Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Jézus, Isten,...

Keresztények! Jézus, Isten, ember, vagy szellem? Mit tudhatunk meg a Bibliából ezzel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

2014. júl. 20. 09:30
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
0%
Isten nem létezik. A média csak bolondítja az embereket ezzel. És nagy sikerrel, úgy látszik. Ebből jön a szabad kőművesek, összeesküvés-elméletek.
2014. júl. 20. 20:01
 12/26 anonim ***** válasza:

Utolso te azt irod nem letezik isten!!megmondanad te higy ezt honann veszed??tamaszd alà indokold meg letszives hogy igenis nincs isten,??

Majomtol szàrmazol????vagy isten.alkotot meg??? Az hogy.neked nem.sikerult.az ėlteded ez a te hibad es nem.az istene!!!

2014. júl. 20. 21:06
 13/26 A kérdező kommentje:

Kedves "nem" KERESZTÉNY barátom! :)

Úgy látom,hogy te nagyon haragszól Istenre,hadd mutassak neked egy kis történelmet ha már arra vágytál,csak legyen türelmed végig olvasni,csak ennyit kérek.

"Apolloniusnak, az aszkétának vértanúsága7

A bölcselő császárt, Marcus Aureliust, fia Commodus követte a római világbirodalom trónusán (180-192). A keresztényeket

ő sem üldözte rendszeresen, akárcsak atyja, sőt magánéletében elnéző volt vele szemben. Még udvartartása tagjai között

is megtűrt keresztényeket; egyik mellékfelesége, Marcia, pedig legalábbis keresztény nevelést kapott egy római

presbytertől, az is lehet, hogy egyenesen keresztény volt. Elszórtan azonban ő alatta is voltak a Traianus-féle rendelet alapján

kereszténykivégzések. Ilyen történetileg hiteles eljárás folyt 180-185 között Rómában egy előkelő keresztény: Apollonius ellen,

kit egy bosszúálló rabszolgája jelentett föl a praefectus praetorio előtt, ügye a senatus elé került, mert minden valószínűség

szerint ennek tagja is volt. Eredeti vizsgálati jegyzőkönyvét a II. században még kibővítenék a keresztény elveket védelmező

részletekkel és ezeket Ajjol-lonius szájába adták. Ezek teszik értékessé és meghatóvá ezt az „aktát”, hiszen így a II.

század apolo-getikus irodalmába emelték azt föl és pontos tájékoztatást kapunk keresztény őseink nagy nehézségeiről, mikor

az antik világszemlélettel megértetni akarták magukat. Az akta két változatban maradt reánk: örmény és görög szövegben;

fordításunk az örmény szöveget követi.

A jóakaratú és az isteni hitben szilárd embereknek a minden jók adományozója, Krisztus az igazság

koronáját készíti elő; Isten választottjait ugyanis ehhez az igazsághoz hívják meg, mert a küzdelmet

jól és türelemmel állottak meg. Ezért elnyerik azt, amit a hazudni nem tudó Isten megígért azoknak,

kik őbenne hisznek és őt teljes szívvel szeretik. Ezek közül egyik Apollonius, a boldog vértanú,

Krisztus bátor atlétája. A nagy Rómában tette le a helyes vallomást, ott sietett a nekünk megígért másvilági

életbe, és így Krisztus vértanúi közé számláltatott. A boldog tanúságát a senatus és Terentius (a

görög szerint Perennios) praefectus előtt tette meg, amennyiben nyíltan válaszolt nekik. Emlékirata a

következő:

Terentius praefectus elrendelte Apolloniusnak a senatus elé vezetését és így szólt hozzá:

7 Az örmény szöveg német fordítása alapján; O. Gebhardt, Ausgew. Märtyrerakten 44-60 S.

20

„Apollonius! Miért ellenkezel a legyőzhetetlen törvényekkel és a császár parancsával? Miért nem

akarsz áldozni az isteneknek?”

Apollonius így felelt: „Mert keresztény vagyok és félem az Istent, ki az eget és földet alkotta, azért

nem áldozok haszontalan bálványoknak”.

A praefectus erre ezt mondotta: „Ezt a felfogásodat vissza kell vonnod, mert így akarják a császári

rendeletek és Commodus uralkodónknak tyché-jére (jósorsára) esküdnöd kell!”

