Jehova tanúi! Mit jelent az, hogy Jehova "számon kéri" a vért?
"A kérdés az volt, hogy mit érdemel az a tettes, aki vért ad, vagy vértranszfúzión esik át. Mi lesz a büntetése ezért a tettéért?"
Kedves kérdező! Értelemszerű a válasz. Ha szándékosan tagadja meg valaki Isten törvényét, mert már ismeri azt, az számíthat az isteni ítéletre. Aki nem ismeri még, az természetesen más megítélés alá esik. De ez nem fog a végtelenségig így menni, nem lesz mindig felmentés a tudatlanság, Isten hosszútűrése véges!
"Ugye nem az érdekel, hogy mi az isteni ítélet?"
De ez kifejezetten érdekel, persze maradjunk a témánál: az illető vért kap, botrányos lázadás Jehova egyértelmű tilalma ellen, nem hiszi el Jehova tanúinak, hogy ez tilos. Pontosan mire számíthat?
Hát, a kérdés hallatán elképzeltem, hogy le kéne adnom az összes tamponom... :D
Volt is vitám ebből egy jehovás ismerőssel.
Kis híján belehaltam a szülésbe, a vértranszfúzió mentett meg.
Hosszú beszélgetés volt, nem részleteezném, de a végén azt hozta ki az egészből a pasas, hogy nekem meg kellett volna halnom.
Ahogy annak a kisfiúnak is, akinek folyamatosan vért adott a férjem, akinek nagyon ritka a vercsoportja (AB-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!