Aki jól ismeri a Bibliát, válaszolna?
A Biblia szerint hány évi élt pl. Ádám, Noé, Ábrahám, Matuzsálem?
Milyen egyenesági kapcsolat van Noé fia Sém és Ábrahám között?
Lehet-e úgy értelmezni Noé esetét fiaival, hogy Sém "megcsonkította" apját, hogy ne tudjon negyedik fiat nemzeni, akiből esetleg a Messiás lehetett volna?
Köszönöm az értelmes válaszokat. Biblia-idézetes linkeket ne küldjetek, ha lehet, konkrét válaszokat szeretnék.
Átlátható és pontos összefoglalás egy képben (lehet rajta nagyítani):
Methusélah élt a legtöbbet (969 év), amit azért is jegyeztem meg külön, mert az általam belinkelt képen egyedül pont azt a részt nem lehet jól látni.
1Mózes 5,27 És lőn Methusélah egész életének ideje kilencszáz hatvankilenc esztendő; és meghala.
Kedves kérdezö, a kérdéseidre feleletet kapol, ha elolvasod az 1.Mózes könyvét. :)
A "csonkításról" nincsen szó a Bibliában.
Köszönöm, Attila, éppen ilyen "listára" volt szükségem, ez remek! :)
Katy, ha lenne most időm a Biblia olvasgatására, nem ITT tettem volna fel ezt a kérdést. Ami pedig a csonkítást illeti: A te bibliád nem az én Bibliám! Egyébént akármelyik Bibliáról van is szó, a benne szereplő történeteket tudni kell olvasni és értelmezni, nem csak egyszerűen szajkózni...
Attila, a Te felsorolásod az időrendet és az egyenesági leszármazást is mutatja? A kisbetűs részek még nagyítva is nehezen olvashatók, és az angol tudásom nem elég ezek kisilabizálására.
Mindegy, milyen Bibliát olvasol, ha a benne levő szöveget szó szerint értelmezed.
Ha találok linket erre vonatkozóan, ettől függetlenül elküldöm, de most éppen ezzel kapcsolatban fordítok valamit, úgyhogy nincs időm keresgélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!