Apollonius ekként válaszolt: „Hallgasd megértéssel feleletemet. Az, aki igaz és jó cselekedetet

megbán, valóban istentelen és reménytelen. Az ellenben, aki a gonosz cselekedeteket és rossz gondolatokat

bánja meg, és nem tér vissza hozzájuk, az szereti Istent és a reményben él. Nekem eltökélt

szándékom megtartani Isten szép, fölséges parancsait, ahogyan Krisztustól, az én Uramtól azt hallottam,

ki az ember gondolatait ismeri és lát mindent, lát titokban, akár nyíltan történik. Már pedig helyesebb,

ha egyáltalán nem esküszik az ember, hanem békében és igazságban él; a leghathatósabb eskü

ugyanis az igazság; azért tehát helytelen Krisztus nevére fölesküdni. Ám a hazugságtól félve felüti a

fejét a gyanakvás és a gyanú szüli az esküt. Hajlandó vagyok az Istenre esküt tenni, bár szeretjük a

császárt és fölségéért imádkozunk”.

A praefectus így felelt: „Jer közelebb és mutass be áldozatot Apollónak és a többi isteneknek, valamint

a császár szobra előtt!”

Apollonius ezeket mondta: „Fölfogásom megváltoztatására, valamint az esküre nézve már válaszoltam

neked. Ami pedig az áldozatokat illeti, mi keresztények, és én is, vérontás nélküli áldozatot

hozunk az ég és föld, a tenger és minden lény Urának, az ő értelmes és szellemi értelemben vett képmásainak

javára, kiknek a földön való uralkodást az isteni gondviselés szabta ki. Isteni parancs szerint

azért imádkozunk az Égben-lakóhoz, az Egyedülvaló Istenhez, hogy azok igazságosan uralkodjanak e

világon. Teljes biztossággal tudjuk ugyanis, hogy ezt a császárt is trónjára senki más nem ültette, mint

a mindeneket kezében tartó Király, az Isten.

A praefectus felelte: „Nem értettem meg, amit mondottál”.

Apollonius így szólt: „Mit tehetek érdekedben? A szív ismeri Istennek igéiét, ahogyan a szemünk

fénye a világosság!”

Egy jelenlevő filozófus így szólt ekkor közbe: „Apollonius, te magadat teszed csúffá; már igen

messzire elkalandoztál, bár azt hiszed, mély értelmű dolgokat mondasz.

Apollonius így felelt neki: „Azt megtanultam, hogyan kell imádkozni, de hogy hogyan kell gúnyolódni,

azt nem! Képmutatásod szívednek vakságát mutatja; csak a bolondoknak látszik csúfsápnak az

igazság”.

Az elnök így szólt: „Magyarázd meg nekem pontosan, mit mondottál!”

Apollonius ezt válaszolta: „Istennek Igéié, a test és lélek megváltója, Judeában emberré lett, minden

igazságot beteljesített és isteni bölcsességgel csodálatosan töltekezett. Az igazi vallást tanította ő.

mely az emberek fiainak legjobban megfelel. Azt tanította, hogy haragunkat megfékezzük, vágyainkat

mérsékeljük, a test kívánságát csökkentsük, a gondokat elűzzük, a szeretetet ápoljuk. a kevélységről

letegyünk, bosszút ne álliunk, a halált pedig megvessük. Magunk ne legyünk igazságtalanok, az igazságtalanokkal

szemben ellenben legyünk türelemmel, engedelmeskedjünk az isteni parancsoknak, az

uralkodókat tiszteljük. Istent imádjuk, az Istentől való halhatatlan lelket higgyük, a halál után bekövetkező

ítéletet várjuk, a föltámadás utáni jutalomban reménykedjünk, mert Isten a jámborokat ebben biztosan

részesíti. Mindezt szavakkal, tettekkel és nagy állhatatossággal tanította. Bár jótetteiért mindenki

magasztalta őt, a végén mégis megölték, mint előtte a filozófusokat és igazakat. Az igazakat gyűlölik

ugyanis a gonoszok, amint az isteni írás mondja: Kössük meg az igazat, mert megbotránkozásunkra

szolgál. A görög bölcsek közül is egy (Platón) megmondta: „Az igaz szenvedni fog, leköpdösik és

megfeszítik”. Ahogyan az athéniek kimondották és megszavazták a halálos ítéletet (a görög szöveg

szerint Sókratésre), úgy őrá (Krisztusra) is halált mondtak, mert a gonosz emberek irigyek lettek reá,

mint ahogyan az őelőtte élt prófétákra is irigykedtek. A próféták mondották meg előre róla, hogy eljövendő,

mindenkivel jót tesz majd, és erényeivel minden embert rábír az Atyaisten imádására, ki mindeneknek

teremtője: Benne hiszünk, előtte borulunk le, tőle tanultuk az üdvös parancsolatokat, melyeket

eddig nem ismertünk. Ezentúl sem akarunk hibázni, hanem erkölcsös életünk alapján reménykedünk

a másvilágban”.

Az elnök erre így szólt: „Azt hittem, hogy az éjszaka eltántorít majd véleményedtől”.

