Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan ez a mély gyűlölet?

Honnan ez a mély gyűlölet?

Figyelt kérdés

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

Már a kérdés se semmi, de én a 48/59-es válasznál teljesen kiakadtam. A válaszírónak amúgy volt egy másik, már törölt hozzászólása is, amiben a keresztényeket csecsemőgylkos fanatikusonak nevezi. Az ilyen embereknek honnan erde ez a mély gyűlölet ?

2014. júl. 27. 22:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
36%
A 9. válasz a bizonyíték a mély sötétségre és tudatlanságra. És az a baj, hogy az első válasszal együtt ez egy veszélyes elegy, mert ahogy az egyes írta, az ilyen mélybuta emberek elmennek máshova, hirdetik a tudatlanságból fakadó hazugságaikat (hogy a Biblia Istene tehet az emberek gyilkolásáról), azok meg elhiszik egy jöttment szavát és úgy adják tovább, vagy még belegondolnak más hazugságot.
2014. júl. 28. 11:38
 12/19 anonim ***** válasza:
59%

"hogy a Biblia Istene tehet az emberek gyilkolásáról"

Ebben egyetértek. Hiszen a Biblia és másnak az istene sem létezik. Egy meselényt pedig nem lehet okolni az emberek megszállottságáért. Csak azok a felelősek, akik hirdetik, támogatják és saját szájuk íze szerint értelmezik a vallásnak nevezett őrületet.

Megdöbbentő, hogy felnőtt emberek ezek, ugyanolyan jogokkal, mint az épelméjűek.

2014. júl. 28. 11:44
 13/19 anonim ***** válasza:
61%

"A 9. válasz a bizonyíték a mély sötétségre és tudatlanságra. És az a baj, hogy az első válasszal együtt ez egy veszélyes elegy, mert ahogy az egyes írta, az ilyen mélybuta emberek elmennek máshova, hirdetik a tudatlanságból fakadó hazugságaikat (hogy a Biblia Istene tehet az emberek gyilkolásáról), azok meg elhiszik egy jöttment szavát és úgy adják tovább, vagy még belegondolnak más hazugságot."

Kérlek kezdjük ott, hogy az összes felvilágosult filozófus és tudós elvetette az egyházat és annak tanításait, pedig ők FELVILÁGOSULTAK voltak, és nem véletlenül hívták az egyház vezetése alatt álló középkort SÖTÉT KÖZÉPKORNAK.

Tudatlanságnak meg azt mondanám, hogy a sok birka ember elhisz valamit, amit egy 2000 éves könyvben írtak le EMBEREK. NEM ISTEN, EMBEREK. Akárki írhatott volna egy könyvet kéje kedve szerint, és azt írhatott volna bele amit akar. Jézus Krisztus meg a legjobb kifogás volt a világtörténelemben a félrek*rásra. Persze drágám, nem feküdtem le mással, biztos az úr gyermeke. Aha...

"hirdetik a tudatlanságból fakadó hazugságaikat" Ezt inkább mondanám a Jehova tanúiról! Én ugyan nem hirdetek semmit! Se az ateista, se a sátánista, se a pogány ismerőseim, barátaim, rokonaim. Egyedül az elbutított keresztények akik hirdetik, üvöltöznek a tereken, kopogtatnak be...

"azok meg elhiszik egy jöttment szavát és úgy adják tovább"

Kb a kereszténység is így alakult ki a biblia szerint. Jött egy jöttment azt mondta ő isten fia, aztán mindenki elhitte neki.

https://www.youtube.com/watch?v=88GTUXvp-50

Ajánlom minden értelmesebb vallásos embernek hogy nézze meg, és gondolkodjon el rajta. Én nem a keresztény emberek ellen vagyok, mert sajnálom azokat az embereket akiket manipulálnak, elvakítanak. Kívánom hogy nyíljon ki mindenki szeme. Bárányok vagytok, és követitek a nyájatokat, a helyett, hogy a saját utatokat keresnétek meg. A kérdező feltette a kérdést, honnan ered a gyűlölet az egyház iránt. Én leírtam miért vetem el. Sok vér és arany tapad a kezükhöz. Az emberek hajlamosak elfelejteni a történelem mészárlásait

2014. júl. 28. 12:36
 14/19 A kérdező kommentje:
Előző, én nem az Egyház iránti gyűlöletet, hanem maguk, a keresztény emberek elleni gyűlöletre gondoltam (nem egyházi személyekre értem)
2014. júl. 28. 16:26
 15/19 anonim ***** válasza:

Mert a vallás ámítás és egyáltalán nem tiszta, szent dolog, sőt!

