Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek van értelme a...

Szerintetek van értelme a következő hipotézisemnek?

Figyelt kérdés

A bibliában az áll, hogy Ádámot és Évát megbünteti azzal Isten, hogy kivágja őket a paradicsomból. Ami miatt elég sok mindentől elesnek.

Az ember ugyebár egész létezése során fájdalom kerülő életet él, az-az próbálja csökkenteni szenvedéseit élete során, amit ugye Istentől kaptunk Á+É keresztül. Ami egyáltalán nem emberséges, de mondjuk elfogadható, ha egy felsőbrendű lénytől szemléjük, hogy a gyerekek is tovább viszik ezt a büntetést.

Na most itt páran biztos belekötnek, hogy az élet nem szenvedés, jóra kell törekedni, mindent pozitívan felfogni, de kérdem én ismer(t) e valaki bárkit is, aki fájdalom nélkül tudta leélni az életét? Ilyen ember biztos nincs.

Persze jöhet a kérdés mit értek szenvedés alatt: tegyük fel, hogy életem adott pontján úgy döntök nem akarok tovább szenvedni, csak élni az életet tenni amit szeretnék, ülök a tengerparton egy ágyon, nézem a felhőket, elvagyok, de egy idő után el kezdek szomjas lenni és éhes, jön a fájdalom, de mivel nem akarok élelmet szerezni, hisz azzal meg kéne erőltetnem magam, ami kisebb fájdalmakkal jár végső soron pedig szenvedéssel, így szomjan halnék.

Ebből adódik, hogy életünkben a fájdalom szükségszerű, és vele jár. Egy ember sem szeret szenvedni. Nos akkor felmerül a kérdés, aki gyereket akar, az miért akarja tovább átadni ezt a szenvedést? Eredendően gonoszak lennénk, hogy szeretnénk látni szenvedni gyermekünk? Hisz az előbb láttuk, nem tudunk fájdalom mentes életet biztosítani neki...

Én úgy látom, hogy véget kéne vetni Isten büntetésének és szerintem Isten is azt vártqa Ádámtól és Évától, hogy ha hibáztak, vállalják a következményeket, és nem pedig utódaiknak tovább adják.

Roppant egyszerű a megoldás erre, nem szaporodunk tovább, hanem kihalunk. Ugyanis ha megszűnik az emberiség azzal az eredendő bűn is véget ér, mert nem lesz olyan, akire érvényes lenne. Így Isten újra csinálhat embert, akire már nem vonatkozik a ránk szabott büntetés, és remélhetőleg okosabb lesz és nem állítja választás elé, látva ennak a mi történetünket.

Lehet vadnak tűnik elsőre, de csak annyit kérek gondoljatok bele.

2014. aug. 10. 21:23
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nem tudom, szerintem a 40fokos melegben való kapálás 70% páratartalommal, az elég komoly szenvedés, míg a nap végére nem ér az ember. ha pedig hónapokon át csinálja az ember a szervezete hosszútávon gerinc problémákhoz vezethet, ami később sorozatos kezelésekkel jár stb. A testi fájdalom, még akár csak a jelzés értékű is (jelzi a szervezet, hogy ezt nem kéne) ugyanúgy szenvedés közé tartozik, a lelki sokkal kevésbé, hisz azt egy bizonyos szintig ignorálni lehet, például egy nővel kiköltöztök a semmibe, így a legkevesebb fölösleges információ ér titeket.
2014. aug. 11. 07:26
 12/19 Ozmium42 ***** válasza:
Szélsőségekben gondolkodsz. Nem csak kemény fizikai munka létezik, és abba sem kell feltétlenül belerokkanni, legalábbis nem rövidtávon.
2014. aug. 11. 10:19
 13/19 anonim ***** válasza:

Úgy gondolom ez ide vág:

"A cél halál, az élet küzdelem,

S az ember célja e küzdés maga."

(Madách Imre: Az ember tragédiája, 13. szín)

2014. aug. 11. 13:27
 14/19 anonim ***** válasza:

Az zavar meg sokakat, hogy a világ, amiben élünk, valamikor is szenvedésektől mentes volt. Soha nem volt ilyen állapotban. Eleve ezekkel a feltételekkel lett teremtve. Következik az eredendő bűnből, hogy akik nem akartak Istennel együtt élni, azoknak teremtette az anyagi világot. A Biblia ezt nagy vonalakban vázolja, amiből úgy tetszik, mintha a tökéletes(paradicsomi) világ itt lett volna régen. Valóban volt arany-kor, de az sem volt szenvedésektől mentes, csak alig volt érezhető a szenvedés ilyan magas foka, mint ebben a vas-korban.

Tehát az anyagi világ, amiben élünk, eleve szenvedésre van berendezve, hogy tanulásra, megismerésre serkentse azokat, akik az eredendő bűnnel leszületnek ide.

Az eredendő bűn nem az, hogy Ádám meg Éva megdézsmálták az almafát, hanem az, hogy Istennel nem akartak egy "fedél alatt" élni, vagyis a lelki világból jöttünk le ide.

