Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hiszitek, hogy beteljesülni...

Hiszitek, hogy beteljesülni látszik a Fenevad bélyegéről szóló jóslat?

Figyelt kérdés

„Azt is teszi mindenkivel [a hamis próféta], kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma. 18 Itt van a bölcseség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.” (Jelenések könyve 13:16-18)

Ezt úgy kérdezem, mint egy egyszerű, hétköznapi ember. Nem vagyok keresztény, nem tartozom semmilyen felekezethez. Csak egy ember vagyok, aki figyel és megdöbben a világ alakulásán.

2014. aug. 11. 14:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Nem.

Csak a fóbiás, szektás őrültek találtak maguknak valamit megint, amivel:

-le lehet járatni mást

-lehet prédikálni, hogy nem kell már sok a halálhoz. (ezt is hátsó szándékkal többnyire).

Akinek értelme van, gondolatban és tettekben nem követi a gonoszt. Nem pedig chipek miatt volt elkárhozni.

2014. aug. 11. 20:27
 12/22 anonim ***** válasza:
Én hiszem és aki nem hiszi az sajnos vak. A Bibliát átírták a lényeget kivették szerintem és a bizonyítékok is ezt igazolják, de azért vannak benne elgondolkoztató dolgok. A világban szinte, ismétlem szinte mindent egy sátánista emberekből álló hálózat irányítja (most még nem mindent, de ez a cél és száguldanak efelé. Megnézi akárki a celebeket, a politikusokat(nyíltan az Új volágrendet Magyarországon például Gyurcsány Ferenc hirdette, mint megváltást és nyíltan ez a célja az egész baloldalnak, de a Fidesz is ugyanúgy bábok. Kivétel talán a Jobbik, de ott sok torz gondolkodású ember van és ezért rossz). A bőr alá chip egy jó elgondolásnak tartom, mert megkönnyíti a mindennapokat, de ahogy a sátánisták akarják használni így elítélem. Szörnyű világban élünk csak úgy nyerhetünk ha mindenki összefog, de az agymosás ezt akarja kiküszöbölni. Én is csak gép mögül mondom az összefogást, de kéne valami szerveződés amihez lehetne csatlakozni és nem olyanok irányítanák a szervezetet akik azt hiszik, hogy minden tudnak, de ők csak agymosottak, mint Amerikában. A baj az lenne, hogy a szervezetet feloszlatnák és Kenedy-vel is láthatta mindenki, hogy mi történt amikor kimondta az igazságot pedig ő se egy értelmiségi volt.
2014. aug. 11. 21:23
 13/22 anonim ***** válasza:
A chip lenne a fenevad bélyege? És mi a neve, melynek a száma 666?
2014. aug. 11. 23:31
 14/22 anonim ***** válasza:
Lehet keresni hasonlóságokat, összeesküvés elméleteket gyártani: gondolom ezek azért vannak, mert az emberek szeretnék magukat okosabbnak érezni, hogy átlátják a történteket, nem véletlenszerűek azok, hanem pontosan így kell történnie. Tudom, hogy nagy a kísértés, de a józan ésszel szembemenő és elképzelhetetlen elméleteket tanácsos lenne elvetni. Felesleges a jóslatok beteljesülését várni, mindegyik valóra váltható, ha eléggé küzdünk érte, de ehhez jó fantázia kell, és elvakultan kell keresni a kapcsolatokat.
2014. aug. 12. 07:40
 15/22 A kérdező kommentje:

59% Én is bírom a kacsákat, de most már menj trollkodni máshova.

14. Nem egészen értem amit írtál, hogy józan ésszel szembemenő. A pénz nélküli világot már régóta próbálják bevezetni, illetve én úgy látom haladunk is afelé. A mai technikával ez már nem fikció. Számomra ezért meglepő, hogy egy több ezer éves könyv ilyen pontosan utal a chip rendszerre és a készpénz nélküliségre.

Persze az is megfordult a fejemben, hogy ez olyan, mint amikor az ember elmegy a jósnőhöz: Jósol valami konkrétat, az ember elhiszi és utána akaratlanul is úgy cselekszik, hogy beteljesüljön, vagy legalább is összefüggéseket vél látni a dolgok alakulása és a jóslat között.

