Milyen jövendölések következtek be eddig azok közül amelyek a Bibliában meg vannak írva és vannak-e olyanok amelyek a jelen történésekkel egybevágnak?
Ezt minden hónapban megkérdezik, kb. 2000 éve.
NEM járunk az utolsó időkben. Ezt már részletesen kifejtettük, hogy miért - olvass vissza.
Amúgy a Bibliában egyetlen olyan prófécia nincs, amit még i.sz. előtt találtak volna ki és már beteljesedett. Erről is sokat írtunk már... (keress vissza, ha érdekel).
Jézusról rengeteg prófécia szólt az időszámítás előtti időből, és beteljesedett. Ő maga is szólt olyan eseményekről, amelyek beteljesedtek. Beszélt a haláláról, feltámadásáról, beszélt Jeruzsálem pusztulásáról, ami i.sz. 70-ben be is következett.
Elmondta, hogy miket kell látni ahhoz, hogy tudjuk, hogy az utolsó napokban élünk. Ezt akkor mondta el, amikor a tanítványai erről kérdezték, mert azt hitték, hogy az ő idejükben fog ez bekövetkezni. Ez nem így történt, de nem is láthatták azt a jelet, amit mi. Elolvashatod a neten is, online Bibliában: Máté 24:3-14 Ezeket láthatod. Innen a 41. versig leírt dolgokkal kapcsolatban pedig nagyon figyelmesnek kell lenni, mert előttünk állnak.
Itt egy oldal, ahol olvashatsz erről:
Remélem, jól írtam le, és megtalálod.
Vicces az állítás, hogy már kétezer éve írogatunk ebben a témában a gyakori kérdésekre. :)
Igen, az utolsó időkben. Olvasd el például az iraki híreket, majd Máté evangéliumát és a Jelenések könyvét. Felh len lehet tagadni, az én hitemet ez nem rengeti meg, más abban hisz, amiben akar, az Evangélium mindenkinek szól, Jézus mindenkiért meghalt, de a véráldozata nem lesz azé, aki nem kéri.
"már kétezer éve írogatunk ebben a témában a gyakori kérdésekre"
Ezt ki mondta?
Olvasd el még egyszer.
Olyan prófécia pedig, amelyik a Biblia végleges leírása előtt már beteljesedett - nem érdekel. Nem számít.
Vannak akiknek hiaba mondanak barmit is,ugysem latja a lathatot.
Akit viszont erdekel,az ugyis megtudja elobb-utobb.
Olyan sok teljesedett mar be,hogy nem sorolnam,sokaig tartana.
Napjainkban pedig sok profecia egyszerre teljesedik,mert sok mindennek elerkezett a csucspontja.
Kerdezz egy Jehova Tanujat feltarja neked.
Az is egy profecia,hogy itt irok neked.Mate,24;14.
Bocsi kedves kérdező:
"Olyan prófécia pedig, amelyik a Biblia végleges leírása előtt már beteljesedett - nem érdekel. Nem számít." - sajnálatos, hogy így gondolod, de szabadon teheted.
Miért?
Mert ha azt mondanám neked, hogy további éltetdre ne legyen anyagi gondod, mert én azt megoldom a számodra, lehetséges megörülnél neki, de egy sor kételyed támadna: vajon tényleg teljesítem az ígéretemet? Bár igen csábító, de mi okod lenne elhinni?
Viszont ha értesülnál arról. hogy már vagy 200-300-szor MINDIG betartottam a szavamat, talán elkezdenéd hinni, hogy a neked adott ígéretemet is teljesítem.
Sok sok történet van leírva a Bibliában arról, hogy Isten MIDEN ígéretét mindig teljesítette, betartotta. Egyik istenfélő ember ezt jelentette ki Istenről:Józsué 23:14 " ... Ti pedig jól tudjátok teljes szívetekből és teljes lelketekből, hogy egyetlen szó sem maradt beteljesületlenül mindabból a jó szóból, melyet Jehova, a ti Istenetek mondott nektek. Mind beteljesült rajtatok. Egyetlen szó sem vallott kudarcot."
Isten azt is megmondta, hogy EZT a földet, amelyen élünk, Édenné, azaz paaraadicsommá alakítja át. Senkinek nem kötelező ott élni, ha nem akar. De ha valaki akar, akkor azt kell tennie, amit Krisztus tanított, amikor a földön volt, és a Bibliába Isten leíratott.
Kedves kérdező
Néhány prófécia, amelyek ma teljesednek, a Biblia szerint:
Máté 24 fejezet. Ebből egy kevés beteljesedett az első században.
2Timóteusz 3:1-10
Lukács 21:11
Jelenések 12:12 és ez csak néhány. Szívesen beszélnék neked róla, de nem ez volt a kérdés.
"Olyan prófécia pedig, amelyik a Biblia végleges leírása előtt már beteljesedett"
Ha nem lenne érthető: én is tudok írni könyvet, amelyben megjósolom a múlt havi lottószámokat.
Innen kezdve ezeket a próféciákat felejtsük el.
Egyéb prófécia pedig NINCSEN.
Csak olyan, amelyik már 200-ra beteljesedett - és olyan, amelyik még ma sem teljesedett be.
Ill. még olyan is van, amelyik teljesen ködös, értelmezhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!