Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ebben az esetben tartanom...

Ebben az esetben tartanom kell a Ramadánt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

16 éves lány vagyok,teljesen egészséges,de szuletésemtol fogva vigyáznom kellett a veséimre:sok folyadékot inni,csak vizet,stb.

Ugyebár Ramadánkor egész nap nem lehet inni,viszotn számomra ez nagyon káros lenne,mivel a vesékre amugy is megterhelo.Az orvos azt modnta igyak sokat,és ugy nem lesz baj.

De akkor most nem tarthatom a bojtot?Mivel ott egész nap nem lehet inni.

Vagy ha tartom a bojtot rendesen,de az ivást nem hagyom el az ugy ér valamit az a bojt?

Kérlek segítsetek.

2014. aug. 8. 08:48
 1/6 anonim ***** válasza:
75%

Betegek mentesülnek a Ramadán alól, terhes nők, kismamák akik szoptatnak.

Az orvos utasítást tartsd szem előtt, ő nem hasra ütés szerűen találja ki amit mond, ellentétben a vallási vezetőkkel...

2014. aug. 8. 08:55
 2/6 A kérdező kommentje:

Viszont én nem olyan beteg vagyok,hagyományos értelemben,ez nálam nem fog elmulni soha,mindig is sok vizet és folyadékot kell majd innom,egész életemben.

Koszonom a válaszod.

ÉR VALAMIT AZ A BOJT,AMIT UGY TARTANÉK,HOGY MINDENT BETARTOK CSAK AZ IVÁSI TILALMAT NEM?

Kérlek segítsetek.

2014. aug. 8. 09:20
 3/6 anonim ***** válasza:
75%

Nos nem vagyok muzulman de Allah torvenye ugy szol hogy a betegek mentesitest kapnak.

Te meg beteg vagy szuletesedtol fogva.

Namarmost nem ugy ertem hogy lazad van stb stb mint egy normal betegnek hanem egy kronikus veleg szuletett betegsegbe szenvedsz.

Ezert ervenyes rad a bojt aloli menteseget szavatolo torveny!!!

2014. aug. 8. 10:15
 4/6 A kérdező kommentje:

Koszonom a válaszokat.:)

Sokat segítettetek.

Azt hiszem fogom tartani a bojtot,de inni is fogok.

Ez midnen amit megtehetek.:D

2014. aug. 8. 11:03
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Assalamu Alaykom, kedves húgom,

ha betegen böjtölsz, tudtad, hogy a betegek böjtje "utálatos"? Az iszlám nem azt kéri, hogy betegen tedd tönkre magad. Tudod, az iszlám az öngyilkosságot is elutasítja. Meg önmagunk pusztítását bármilyen téren.

NEM SZABAD. Nem vagy egészséges. Mellesleg én sem böjtölhetek és nekem is végleges. Bár én nem mondtam el senkinek a muszlim ismerőseim között, csak az imám tudja, de olvass utána, kérdezősködj NE ITT, hanem muszlim oldalakon.

Privátban talán tudok segíteni.

2014. aug. 9. 10:54
 6/6 anonim ***** válasza:
71%

Kedves kerdezo!

En is mar 7eve muszlim vagyok es bojtolok minden evben.

A bojt arrol szol hogy egesz nap nem lehet enni es inni sem, ha nem eszel de iszol azt nem lehet szamolni annak hogy bojtoltel! Az anyosom is szokott bojtolni neki is az orvos azt mondta hogy napi 4 liter vizet legalabb meg kell hogy igyon de nem iszik hogy betartsa a bojtot!

Szoval ha nem is eszel de iszol az nem szamit bojtnek!!!!

Remelem tudtam segiteni!

2014. nov. 2. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!