Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Önmagát kereszténynek valló...

Önmagát kereszténynek valló emberekhez fordulnék a kérdésemmel. Mit jelent megátalkodottnak lenni? Ki a megátalkodott?

Figyelt kérdés
Mit jelent a bűnben megátalkodottnak lenni? Lehet-e megátalkodott olyan ember, aki bűntudatot és bánatot érez bár a bűnös tettei/gondolatai okán, mert azt gondolja/érzi hogy vét Isten, mások és önmaga ellen is talán, de mégis újra és újra elköveti azokat a dolgokat, amelyeknek bűnös voltával pedig tisztában van. Az ember, aki a rosszat effektív nem akarva, de mégis tudva követi el, bár jó esetben küzdelemben bukva el, s persze aztán mindíg azzal a szent elhatározással élve, hogy most aztán majd nem enged többé a bűnnek, -bocsánatért könyörögve Istenhez-, s így menetelve tovább a következő alkalomig hogy elkövesse azt. Lehet-e a bűnben megátalkodott az az ember, aki sokkal inkább gyenge, mint rosszat cselekedni akaró? S ha azt mondjuk hogy ez a kvázi akaratlan gyengeség (ami mégiscsak tudatos döntéssel párosul a rossz mellett legtöbbször) nem a megátalkodottság, az nem önbecsapás-e vajon?

#Isten #keresztény #bűnös #megátalkodott
2014. aug. 23. 17:34
1 2
 11/13 xeniah ***** válasza:
100%

Az, amiről te írsz, Kérdező, szerintem nem a megátalkodottság, hanem a bukott emberi természet. Erről ír Pál apostol is a Róma 7-ben:

"Tehát ez érvényes rám nézve: én, aki a jót akarom tenni, mégis törvényszerűen mindig valami rosszat találok magamban. Ami a lényem legbelső részét illeti, szeretem Isten törvényét. Azonban látok egy másik törvényt, amely a régi, emberi természetemben működik. Ez a bűn törvénye, amely az értelmem által elfogadott törvény ellen harcol. Emiatt vagyok fogoly, a bűn törvényének börtönébe zárva.

Milyen szörnyű helyzetben is vagyok! Ki szabadít meg engem ettől a régi természettől, amely a halál felé taszít? Isten az, aki megszabadít! Hálát adok Istennek, hogy valóban megszabadít Urunk, Jézus Krisztus által!"

Jézus Krisztus azért jött, hogy megszabadítson a bűn rabságából és új természetet adjon. Amíg a magad erejéből próbálkozol, mindig vissza fogsz esni. Kérd Jézus segítségét, hogy szüljön újjá, és ő teljes győzelmet fog neked adni. Harcunk mindig lesz a testünkkel amíg a földön élünk, mert a testünk megváltása majd Jézus visszajövetelével fog megvalósulni, de akik az új természet részeseivé lettek, azoknál már nem lehet törvényszerű, hogy ugyanabba a bűnbe újra és újra visszaessenek.

Ajánlok neked egy nagyon jó könyvet ebben a témában, itt elolvashatod:

[link]

2014. aug. 31. 14:31
 12/13 A kérdező kommentje:
Ok, köszönöm szépen a válaszod! :)
2014. szept. 1. 08:18
 13/13 anonim ***** válasza:
nos az a megatalkodott aki semmibe veszi Istent es az o szavat es tudatosan a bunbe ellest valasztja helyette vagyis szandekosan nem torodik Istennel es parancsolataival
2015. márc. 16. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!