Önmagát kereszténynek valló emberekhez fordulnék a kérdésemmel. Mit jelent megátalkodottnak lenni? Ki a megátalkodott?
Az, amiről te írsz, Kérdező, szerintem nem a megátalkodottság, hanem a bukott emberi természet. Erről ír Pál apostol is a Róma 7-ben:
"Tehát ez érvényes rám nézve: én, aki a jót akarom tenni, mégis törvényszerűen mindig valami rosszat találok magamban. Ami a lényem legbelső részét illeti, szeretem Isten törvényét. Azonban látok egy másik törvényt, amely a régi, emberi természetemben működik. Ez a bűn törvénye, amely az értelmem által elfogadott törvény ellen harcol. Emiatt vagyok fogoly, a bűn törvényének börtönébe zárva.
Milyen szörnyű helyzetben is vagyok! Ki szabadít meg engem ettől a régi természettől, amely a halál felé taszít? Isten az, aki megszabadít! Hálát adok Istennek, hogy valóban megszabadít Urunk, Jézus Krisztus által!"
Jézus Krisztus azért jött, hogy megszabadítson a bűn rabságából és új természetet adjon. Amíg a magad erejéből próbálkozol, mindig vissza fogsz esni. Kérd Jézus segítségét, hogy szüljön újjá, és ő teljes győzelmet fog neked adni. Harcunk mindig lesz a testünkkel amíg a földön élünk, mert a testünk megváltása majd Jézus visszajövetelével fog megvalósulni, de akik az új természet részeseivé lettek, azoknál már nem lehet törvényszerű, hogy ugyanabba a bűnbe újra és újra visszaessenek.
Ajánlok neked egy nagyon jó könyvet ebben a témában, itt elolvashatod:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!