Iszlám ima időknél miért van egyszerre 6?
Figyelt kérdés
az ima idő kalkulátornál láttam,hogy egy olyan is pluszba van ,hogy ''napkelte '' és annak külön ideje van ,tudtommal csak 5 van, fadzsr,zohr ,aszr,maghrib,isa.2014. aug. 23. 17:37
1/4 anonim válasza:
A napkeltei a fajr bepótlására használ, ha valaki nem tud felkelni adott időben. (ezt nekem is csak muszlim ismerősök mondták, az info hitelességéért nem nagyon tudok felelni)
2/4 anonim válasza:
Nekem hét imaidő van (ezek vannak szó szerint sorban egymás alatt: Fajr, Sunrise, Ishraq, Dhuhr, Asr, Maghrib, Ishaa), ez is érdekes... Én sem tudtam mire vélni.
3/4 anonim válasza:
Én erről egyszer egy könyvben olvastam:
5 ima kötelező, de vannak szintén időhöz kötött szorgalmi imák. Ezeknek is megvan a maguk ideje, de ez senkinek sem kötelező.
4/4 anonim válasza:
Ot kotelezo ima van.
A hajnali imat a Fajr (hajnali ima) kezdete es napkelte kozt kell felajanlani.
Utana kb. 15 percig tiltott idoszak van es utana van a salaat udh-dhuha, azaz a delelotti onkentes ima ideje ami a deli ima elott kb. 15-20 perccel er veget.
Ezert olvasott a masik kommentelo het imaidot.
Ha valamelyikotok lany es tovabbi kerdese van az iszlamrol az irhat nekem privit, viszont fiuk egyaltalan ne irjanak!
Egy muszlimah (in shaa' Allaah)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!