Van Isten?

Figyelt kérdés
Te/Ön hisz Isten létezésében?
2010. jan. 9. 21:32
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
20%
Abban az Istenben nem hiszek aki ott van a templomokban a falakon, szakállal stb. Viszont létezik egy magasabb erő akit nevezhetünk akár Istennek, akár univerzumnak, bárminek.És nem tudom felfogni, hogy akik Istenben hisznek, miért nem veszik észre, hogy más is tulajdonképpen abban hisz? Elmagyarázom. Én agykontrollos vagyok, az univerzumban hiszek. Körülöttem van, mindenhol létezik, és ha kérem, megadja amit kérek. Akik Istenben hisznek szidják ezt a nézetet, és valami ördögi dolognak tartják. De könyörgöm! Ha jobban bele gondolnának, ők ugyan ebben hisznek csak máshogy nevezik! Ők Istentől kérnek, én az univerzumtól. Azt mondják Isten mindenhol jelen van, én az univerzumról gondolom így. Miért nem veszik észre, hogy a kettő tulajdonképpen ugyanaz? Ha adnánk neki, egy közös, harmadik nevet elfogadnák?? Mondjuk nem hiszem...
2010. jan. 9. 22:03
 12/36 A kérdező kommentje:

21:59-es válaszoló:

Miért lepődött meg a kérdésen?:)

2010. jan. 9. 22:03
 13/36 A kérdező kommentje:

22:03-as válaszoló:

Ebben szerintem nagyon igaza van.

Csak hát mindenkinek más a véleménye a dolgokról...

2010. jan. 9. 22:05
 14/36 anonim ***** válasza:
61%

van..különben nem lehetnék itt,és ha le tetszik magázni,nagyon szomorú leszek! :)

nem neveltek sehogy,de mitől lehetnénk,már úgy egyáltalán minden,ha nem lett volna valami,ami valamikor megadta a kezdőlökést..attól,hogy azóta látszatra nem sok mindent csinált a világunkban,attól ő még van,és lehet istennek nevezni,vagy erőnek,létezik! :)

2010. jan. 9. 22:20
 15/36 anonim ***** válasza:
38%

Engem vallásosan neveltek gyerekkoromtól, jártam hittanra is, meg konfirmáltam is (evangélikus vallás). Rengeteg kérdésem volt, amire kb. annyi választ kaptam, hogy mert csak. Kérdeztem sokszor, hogy ha az isten jó, akkor miért büntet? Miért mondják azt, hogy istentől félni kell? Nekem a szeretet jutott róla mindig eszembe. Sok sok példát láttam arra, hogy azok, akiknek nagyon fontos volt, hogy minden vasárnap ott énekeljenek a templomban, nem jól bántak egymással, a családdal, a gyerekekkel, a szomszéddal, az állataikkal. Kérdeztem is, akkor mit tanulnak a templomban??? Olyan szépen mosolyogva ültek ott... Aztán sok ilyesmiből egyszer csak azt kezdtem gondolni, hogy mivel én nem úgy gondolom, mint az ottani többség, nekem nincs hitem. Hittem pedig abban, hogy létezik valami nagyon tökéletes dolog, ami mindent áthat és működteti az egész világot. Emellett persze érdekeltek a tudományok is, a fizika, kémia, biológia, és nem éreztem úgy, hogy ezek ellentmondanának annak, amiben én hiszek. Akkoriban úgy hittem, hogy a vallásosság=hit.

Aztán fősulis koromban volt egy remek vallástörténet tanárom, aki emberként is nagyon a szívemhez nőtt, vele el lehetett minden olyan dologról beszélgetni amiket gondoltam erről. Akkor kezdtem el érezni, hogy mégiscsak van hitem, nem kell hozzá feltétlenül a vallásosság. Rengeteget beszélgettünk a feltétel nélküli szeretetről a világ működéséről, sorsról, feladatokról, stb. Nagyon sokat jelentett nekem ez a felismerés, azóta is hatással van rám. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy a végletekig tudom tisztelni mások nézeteit, bár nehezen tűröm e térítési próbálkozásokat.

Én is végeztem agykontrollt is, tanultam természetgyógyászatot, egyéb ezoterikus dolgokat, kineziológiát számtalan olyan dolgot, ami mind-mind megerősített.

Nagyon igaznak érzem azt a bizonyos pár sort a Stigmata c. filmből, amit többször is idéznek:

"Hasítsd szét a fát és ott leszek! Emeld fel a követ, s megtalálsz!"

"Isten országa bennetek és körülöttetek van, nem kőből és fából épült templomokban."

Most hirtelen ennyi amit írni tudok erről. (2. vagyok, ha jól emlékszem :) )

2010. jan. 9. 22:29
 16/36 A kérdező kommentje:

(22:20)

A biztonság kedvéért magázok mindenkit...:)Hány éves vagy amúgy?

Én hiszek a Darwini elveknek,meg a biológiának...

Van isten-ezt azoknak az embereknek mondják,akik vakként születtek,vagy nyomorékként,vagy akármilyen más problémával...Persze ez csak az én véleményem.

2010. jan. 9. 22:29
 17/36 anonim válasza:
67%
Én nem hiszek benne, szerencsére meg sem vagyok keresztelve. A szüleim úgy gondolták hogy majd eldöntöm én magam hogy hiszek vagy sem, és majd megkeresztelkedem. És nem bánom hogy nem templomi esküvőm lesz. Amúgy frászt kapok a templomoktól a papoktól meg az apácáktól... Szerintem elég szomorú hogy a szülők döntik el hogy a gyerek miben higgyen. Ezt neki kellene eldöntenie...
2010. jan. 9. 22:30
 18/36 A kérdező kommentje:

Végülis mindenki magában keresse a saját istenét.

Szerintem meg nem olyan nagy probléma az,hogy a szülök hívőnek nevelik a gyereküket.Hisz totyogó korába senki se képes ilyen döntésre...Ha oda kerül a sor,hogy tudna róla dönteni akkor szerintem az a döntés nem tartana sokáig...

2010. jan. 9. 22:36
 19/36 anonim ***** válasza:
4%
22:03 vagyok. Úgy gondolom, hogy az ember (akkor még lélek) a születése előtt dönti el, hogy mi fog történni az életében.Lehet hogy azt választja, hogy vak legyen vagy béna, de ezt akkor még tudja, hogy a fejlődéséhez kell. (a földön már nem)Tehát semmi értelme Istent hibáztatni, mi magunk döntjük el milyen körülmények között akarunk élni, mi lenne a legjobb a fejlődésünknek. Miért döntené el más, hogy mi legyen velünk?
2010. jan. 9. 22:37
 20/36 anonim ***** válasza:
8%

22:03

Szakállas Isten?Óóóó igen Óóóó igen!

2010. jan. 9. 23:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!