Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallás, hit szerepe a személyi...

Vallás, hit szerepe a személyiségfejlődésben?

Figyelt kérdés
Személyes tapasztalatokra lenne szükségem. A Saját vélemény szubjektív, de most írd le nyugodtan. Nagy segítség lenne! Esetleg a vallás, hit szerepe a hétköznapi életbe! Saját tapasztalatot várnék! Köszönöm. Ehhez kapcsolódó hozzászólást várok!
2014. júl. 28. 20:52
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
Nekem segített az ébredésben, amióta tudatos vagyok a vallást vagy inkább a hitemet is másképp élem meg, sokkal személyesebben. Az Isten-kapcsolatom is más, személyesebb, és a legfőbb elvem a senkinek-sem-ártani. Viszont itt nagyon sokan elítélnek, mert már nem szó szerint értelmezem a Bibliát és a hasonlóságokat keresem minden Isten felé fordulásban, nem azt, ami elválaszt.
2014. júl. 28. 20:55
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi, zöld! :D
2014. júl. 28. 21:29
 3/7 anonim ***** válasza:
Nagyon sokat fejlődtem Jézus Krisztus által.Tapasztalataim vannak ,amelyeket nem hinnének el.Ezért nem hangoztatom ,hanem segítenek hogy segíthessek.Tudom hogy az ember fél hinni ,mert azt hiszi hazudnak nekik .De én nem kérek semmit azért hogy segítsek azokon a lelkeken akik bizonytalanok a hitben (Jézusban).Néha még most is kísért a gonosz és kételkedővé akar tenni .Isten megígérte hogy velem marad és megvéd a kísértésektől.Sohasem érzem magam egyedül ,mert a Lélek aki bennem van Jézus által megérteti velem hogy mindig velem volt ,és soha nem hagyott el engem.Csak én feledkezem meg róla és akkor rájövök hogy mindig vele kéne maradnom.Nem vagyok teljesen egészségben ,mert nem lehetek ,hogy el ne vesszek(mondták).Kaptam jeleket és hangokat amelyek bátorítanak.Nem félek ,mert tudom hogy Isten nem hagy el mert megkértem rá.Az Ígérete szent.Még soha nem csapott be ha kértem tőle valamit ,és mindig jobbat kaptam mint amit vártam.(Meglepett)Nem láttam őt de néha átadja fájdalmas érzéseit irántam, és akkor én is érzem mennyire szeret engem.Remélem ezt az érzést ti is megtapasztaljátok ,mert ha megerősödtök hitben megadják az érzéseket vagy látomásokat.Amióta megtértem Jézushoz az életem gyökeresen megváltozott .Nem aggaszt ami ezen a világon soha nem tesz boldoggá:a pénz.Hanem minél jobban vágyódom Istenhez mert olyan túláradó szeretete mint amilyen neki van ezen a világon nincs senkinek.
2014. júl. 28. 22:29
 4/7 anonim ***** válasza:

Én vallásos vagyok, úgy gondolom mindenképpen segít a mindennapokban.

Viszont a szekták, hitgyüli, jehovások, bármelyik egyház, csak deformálják az embert. Értelmetlen előírásokkal kimossák az agyát és olyan szinten avatkoznak a személyiségbe, hogy az egyén képtelen legyen a nélkül élni, hogy felülről megmondanák neki mi a helyes...

2014. júl. 29. 00:43
 5/7 anonim ***** válasza:

A személyiségfejlődésbe nem szabad beleszólnia a 2000 évvel előtti előírásoknak. Azok már nem megfelelőek a mai világban, túl sok szabadságot engednek.

Vallás nélkül is kialakul az erkölcsös életmód.

2014. júl. 29. 07:41
 6/7 anonim ***** válasza:
78%

Újjászületésem óta nagyot fejlődtem. Mikor szembesültem bűneimmel, akkor imádkoztam, hogy Isten formáljon olyanná, amilyenné lennem kell. Nehéz a testi emberrel megküzdeni minden nap, és megesik, hogy elbukom, de másnap újra kezdem a harcot ellen. Szeretném, ha még gondolati úton sem vétkeznék.

Ma még sokszor teszem, de Isten szép lassan, de biztosan formál. Gyerekemnek szoktam olvasni a Bibliából, egy egy igéket, amiket utána megbeszélünk, mert olyan ocsmány világban élünk, hogy nem akarom, hogy világi erkölcse legyen.

2014. júl. 29. 12:40
 7/7 anonim ***** válasza:

6-os eláruld mit értesz világi erkölcs alatt?

Amúgy nekem az a véleményem, hogy az egyházak és mindenféle gyülekezetek csak Isten és ember közé állnak.

"Papok zaja helyett, majd az Isten csendje vár." :)

2014. júl. 29. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!