De nem szeretnék oktalan spekulációkba merülni, mert nem értek hozzá. Senkit nem pontozok le, mindenki véleménye érdekes lehet.

2014. aug. 12. 08:55
 16/22 Pendulum92 ***** válasza:

Azért azt se felejtsük el, hogy a Biblia kb 2 szer lett fordítva mielőtt magyarul is megjelent. Oké, hogy Holt Tengeri tekercs meg minden, de az nem az ógörög és a magyar fordítás azonosságát tanusítja, hanem az ógörög és egy 12.(ha jól emlékszem) századi középkori másolattal egyezik meg.

Aki már fordított, az tudja, hogy két nyelvet nem lehet szó szerint átültetni, a fordítás fogalmazással is jár, mert két nyelv akár teljesen más utakon is fejlődhetett, így a szó szerint vétel elég bugyutának hangozhat, "magyartalan" lenne.

Tehát mondjuk az ógörögöt fordították latinra, latinról angolra, angolról magyarra( Az Új világ fordítás tudtommal így készült)

Tehát amire ki akarok lyukadni: A magyar fordítás jól lehet nagyon pontos, de még sem lehet szó szerinti másolatának venni a héber és ógörög iratoknak, mivel több fordításon is átesett.

Reménykedhetünk, hogy legalább az eredeti jelentést ki tudjuk bogozni.

2014. aug. 12. 09:38
 17/22 A kérdező kommentje:

Pendulum: Ezt úgy érted, hogy a fordítások során torzult a történet? Ez igaz lehet, de az eredetileg leírt "életrecept" is csak utalás, szó szoros értelmében azt sem lehetne venni. Ilyen egyszerű példa akár a vasmadár=repülő.

Sőt, van utalás a világkereskedelmi központ elpusztításáról is, amit csak ördögi toronyként említ a Biblia. Nekem kicsit sok a véletlen, de hát majd megtudjuk :-)

(Off: A Pendulum egy nagyon jó kis zenekar :-) )

2014. aug. 12. 12:37
 18/22 Mulder614 ***** válasza:

ez a prófécia még nem teljesedett be de nagyon közel állunk hozzá.

a fenevad bélyege a kézen és a homlokon van...ez jelenthet akár egy csipet is amit belénk ültetnek és anélkül nem fogsz tudni eladni, vagy venni. a bibliavers is erről beszél.

2014. aug. 13. 09:36
 19/22 anonim ***** válasza:
De bakker, pénz nélkül nem tudok venni. Ha nem tudok venni, nincs mit eladnom. Ha nincs személyim, nem tudok üzletet kötni. És sorolhatnám. Miért különbség ezekben a dolgokban a csip? Ha nem tudsz kereskedni e nélkül, akkor tetesd a kezedbe. És akkor már fogsz tudni, ahogy most is a bankkártyáddal, a pénzeddel, stb.
2014. szept. 9. 15:19
 20/22 A kérdező kommentje:
19. nem igazán értettem amit írtál. A készpénz nélküliségről van szó, nem a pénz nélküliségről. Épp az lenne a lényege, hogy csak chip rendszerben tudj vásárolni, kereskedni, mert nyomon követhető. Most is emberek milliói vásárolnak kártyával, vagy otthon netbankon teljesítik az utalásokat. A terv az lenne, hogy ez a jövőben kizárólag így működjön, ha úgy tetszik bőr alá ültetett chip-pel, amin minden adat rajta van, tartalmazná a személyi igazolványodat, bankszámlaszámodat és egyenlegedet. Ergo minden fillérrel el kellene számolni, a szomszéd bácsi nem tudná eladni a pálinkáját a másik szomszédnak, vállalkozó nem tud munkát kiadni számla nélkül stb. stb. Kizárólag utalással történne minden, az étteremben is csak lehúzzák a csuklódat és kész, nincs borravaló. Gyakorlatilag minden eszköz megvan hozzá.
2014. szept. 11. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!