Olvastam az Anne Frank című könyvet pár hónapja és pénteken kiselőadást kéne róla tartanom töri órán. Miket mondjak, totál kihagy az agyam és most alig emlékszem a könyve :/?
Olvasd el újra. Péntekig az egész Harry Potter sorozatot el lehet olvasni.
És véletlenül nem inkább Anne Frank naplója?
Pont azt a handabandát választottad? Még mielőtt bárki megszólalna, akit mélyen megérintett a kis drága története, az olvasson utána, hogy mekkora kamu.
Ez a cikk részletesen leírja, mire gondolok: [link]
Lényegtelen, hogy kuruc vagy sem. Sok mindent utálok a kurucban, csak épp itt van Dobszay cikke, ezt linkeltem be. A cikk végén ott van a szerzőként feltüntetett neve, de fogadni mernék, hogy nem görgetted le odáig.
Ha nem ismernéd Dobszayt, akkor elmondom, ő könyvek elő- és utószavainak megírásával, valamint grafikai kiegészítésével foglalkozik. Pl. a Gede Testvérek több könyvének borítóját ő tervezte.
A válaszodat nem tudom elfogadni. A történelem az igazságról és tényekről kellene szóljon, és nem az ilyen gyújtóspapírnak való művekről. Igen, ez naivitás, mivel a tananyagot tartalmazó ún. tankönyvek félrevezetéssel vannak teletűzdelve, és köszönőviszonyban sincsenek a valósággal sok-sok témában.
Ha neked az a véleményed, hogy ki a francot érdekel az, hogy egy fiatal miféle hazugságot próbál továbbadni a diáktársainak az óra keretében (jóhiszeműen!), az a te bajod. A Kedves Kérdezőnek pedig ezentúl bölcsebben megválasztott prezentációs témát ajánlok, de nyilván nem tudott erről semmit. Én sem tudtam olyan idős koromban még semmit a könyv eredetéről.
És még annyit, hogy igenis fontos, hogy a valóságot olvassa az ember, vagy legalább törekedjen annak megismerésére, mert elég nagy balgaságra vall, ha nem így tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!