szüleinkhez(nem vicc, tényleg ez a szokás), hogy mekkora bunkót neveltek belőlünk és hogy hogy lehetett ilyen gyereket nevelni, aki nem képes köszönni... pedig egyébként szoktam mindig, de ha már egyszer nem veszem észre őket mert mondjuk el vagyok foglalva valamivel, bunkó vagyok.... és mi a helyzet velük? az esetek 80%-ában, hiába köszönök jó hangosan nekik előre, észre sem vesznek...nemhogy nem köszönnek vissza, mégcsak rám sem néznek...mi ez ha nem tahóság? én azt hittem ha annyira nyafognak a köszönés miatt, akkor rájuk is vonatkozik...
20/L
21/L
Alapból udvariasabbnak kellene lenned.
Én is ebben a városban élek, mióta megszülettem, de velem valahogy ilyesmi sosem fordult elő. Pedig én is naponta közlekedek, kapcsolatba kerülök idősebbekkel, fiatalabbakkal.
Egy kicsit más szemmel kellene nézned a dolgokat. Képzeld el, hogy a te nagyid van az ő helyükben. Az idősek nehezen mozognak, idegesek, hogy az alatt a rövid idő alatt, mig nyitva van az ajtó, nem fognak tudni leszállni. Inkább segíts nekik. Hogy mondhatsz egy öreg nénire ilyet, hogy "tahó"?? Még ha a te mértéket szerint nem is viselkedik helyesen? Egyszer, ha ráérsz, akár neten, akár könyvben, olvass utána, hogy ezek az idős emberek mit meg éltek a háború alatt pl. Az egész életük gyakorlatilag kiszolgáltatottság, rettegés, és a legtöbbjüknek nyomor jutott. Amig te beleszülettél a kényelembe, nekik fogalmuk sincs ezekről.
Szóval lehetnél megértőbb, toleránsabb és segítőkész! Lehet, hogy ezt nem tanítják a suliban, de azért nem árt, ha pozitív személyiségjegyeket is magadra szedsz, mert így aztn te leszel a legutálatosabb vénember vagy vénasszony, akit a Föld a hátán hordott!
10:09
Azt magyaráztam, hogy nem engedtek leszállni, mert nyomakodtak felfelé folyamatosan. Ha ellenkező eset történt volna (fiatalok nem hagynak leszállni egy "öreg hölgyet"), akkor bezzeg jogos lenne a tahó bélyege, ugye? Mert egy összeaszott, 80 éves emberről van szó, nem pedig egy fiatalabbról, tulajdonképpen a jövőről, igaz? Az, hogy beleszületett egy háborúba, nem jelenti azt, hogy az ő érdeme, hogy véget ért. Hülyeség az égig magasztalni bárkit is, pusztán arról van szó, hogy némely begyepesedett agyú öreg megköveteli a feltétlen hason csúszást a fiatalabbaktól. Én nem vagyok velük "tiszteletlen", de aki addig csoszog, míg előre kell engednem, de miután megvan a hely, sprintelve közelíti meg, az nem lesz a zsánerem. Bocs.
Szintén debreceni vagyok, de lehet, hogy máshol is így van.
Valaki mondja már meg, hogy MIÉRT CSÚCSIDŐBEN (reggel 7-8) KELL A NYUGDÍJASOKNAK PIACRA/BOLTBA/TEMETŐBE MENNI?!
Amikor a buszra/villamosra még a dolgozók/tanulók sem férnek fel (akiknek időre kell menniük), nekik akkor kell menni a kerekes kocsival, holott fél-egy óra múlva is ráérne... A másik kedvencem, hogy a megállóban miért kell lökni-taposni mindenkit, annak ellenére, hogy előreengedik őket. Komolyan mondom, hogy a Titanicon nem tülekedtek annyira a mentőcsónakokért, mint hogy néhány nyugdíjas teszi ezt a buszért.
Legjobb, amikor távolsági buszon hangosan siránkozik, közben tol mindenkit mint egy tank, és végül kér egy jegyet egy olyan faluba, amerre nem is megy a busz, és ezek után még elkezd trécselni a sofőrrel, hogy "biztos nem arra megy? És akkor mondja már meg, hogy melyik busz megy arra, mikor és honnan indul?", mintha a sofőr tudná fejből az országos menetrendet...
Én kárpátaljai vagyok, itt elég rendesek az öregek... amíg nem tudom, hogy miről pletykáznak:D
Egyszer voltam Budapesten, ott a megállóban vártam a buszt és négyen letámadtak, hogy ők szálljanak fel előbb mikor szinte teljesen üres volt.
Mindenhol van ilyen:D
11:58 Nahát, te meg nem tudsz megnyikkanni, hogy "elnézést, le szeretnék szállni", vagy valami?
Esetleg tolókocsival jársz, vagy néma vagy?
Én még egyetlen "vénasszony" miatt sem maradtam fenn semmilyen járművön, pedig naponta több szatyrot cipelek haza busszal, mégis meg tudom értetni velük, hogy leszállnék...
"Vén szatyor", meg "tahó öregasszony" ???!!!
Szakadt volna anyádba a fejed! Minek születtél te a világra?? Engem meg a hozzád hasonló kis semmiházi szaralakoktól ver ki a víz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!