Visnu / Krisna hívők: szerintetek mennyire hiteles A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada Gíta-fordítása? Van magyarul mástól is még esetleg?
"Elég a tükörbe néznünk, vagy megcsipkednünk testünket, hogy megtapasztaljuk: van formánk, vannak tulajdonságaink stb. Tehát Istennek is kell, hogy legyen. Ez elsikkad a személytelen megközelítésben."
Sok krisnás érvel úgy, hogy ha nekem van testem, személyem, akkor Krisnának is kell, hogy legyen, különben az azt jelentené, hogy én felsőbbrendű vagyok, mint Krisna.
Szerintem ez hibás érvelés, ugyanis a személyed csak erre az egy életedre vonatkozik. Hol lesz Kiss János, miután meghalsz? Végleg eltűnik, nyoma sem marad. Ráadásul a személy szerintem egyfajta korlát: egy mindenható lény, akiből minden ered, az miért lenne korlátozva a személyiség által? Nekem ez így kicsit abszurd gondolat..Szerintem a Legfelső inkább személytelen, ami összefoglalja magába az összes személyt. Mondhatni, a személytelenből akármilyen személy lehet.
Amúgy meg maga a Krisna-tudat jó vallás szerintem, segíthet a lélek fejlődésében, de szerintem túl sokat adnak a külsőségekre..Szerintem sem múlik azon semmi, hogy most mennyit japázol, vagy éppen milyen módon szeretkezel. Én inkább a buddhizmust támogatom.
Kedves Kérdező!
Amíg olyan vágyaid lesznek, hogy motorozz, kirándulj, adrenalin-szintet emelj, stb., addig vissza kell térned az anyagi világba, mert az említett dolgokhoz ragaszkodsz.
Ezért is van reinkarnáció különböző szinteken.
Ez a krisna-tudat hitnek egyik fontos része.
Olvastad már Dr. Baktay Ervin fordítását?
4.
"Én egy cseppet sem hiszem, hogy az anyagi világ alacsonyabb rendű lenne, mint a lelki. Csak más. Szerintem ez egy kerék, és a keréknek (vegyük úgy, kozmikus keréknek) nincs sem alja sem teteje."
Hát igen, hiába olvasol akár egy egész életen át is, ha nem akarod megérteni vagy elhinni, hogy ez az élet egy szenvedés. Sajnos a saját elménk rabjai vagyunk.
Hogy hol lesz Kiss János? Sehol, mert ez egy hamis felfogás csak a hamis egóból ered. Az igazi személyiségünket majd csak akkor ismerjük, amikor ön-megvalósítottak leszünk.
Sajnos az élvezetek rabjai vagyunk! Élvezetek nélkül már élni sem tudunk! Mert van aki tud???
Miért lenne az élet szenvedés? Csak annak szenvedés, aki nem fogadja el az életet úgy, ahogy van :) Mi sem szebb a halálnál! Mert a születés és halál ugyan az, csak más aspektusból.
A betegség, szegénység stb. mind az elménkből születik. Mi döntjük el, hogyan látjuk az életet.
Ami az egyiknek szenvedés, az a másiknak élvezet. Sohasem ismerhetjük az egyéni lélek útjait. Lehet hogy megszeretne tapasztalni egy számunkra félelmetes élményt, pl. háborúskodás. De sosincsenek véletlenek, senkisem áldozata az életnek.
Nem akarom elhinni, hogy az élet szenvedés! Tudom, hogy nem az! Ha ismernéd az életemet, tudnád, hogy milyen "förtelmes" dolgok történtek velem. De minden kihívás áldás a számomra! Pokol, ördög nem létezik, innentől kezdve boldog vagyok! Nem a halál a csapás az Istentől, hanem az üres élet! (nem vagyok hedonista)
Amint elhisszük, hogy az élet boldog, minden boldoggá válik. Miért szenvedjek, ha élhetek boldogan, ennyi csodálatos emberrel, akik mind-mind ki akarják fejezni életüket! Mi sem csodálatosabb, ahogy a lélek keresi Istent - a lehető legkülönfélébb módokon. És az életnek nevezett játékban nincs vesztes! Ki hal meg? Mit veszítünk? Semmi sem a miénk! Akkor miért is szenvedjek? :D
A nagy tanítók, csak a a farizeusokat nem kímélték, ezzel szemben a Krishnások magukon kívül (?) senkit sem kímélnek.. Tisztelet a kívételnek.
Mégvalami:
A "Bhakti-Jóga", nem szervezet (és/vagy szekta) függő.
Pláne nem "lenéző" a más jógákat, vagy a semmilyen jógát ("elvben") nem folytatókkal.
Ki lát bele a másik tudatába, és nevezi azt Bhaktinak, vagy világinak a nap 24 órájában. Ismerd meg önmagad, és ha választani kell az Istenek között, légy gyanakvó! Az Igaz Isten emiatt nem fog "kitagadni".
;)
Béke!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!