Az a baj hogyha.!?
Szóóval.. Szeretnék tetoválást, amiben benne lenne egy távol-keleti vallás szimbóluma.. Ez mennyire "baj"? Nem annyira értek a vallási dolgokhoz.. Fogalmazhattam volna máshogy is a "baj"-ra.. Túlságosan este van nekem.. Nincs bennem ilyenkor sok szó, szinonima.. Na :D Szóval ez érdekelne..
UI.: Trollok kíméljenek.
Szia!
Baj. A Szentírás már magát a tetoválást is elítéli, az még külön rossz, ha idegen vallási szimbólum van benne. A Mózes 3. Könyve 19:28-ban ezt írja szó szerint: "égetéssel magatokat meg ne bélyegezzétek. Én vagyok az Úr." Isten azt akarta, hogy a gyermekei különüljenek el az őket körülvevő népektől, akik az isteneik nevét vagy jelét a bőrükre tetoválták (Mózes 5. könyve 14:1-2).
Üdv. Péter
Kedves kérdezö
Nagyon sokan, akik tele vannak mindenféle- fajta kisebb nagyobb tetoválásokkal, idövel tudod milyen keservesen tudnak töle megszabadulni?
Ismerek ilyen embereket. Az ápolt emberi test nagyon szép. Kár elcsúfítani efféle divatos "hóbortokkal"...bár lehet hogy most erre másként tekintesz, lehet hogy barátaid még támogatnaknak is benne.
A barátok nem mindig adják a jó tanácsot. Ismered Roboám király történetét? Az idösek jó tanácsot adtak neki, a fiatal barátjai roszat. Ö hajlott a rosz tanácsra, és katasztrófális következményei lettek.
A legtöbb válaszolótól itt csak azt fogod megkapni, hogy "baj, mert nem keresztény". Petike jó példa erre: "Mert a szentírás" bla bla bla :)
Természetesen nem bűn ha tetoválást akarsz (nonszensz, hogy egyesek szerint bűn). Hogy mit tetováltatsz magadra azt te dönts el, és ne mások véleményére adj. Nem ők fogják viselni egy életen keresztül, hanem te. Igazából meg se kellett volna ezt kérdezned. Szerintem.
Elmondom hogy szerintem ez miért nem jó ötlet. Nem a tetoválással van a gondom, hisz az nekem is van, hanem a szimbólummal. Ha nem tudod a jelentését akkor semmiképpen se varrass magadra olyat, ami egész életedre ott marad. Én úgy érzem hogyha valaki egy bizonyos szimbólumot magán visel/a nyakában medálként hordja akkor minimum annyit tudjon róla hogy mit jelent, mikor keletkezhetett, stb...egyszóval legyen róla háttér információja, még akkor is, hogyha nem azt a vallást követi.
Ezért nem szeretem az olyan embereket, akik csupán "divatból" csinálnak ilyeneket. Gyakran megkérdezek embereket, akiknek kereszt van a nyakában hogy tudja-e mi ez. Kb. annyit tudnak mondani róla hogy egy kereszt, amit szerintem egy 5 éves is már tud. De nem csak ezzel a szimbólummal jártam már pórul, volt amikor megláttam hogy valakinek egy triskele lóg a nyakában. Gondoltam oh, esetleg neki is a természeti vallások felé húz a szíve? Nem, csak azért hordta mert valami tinisorozatban valamelyik karakternek ez volt a hátára tetoválva és megtetszett neki. Nah ez az, ami szerintem kiábrándító.
(4! Ha így gondolod, miért válaszoltál?)
A vallási - és egyéb - sziombólumok terén nem könnyű eligazodni, ahhoz pedig hogy valóban értsd a lényeget, sokat kell ezzel foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!