Jézusból hiányzik a rossz szándékot feltételezés másokról?
Az a kérdés, hogy:
- szokott-e tippelgetni?
- ha szokott tippelgetni, akkor rosszat szokott-e?
- ha szokott rosszat tippelgetni, van-e amikor téved?
Nem hiányzik, a nem hívőket például rögtön a pokolra küldené.
Idézek néhányat:
-"Az embernek Fia elküldi az ő angyalait,
és az ő országából összegyűjtik a botránkozásokat mind, és azokat is, a kik gonoszságot cselekesznek, és bevetik őket a tüzes kemenczébe: ott lészen sírás és fogcsikorgatás"
-"Kígyók, mérges kígyóknak fajzatai, miképen kerülitek ki a gyehennának büntetését?"
-"a ki
a Szent Lélek ellen szól, annak sem ezen, sem a más világon meg nem bocsáttatik"
Csupa keresztény szeretet. Kérdezem én, aki kész a büntetésre, az tényleg jó?
@ Előző
Már megbocsáss, de te kiforgatod a SzentÍrást.
--------------
@ Kérdező
Teljesen hiányzik. Jézus maga a szeretet, akiben a gonoszság csírája sincs meg.
„Jézusból hiányzik a rossz szándékot feltételezés másokról?”
Ha eléred a tudatnak azt a magas színvonalát melyen Jézus állt, akkor nem feltételezel semmit embertársaidról, de ha akarod átlátod azok szándékait.
Utolsó válaszoló közelítette meg legjobban azt, hogy miért, mire lennék kíváncsi.
Nem tippelésre gondoltam, hanem a rossz szándékot feltételezést úgy értettem, hogy bizonyítatlan gyanúja van mások rosszindulatú szándékáról, gondolatairól.
(A kései órában nem gondoltam át teljesen a kérdésem.)
Tehát amikor Jézus EMBERré lett, ennek a tulajdonságnak csírája sem lehetett benne?
A keresztyéneknek (Krisztus követőinek) is ekképp kéne cselekednie?
Alaptalanul biztosan nem kéne aljasságot feltételezni, összeesküvéselméletet szőni, eleve csak bárhol bármilyen rosszindulatot feltételeznünk, ugye?
És hol a határ, ha több-kevesebb árulkodó jel van, amiből az agyunk kombinál, mi az, amire azt kell mondanunk magunknak, hogy állj, ez csak a te fejed szüleménye, és a jót kell feltételezni az embertársainkról?
Mert, a jót kell feltételezni?
Egyáltalán, van bármi értelme ilyenről gondolkodni?
(Biztos támadt valami kuszaság itt ma nekem megint a kommentemben, nagyon örülnék, ha valaki helyretenne és kielégítő válasszal tudna szolgálni, előre KÖSZÖNÖM! Érzem, hogy már a kérdésnek valami logikai bukfenc szaga van.)
Tudod kedves kérdezö,
Jézus Krisztusnak nincs szüksége feltételezni semmit sem másokról.
Tudod miért? Mert lát az ember "belsöjébe" , ismeri "szíve állapotát, gondolatait"
Nem csapja be senki sem, éppúgy mint Atyját Jehova Istent sem tudja becsapni senki sem.
Jó, értem.
És mi a helyzet velünk? Nekünk meg van mutatva az irány, milyennek KÉNE lennünk e tekintetben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!