Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik vallást válasszam?...

Melyik vallást válasszam? Evangélikus vagy kálvinista református?

Figyelt kérdés

22l vagyok.

Sem engem sem az idősebb testvéreimet nem keresztelték meg.

Azóta nővérem evangélikus lett 14 évesen.

Bátyám 25 évesen katolikus.

Egy darabig jártam evangélikus hittanra meg néha templombe meg karácsonykor színdarabban is szerepelhettem ott.ez régen volt.

Azóta,kb. kilenc éve nem voltam templomban csak esküvőn meg a bátyám keresztelőjén illetve a hugom keresztelőjén.ő is 14 évesen lett evangélikus.

Leginkább valami újat szeretnék megismerni,az evangélikus templomban olyan idegennek érzem magam a katolikusban meg szinte félek a nagy monumentális arany cirádás építéstől.

Viszont voltam erdélyi református templomban és elég otthonos volt.

Kérlek csakis értelmes véleményeket írjatok!

Köszi

2014. aug. 12. 10:47
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó!Elég sz.r érzés így vallás nélkül,mi van ha holnap elüt a kocsi
2014. aug. 13. 09:32
 12/15 anonim ***** válasza:
Érdekes. Szóval a vallás egyfajta életbiztosítás lenne?
2014. aug. 13. 10:47
 13/15 jonyka01 ***** válasza:
Ahogy Istenfélő körökben mondani szokás, vallás és hit nélkül lehet élni, de meghalni nem.
2014. aug. 13. 10:59
 14/15 anonim ***** válasza:
Én is vallás nélkül élek, és egyáltalán nem érzem azt, hogy hiányozna az életemből. Ha elüt az autó, akkor miért jobb, ha úgy teszi, hogy közben vallásos vagy? Mennyivel lesz jobb neked, ha vallásosan üt el az autó, mintha vallás nélküliként ütne el?
2014. aug. 13. 15:23
 15/15 anonim ***** válasza:
Kálvinista. Azért írom mert az a vallásom.
2021. szept. 1. 01:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!