Jehova Tanúi milyen bizonyítékok vannak a Bibliában arra, hogy a vízözön előtt az angyaloknak és a földi asszonyoknak közös gyermekeik születtek?
grkaty nem haragszom, nagyon is jogos amit írtál!
Utolsó: Remek válasz és köszönöm!
Ez jó volt utolsó :D
Újabb kérdések merültek fel bennem ezzel a témával kapcsolatban. Ahogy egyre inkább beleásom magam, úgy egyre érdekesebb dolgokat vélek felfedezni a Bibliában.
Szóval a kérdésem (már megint bocs a kíváncsiskodás miatt dehát ilyen buta vagyok):
A vízözön után ismét megjelentek a nephilimek?
Csak mert vannak erre utaló jelek a Bibliában és más hasonló forrásokban is (apokrif iratok).
Az 1 Mózes 6:4-ben így olvassuk: „Abban az időben […] – sőt még azután is –, óriások éltek a földön.” Úgy tűnik, mintha a démonok az özönvíz után ismét elkövették volna korábbi bűnüket, de valószínűleg kisebb számban vagy mértékben, mint az özönvíz előtt. Amikor az izraeliták kikémlelték Kánaán földjét, ezt jelentették Mózesnek: „Sőt láttunk ott óriásokat [nefileket] is, Anák óriás fiait. Olyannak láttuk magunkat, mint a sáskák, és ők is úgy néztek ránk.”
De még sok több erre utaló írást is megtalálhatunk a Bibliában.
Jézus pedig felelvén, monda nékik: Avagy nem azért tévelyegtek-é, mert nem ismeritek az írásokat, sem az Istennek hatalmát?
Mert mikor a halálból feltámadnak, sem nem házasodnak, sem férjhez nem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az angyalok a mennyekben.
nem kedves kérdezö, többé már a nefilimek nem jelentek meg
Igen a Biblia ír az óriásokról. De ez már a "normális" kategóriába tartozik.
Példa: az emberi családon belül sok az eltérés. Tegyük egymáshoz a 2 méter magas ember csontvázát és a pigmeus csontvázát. Igen nagy a különbség.
Azonfelül ma is vannak, akik bizonyos abnormalitás miatt óriási magasra nönek.
Csak példaként egyes afrikai fajok, túllépik a 2 m magasságot is, tegyünk hozzá egy alacsony vietnami embert.
Különben a mondák sokat beszélnek a "félistenekröl". Ezek aprócska igazság van a nefilimekkel kapcsolatban.
Kedves kérdező
Az első válaszoló természetesen nem én voltam, egy kis névváltoztatással a nevemben írogat valaki. Jó szórakozást neki.
Sokan jelezték privátban, hogy a nevemben írogatnak, majd szólok a moderátornak :)
Kedves igazi Zitus :)... örömmel olvasom hozzászólásodat.
Végre okos, értelmes szöveg.
Azt hiszem hiába szólsz a moderátoroknak, engem is utánoz itt a l3 százalékos
Nekem is jelezték, azzal vigasztaltak, hogy a nagy embereket utánozzák, bár én kicsi vagyok tán még növésben is :D
Köszönöm a jó indulatú, inteligens emberek támogatását.
A stílust nem tudják utánozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!