Vannak itt Ásatrú hívők?
..Esetleg hellenisták, druidák?
Kérnék mindenkit, hogy aki nem tudja miről van szó, az ne trollkodjon a témában..Köszönöm.
Abban nem tudok segíteni mert nem vagyok tagjuk.
Gondolom követik az ősi rendet, a viselkedésminták és világnézet terén. Megtartják a hagyományos pogány ünnepeket mint a téli napforduló ünnepét (Yule) stb...
Mivel hisznek az északi istenekben, germán szokásnak megfelelően tisztelettel adóznak előttük, valamilyen áldozat (Blót) formájában, bár kétlem hogy ténylegesen állatokat áldoznának.
Ha hisznek bennük, valamilyen formában kapcsolatba is kerülniük velük, tehát kell lenni közvetítőknek mint az ősi völvák, akik rituálék közepette (seidr) kapcsolatba kerülnek az istenekkel.
Egyébként annyira örülök hogy valakit ez is érdekel. Most néztem körben a vallás kategóriában és észrevettem hogy mindenkit szétkergettek már innét az agresszív újkeresztény szekták tagjai (Jehova tanúi, Hitgyüli).
Amikor utoljára nézegettem föl erre az oldalra, még több értelem volt jelen ebben a topicban, volt értelme írni.
Na, nem számít csak ez kijött belőlem.
Hellenisták ?
Mi köze a druidának a hellenizmushoz és Ásátrúhoz ?
Atya ég, itt nagyon keverődtek a fogalmak !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!