Amit a papok elkövettek és elkövetnek a szentség nevében az maga a pokol. Keresztes háborúk, boszorkányüldözések, emberek megkínzása, megölése... ez hol van a Bibliában, ezt akarja Isten? Merthogy ezeket Isten nevében tették...

Az egyház még mindig rengeteg pénzt szed el ilyen-olyan címen a szegényektől/nyugdíjasoktól. Van, aki az utolsó százasát adja a perselybe, mert szégyennek véli nem adni. Holott AZ a szégyen, hogy elvárják, hogy adjon, mikor nincs miből.

A másik: nagyon sok hithű embernek nincs egy önálló gondolata, mindenkor a vallási dogmáit - téveszméit - hangoztatja.

Harmadik: sok hívő iszonyat erőszakos és lenéz/beszól, amiért te atesita vagy. Mintha kötelező lenne hívőnek lenni, úgy viselkednek. Térítenek, nem fogadják el, hogy te nem hiszel és nem is akarsz hinni. Miért kell erőltetni, meg sötétnek/tévelygőnek nyilvánítani a másikat?

Nekem alapból NINCS bajom a normális vallásosokkal, míg tudok vele beszélgetni világi témákról, nem próbál téríteni, elfogadja, hogy engem nem érdekel az ő istene, mert másban (pl. angyalok, szellemek, tündérek...) hiszek.

2014. júl. 28. 19:25
 16/19 anonim ***** válasza:
A vallási fanatikusok jó eséllyel adnak gyűlöletre okot az embereknek a viselkedésükkel.A kérdéssel,és néhány válasszal annyi a probléma,hogy általánosít,az összes keresztényt ugyanolyannak festi le.
2014. júl. 28. 21:39
 17/19 anonim válasza:
100%

Engem csak az bánt, hogy vannak olyan emberek akik bár tiltakoznak (egyébként jogosan) mindenféle diszkrimináció ellen, mégis általánosságban gyűlölik a keresztényeket. Az meg sem fordul a fejükben, hogy az emberben lehet a hiba, nem a vallásban...

Èn hívő katolikus vagyok, minden vasárnap misére járok meg minden, ÉS tudatosan törekszem arra, hogy ne ítéljek el másokat még véletlenül se, mert Jézus is azt mondta, hogy az vesse rá az első követ, aki soha sem vétkezett. Nem ítélek el senkit, mert szerintem Istennek, és csakis Neki van joga megítélni az embereket (engem is). Ès akkor jönnek azok akik elítélnek engem -anélkül, hogy ismernének- a vallásom miatt, legtöbbször anélkül, hogy ismernék azt....Hol itt a tolerancia? Vagy ez nem diszkrimináció??? Annak ellenére hogy tudom "haters gonna hate" ez azért fáj nekem :/

Az egyház sem ítél, max helytelenít, vagy nem fogad el. Azért van jelentésbeli különbség....

2014. júl. 29. 17:24
 18/19 anonim válasza:

Én személy szerint minden vallást gyűlölök. Mind arra megy rá, hogy az embereket becsapja, átverja, sakkban tartsa és irányítsa. Saját bőrömön is tapasztaltam, amíg vallásos iskolába jártam.

+ Egy kérdés: a hívők elítélik a melegeket. Pedig a melegeket "Isten" teremtette melegeknek. Hogy is van ez?

2014. aug. 4. 10:31
 19/19 anonim ***** válasza:
+ előzőhöz hozzá tenném: "Ne ítélj, hogy ne ítéltess"
2014. aug. 4. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!