A szaporodásnak meg funkciója van az önmegvalósításban. Ha képes vagy önzetlen szeretetre, mint amit a gyermeknevelés kíván, akkor egy lépcsőt megmásztál a sok közül, amelyek az önmegvalósításod útján eléd tárulnak...

Miről szól az evolúció? A legsikeresebb marad fenn. Az önmegvalósításban is ez a helyzet, a legsikeresebb jut át a lelkivilágba. Amit ott tudni kell, azt itt kell elsajátítani. Nem lehet mindenféle ragaszkodásokkal, és egyéb hibákkal(szeplőkkel)visszamenni a lelki világba, hiszen pont ezért kerültünk el onnan...

2014. aug. 12. 15:13
 15/19 A kérdező kommentje:
A válaszod, kicsit szomorúvá tett. Nagy szerencsém hogy nem olyan a felfogásom mint neked.
2014. aug. 17. 18:25
 16/19 anonim ***** válasza:

"...A válaszod, kicsit szomorúvá tett. Nagy szerencsém hogy nem olyan a felfogásom mint neked...."

Látod azért van annyi gond a vallásosokkal, mert nem azt akarják tudni, ami a valóság, hanem ami a saját vágyuk, azt vetítik rá a valóságra. Magyarul illúzióban szeretnek lenni...

2014. aug. 18. 04:44
 17/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy rávilágítottatok hiányosságaira.

De attól még fenntartom, hogy a szenvedés az emberiség teljes pusztulásával megszüntethető, és ezért még tennünk sem kell semmit, ami azért elég jó dolog. És a belőlünk élősködök tovább állnának, vagy egy következő gen. hoznának létre, de már az nem a mi bajunk lenne.

2014. aug. 19. 10:04
 18/19 anonim ***** válasza:

A szenvedés nem szüntethető meg. Ez a világ eleve így lett teremtve. Nem azon kell agyalni, hogyan lehet minden szenvedést megszüntetni, mert ez pont olyan meditáció, mint az, hogy a szelet teljesen megállítani. Része a természetnek, nem tudod inaktívvá tenni. A szenvedés ugyan ez. Tehát a megoldás inkább az, hogy a létező legkisebb mértékűre csökkenteni a szenvedés mértékét.

Láttam egy természetfilmet, ahol egy krokodil a hasánál fogva berántott egy gnú borjút a vízbe. Valahogyan a kicsi kiszabadult, de a belei már kint lógtak, esélye nem volt a túlélésre. Ott ivott egy elefánt is, és látva az esetet, odatrappolt és elijesztette a krokodilt, míg a gnú borjú össze nem rogyott a földön és meg nem halt. Utána megfordult és elment. A krokodil pedig bevonszolta a borjút a vízbe...

Most akkor írtsuk ki az összes ragadozót is, mert szenvedést okoznak más állatoknak? Ha meg is tennék, akkor a többi állat elszaporodna és nem lenne, ami az egyensúlyt fenntartaná.

Azt kell tudni elme szinten elfogadni, hogy ilyenre lett teremtve, tervezve ez a világ, és hogy az emberi lénynek ebben hol a helye és mi a szerepe. Az evolucionisták nem tudnak választ adni arra, hogy az embernek a bolygón mi a "dolga". Mert ugye minden állat, növény és más élőlény létének funkciója van. De az emberé micsoda?

A vallások tudják a választ, az a dolga, hogy megtalálja az utat vissza a lelki világba, Istenhez. Az önmegvalósítása az egyetlen célja az emberi lényeknek. Aki rájön erre és járja ezt az utat, az visszatalál, akik nem, azoknak még számtalan élet és lehetőség áll a rendelkezésükre, hogy végül ők is célba érjenek...

2014. aug. 19. 10:24
 19/19 A kérdező kommentje:

skcm, remélem soha nem találkozunk IRL, nem sértésből, hanem mert teljesen más a felfogásod a világról. Csak idegesítenénk egymást.

Nem tudom hogy mered egyáltalán összehasonlítani az állati szenvedést az emberével? Az állatok a szenvedés fogalmát sem ismerik, meg sem tudják fogalmazni. Ahogy azt sem hogy kilóg a bele, mert nincs olyan fogalma hogy bél, kilóg stb. Csak annyit fog fel, hogy nem tud arra menni és úgy ahogy az ösztönei diktálnák, emberek nap min t nap sokkal durvábban halnak meg. Több ember hal meg sokkal több szenvedéssel, mint gnú más állat által naponta...

A környezet azért van, hogy használjuk és ez által egyre nagyobb dolgokat érjünk el. Erre lett tervezve ezt talán még a hülye is látja ha a média által nem lett lebutítva. A Földhöz ragadt gondolkodás nem tudom honnan jön, én minden este felnézek az égre és felteszem a kérdést: "Miért nem vagyok odakint és járom be a teret?"

A vallások csak a mélybe taszítanak, de ezt ki sem fejtem, mert felesleges a feszültséget kelteni. Egy vallásos ember zárt és elutasító. A szabad gondolkodású ember mindent meghallgat, de csak azt fogadja be amin azt érzi hogy a céljaihoz építő jellegűek.

People were created to be loved.

Things were created to be used.

One of the reason the world is in chaos is

because things are being loved

and people are being used!

2014. szept. 12. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!