A tíz szűz példázatában (Máté 25) az egyházi vezetők az árusok?
Figyelt kérdés
2014. júl. 18. 21:50
12/16 A kérdező kommentje:
Pedig komolyan mondtam, hogy antikrisztusi tanítás az, ha nem a Jézussal való kapcsolatunktól, hanem más emberektől függ az üdvösségünk.
2014. júl. 20. 01:14
13/16 A kérdező kommentje:
Ja, és az árusok pénzért adják az olajat, pedig Jézus azt mondta, hogy amit ingyen vettünk, azt ingyen is adjuk.
2014. júl. 20. 01:14
14/16 anonim válasza:
Tehát megválaszoltad, hogy az árusok nem az egyházi vezetők. Akkor kik is?
15/16 A kérdező kommentje:
Akkor félreértettél, mert szerintem az egyházi vezetők az árusok.
2014. júl. 21. 21:18
16/16 anonim válasza:
Azzal értek egyet, aki azt mondta, hogy nem feltétlen szükséges beazonosítani minden egyes momentumot a példázatban, mert a lényeg a konklúzióban van, azaz van amit az utolsó pillanatban már nem lehet megtenni, mert akkor már akadályoztatva van a gonosz által (lásd a Mester egyik kifejezését, hogy a sötétség órájában már nem lehet munkálkodni), és hogy mindig készen legyünk. Ezt akár árusokkal és olajjal is el lehet mondani, de el lehet mondani egy másik példázatban pl. hogy elmegy egy úr messzi útra és a szolgáinak meghagyja, hogy adjanak ételt a ház lakóinak, és amikor jön, az egyiket munkában találja, a másikat nem, mert késik stb. Persze lehet mélyebb értelme a pédlázatnak, de ezen vitázni, szerintem teljesen felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!