Vallásokról kérdezhetek itt embereket?
Több kérdésem is lenne, nagyon sok, ezért simát nyitottam. :) Remélem lesz olyan emberke, aki segít, vagy küldd linkeket akár a vallások összehasonlításáról.
Legfőbb kérdésem: Nem azt kéne először megtanítani hittan órán, h fogadjuk el a másik vallását??? Egy kiscsaj itt hülyézi a katolikus vallást, azon belül a gyónást, mert ő közvetlenül Istennek gyónja meg a bűneit. Ez milyen már???
Ilyen kézfeltartós, nem is tudom, h milyen vallása van, de már sokszor mondta, de nagyon fáj a fejem, ha megkérdezem, akkor meg sértésnek veszi, h nem figyelek rá.
OK! Fiatalabbnak gondoltalak egy kissé, bocsi. Persze ettől még kiváló példát hagyott Jézus. Az emberek hajlamosak egyik szélsőségből a másikba esni, mikor ilyen kérdésekről van szó.
Az emberek nem értik ebben a szélsőségesen liberális világban, hogyan lehet valaki egyszerre türelmes, konfliktusellenes, sőt azt elítélő, el nem fogadó, de közben a világ ezerféle hitnézetét nem egyformán kezelő, mondhatnánk "kritikus". Az igaz, hogy sokan személyes támadásnak vélik, ha bárminemű kritika éri a világnézeteiket, de ettől még nem lesz igazuk. Jézus ennek ellenére kimondta az igazságot, mégsem akart forradalmat, háborút. Megvolt a maga fegyvere, mindenféle alantas emberi viszálykodástól hatásosabb fegyvere: az igazság!
Mindenki!!!
Én hülye vok a valláshoz, de itt azon van a hangsúly, h ez egy hit, s senki nem látta Isten, igaz??? Szóval, ameddig nincs bebizonyítva, h Isten a katolikus hitet fogadja el, vagy éppen a baptistát, addig senki nem hülyézhet le senkit, a Bibliát pedig emberek írták, nem Isten sztem. Még, ha a 10 parancsolattal jönne nekem vki, akkor azt mondom, h oké, azt Isten adta az ÍRÁSOK SZERINT!!!, de a Biblia is hit kérdése sztem. Mert tegyük fel, h Isten írta, van rá írásos bizonyíték, vagy akármilyen. A levegőt bebizonyították, h miből áll, azért lehülyézhettek embert, ha nem tudja, h O2 van benne, de ezért SENKIT NEM LEHET, h vmi másban hisz, mint Ti!!! Szóval két szó fontos a mondanivalómban: HIT ÉS A TOLERANCIA!!!
"Szóval, ameddig nincs bebizonyítva, h Isten a katolikus hitet fogadja el, vagy éppen a baptistát, addig senki nem hülyézhet le senkit"
Te kérdező, nagyon berágtál erre a "kiscsajra"! De megnyugtathatlak: ha be van bizonyítva, hogy Isten mit, kit fogad el, AKKOR SEM hülyézhetünk le senkit, csak mert másban hisz. Erre a legjobb példa megint csak Jézus és az első sz.-i tanítványai. Egyébként pont ez alapján, az első sz-i minta alapján lehet bebizonyítani, hogy Isten mit fogad el. Ha nem lehetne, akkor a Szentírásnak semmivel sem adhatnánk nagyobb hitelt, mint Milne Micimackójának. :-)
"a Bibliát pedig emberek írták, nem Isten sztem."
Ezt sem kell találgatni, a Biblia maga ismeri el, de azt hozzáteszi, hogy Isten ihletésére írták emberek!
14-es:
fele annyi idős, mint én, s tényleg felbaszta az agyam, mert olyanokat írt, h ez hülyeség, meg minden, mondjuk azért sikerült főleg felidegesítenie, mert most beteg is vok, s fáj a fejem, mint állat. Pedig annyira nem érdekelne, h ki mit mond a vallásomra, mert tényleg nem vagyok annyira vallásos, de ha kiállok vmi mellett, akkor rendesen kiállok, s bosszant, ha egy olyan dologért hülyéznek le vmit, amiért nem illene. Ezt elnéztem volna a kora miatt, ha nem fáj a fejem, de így idegesített. :D
Hát meséltem már neki az ősrobbanásról is, meg az evolúcióról, de valszeg arról nem is hallott még. Ezt azoknak a vallásos embereknek szoktam felhozni, akik nem fogadnak el más vallást, de sztem, mivel merevek ezek az emberek, még én leszek a hülye ezzel a dologgal is, mert hát ott a Biblia, az ősrobbanásról meg nem is hallott még senki ezek közül. :DDDDD
Egyetlen szentírásnak sem kell elhinni egyetlen szavát sem(szószerint, képletesen meg akármit bele lehet magyarázni). Mára mindnek olyan fordítása van, hogy igen kis százalékban egyezik meg elviekben az eredeti tanítással.
Vedd például azokat itt, akik azzal jönnek, hogy "csakajézusazút". Ez is a szentírásukból való rögeszme. Semmivel nem volt jobb Jézus a többi tanítómesternél, akik bármikor is éltek ebben a világban.
Ezt olvasd át és töprengj el rajta:
"...A valóság végső természetének a megértéséhez döntő fontosságú a mahajána buddhizmus úgynevezett négy bizalom elve. A négy bizalom a következő:
- a tanításba vetett bizalom, nem a tanítóba,
- a dolgok jelentésébe vetett bizalom, nem az ezt kifejező szavakba,
- a dolgok végső jelentésébe vetett bizalom, nem a változóba,
- a túlparti (transzcendens) tudásba vetett bizalom, nem a puszta tudásba.”
Őszentsége Tendzin Gjaco a XIV. Dalai Láma
Ha mindenki így tekintene a vallására és annak igazságaira, semmi baj nem lenne a világban a vallásosok között.
Pillanatnyilag kik miatt is áll a bál a nagyvilágban? A Jézus, meg a Mohammed. Akármit is hagytak maguk mögött, emberek milliói haltak már meg miattuk...és a Jézus az iszlámban is ott van...
Idézek egy verset az egyik hindu szent szövegből, és vonatkoztasd ezt erre a két személyre, hogy meglásd mennyire is voltak ők tisztában azzal mit műveltek:
Bhagavad-gíta 18/25. vers
A tudatlanságban és illúzióban végrehajtott, a jövőbeli kötöttséget és a következményeket figyelmen kívül hagyó, a mások számára ártalmas, célszerűtlen tettről pedig azt mondják, hogy a tudatlanság kötőereje jellemzi.
Hogy a kereszténység és az iszlám mennyire volt ártalmas a világnak, azt döntsd el magad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!