Apollonius mondotta: „Én pedig arra vártam, hogy a te gondolataid változnak meg az éjjel folyamán,

hogy lelked szemét az én feleleteim kinyitják, szíved meghozza gyümölcsét és te imádod Istent,

mindenek Teremtőjét és alamizsnaadás közben imádkozol. Ez ugyanis vértelen és szent áldozat Isten

előtt és ember keze által művelt kegyelem az embereken!”

Az elnök kijelentette: „Szívesen szabadon engednélek, de a senatus rendelete miatt nem tehetem;

azonban emberséges ítéletet hozok! „Erre azt parancsolta, hogy karddal fejét vegyék.

Apollonius így szólt: „Hálát mondok az én Istenemnek ezért az ítéletért”.

A hóhérok ekkor kivezették, lefejezték tüstént, miközben ő az Atyát, Fiút, Szentlelket dicsőítette.

Dicsőség legyen nekik örökké. Ámen."

Nos kedves barátom ha már az első században amikor még "ki sem hűlt" Jézus kereszttje ki adta volna oda életét egy hazugságért? Kérdem én...

Gondolkodj el a fenti történeten,én csak arra kérlek.

És még van pár ilyen levél ami ránk maradt a "történelemből".

Ha van türelmed szívesen megosztom veled is,és a tisztelt Jehova Tanúival is,talán így jobban megismerik az ókeresztények odaadását Krisztusért. :)

Áldjon meg az Úr!

2014. júl. 20. 21:28
 14/26 anonim ***** válasza:
25%

. Honnan származott Jézus?

Ellentétben a többi emberrel, Jézus már a földre jövetele előtt is élt, szellemszemély volt az égben (János 8:23). Ő volt Isten első teremtménye, és segített minden más megalkotásában. Jézus az egyetlen, akit Jehova egyedül teremtett, ezért nevezik Isten egyszülött fiának (János 1:14). Ezenkívül Isten szószólója volt, amiért úgy is utalnak rá, hogy a Szó. Lásd: Példabeszédek 8:22, 23, 30; Kolosszé 1:15, 16.

. Miért jött Jézus a földre?

Isten áthelyezte Fiának az életét az égből egy Mária nevű zsidó szűz méhébe. Tehát Jézusnak nem volt emberi apja (Lukács 1:3035). Több oka is van annak, hogy Jézus a földre jött: 1. Azért, hogy megtanítsa az igazságot Istenről. 2. Hogy példát mutasson, hogyan cselekedhetjük Isten akaratát, még a nehézségek közepette is. 3. Hogy váltságul adja tökéletes életét. Lásd: Máté 20:28.

. Miért halt meg Jézus?

Velünk ellentétben Jézus tökéletes volt. Nem követett el bűnt, nem ezért halt meg, hanem hogy elfedezze mások bűneit. Mivel Isten nagyon szeret bennünket, embereket, a földre küldte a Fiát, hogy meghaljon értünk. Jézus is az irántunk érzett szeretetét fejezte ki azzal, hogy engedelmeskedett az Atyjának, és az életét adta a bűneinkért. Lásd: János 3:16; Róma 5:18, 19.

. Mit tesz ma Jézus?

Amikor a földön volt, betegeket gyógyított, halottakat támasztott fel, és enyhített az emberek szenvedésén. Ezzel megmutatta, mit fog tenni a jövőben az engedelmes emberekért (Máté 15:30, 31; János 5:28). Miután meghalt, Isten feltámasztotta, és ismét szellemszemély lett (1Péter 3:18). Ezt követően Jehova jobbján várt addig, amíg hatalmat nem kapott, hogy királyként uralkodjon az egész föld felett (Héberek 10:12, 13). Jézus már királyként uralkodik az égben, és a követői világszerte hirdetik ezt a jó hírt. Lásd: Dániel 7:13, 14; Máté 24:14.

Jézus hamarosan arra használja majd királyi hatalmát, hogy véget vessen a szenvedésnek, és elpusztítsa mindazokat, akik szenvedést okoznak. Akiket a Jézusba vetett hitük arra indít, hogy engedelmeskedjenek neki, paradicsomi földön fognak élni. Lásd: Zsoltárok 37:911.

A Biblia verseket kérlek, keresd ki a Bibliádban! És még szeretném a figyelmedbe ajánlani www.jw.org honlapot!

2014. júl. 21. 00:52
 15/26 anonim ***** válasza:
80%

Jézus istenségéről lásd a következő weboldalt:

[link]

2014. júl. 21. 06:27
 16/26 anonim ***** válasza:
Tetszik ez az oldal. A készítőnek gratula.
2014. júl. 21. 14:33
 17/26 anonim ***** válasza:
88%

Jézus Isten fia, és egy az Atyával a Szentháromságban!

Szentháromság vagyis egy Isten a Szentháromságot alkotó három személyben, Atya, Fiú, Szentlélek.

Jézus Krisztus Isten. Emberi testben járt köztünk a földön, de előtte is létezett mivel Isten és miután keresztre feszítették a zsidók, harmadnapra feltámadt újra testben, majd miután elvégezte amiért földre született, visszatért a mennyekbe és megszűnt földi testben létezni, újra Isteni "szellem" lett, de a szellem szó elég többértelmű, inkább hívjuk léleknek, vagy simán Istennek és kész.

2014. júl. 21. 15:13
 18/26 Mulder614 ***** válasza:
90%
Emberi testet öltött, tehát előtte szellemi személy volt. És halála után is azzá változott vissza. Hisz mikor elváltozott ragyogni kezdett, tehát átalakult szellemi személlyé.
2014. júl. 22. 12:03
 19/26 anonim ***** válasza:
Jézus szellem, Isten mellett az égben.
2014. júl. 23. 09:08
 20/26 anonim ***** válasza:

Jézus az Isten Fia. Ez elmond mindent. Tehát mivel fiú, nem ugyanaz a lény, és mivel Isten az Atyja, ő teremtette. Bibliai érvekkel alátámasztva:

1. János 17:21

"Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ŐK IS EGYEK LEGYENEK MI BENNÜNK: hogy elhigyje a világ, hogy TE KÜLDTÉL engem. "

Ha szó szerint értjük, Jézus minden tanítványa egyenlő vele és Istennel.

Galátziabeliekhez írt levél 3. rész 28. "Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan EGYEK vagytok a Krisztus Jézusban. "

2. Jézus miért imádkozott, ha ő Isten? Ráadásul azt mondta Atyjának, hogy "ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied." (Lukács 22:42)

3. Mikor tanítványai megkérdezték Urunkat, hogy mikor jön el a vég, azt mondta, hogy azt senki sem tudja, csak az Atya. Tehát ha az Atya tudja, ő viszont nem, hogyan lehetnének egyenrangúak?

4. A Biblia Jézust Isten Fiaként nevezi. Ha Istennel egyenlő, akkor miért nevezi a Fiának? Az apa nagyobb a fiánál, hiszen egy fiú az apától származik. Ha egyenrangúak, akkor testvéreknek kellene nevezni

5. "az Isten is felmagasztalá őt" tehát megint csak nem lehetnek egyek. Ha Jézus Mindenható Isten, akkor hogyan tudta volna Isten felmagasztalni Jézust, hiszen nem is nagyobb?

6. János 14:28 "az én Atyám nagyobb nálamnál"

7. 1Korintusz 11:3

"Akarom pedig, hogy tudjátok, hogy minden férfiúnak feje a Krisztus; az asszonynak feje pedig a férfiú; a Krisztusnak feje pedig az Isten." Itt is azt írja, hogy az Atya nagyobb, mert ugyanúgy, ahogy a férfinek feje Krisztus, Krisztus feje az Isten.

8. János 8:18. Én vagyok a ki bizonyságot teszek magamról, és bizonyságot tesz rólam az Atya, a ki küldött engem.

Jézust az Atya küldte. Ha egyek vagy egyenrangúak megint csak nem küldhette el.

9. Jelenések 3:14. A Laodiczeabeli gyülekezet angyalának is írd meg: Ezt mondja az Ámen, a hű és igaz bizonyság, az Isten teremtésének kezdete:

Eszerint Jézus az Isten teremtésének kezdete, tehát első alkotása.

10. Mikor Jézust két tanítványának az anyja megkérte, hogy fiai hadd üljenek majd a jobb és bal keze felől, Jézus ezt mondta: az én jobb és balkezem felől való ülést nem az én dolgom megadni, hanem azoké lesz az, a kiknek az én Atyám elkészítette. (Máté 20:23)

11. 1Korintusz 15: 27. Mert mindent az ő lábai alá vetett. Mikor pedig azt mondja, hogy minden alája van vetve, nyilvánvaló, hogy azon kívül, a ki neki mindent alávetett.

28. Mikor pedig minden alája vettetett, akkor maga a Fiú is alávettetik annak, a ki neki mindent alávetett, hogy az Isten legyen minden mindenben.

Itt megint csak azt írja, hogy Isten nagyobb.

12. János 20:17. Monda néki Jézus: Ne illess engem; mert nem mentem még fel az én Atyámhoz; hanem menj az én atyámfiaihoz és mondd nékik: Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, és az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez.

Le lehet pontozni, de inkább Bibliai érveket hozzatok fel.

2014. júl. 23. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!