Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit csináljak, hogy apám...

Mit csináljak, hogy apám kilépjen a Jehova tanui nevu szektábó?

Figyelt kérdés
már a csaladját is teljes elhanyagolja miattuk!

2014. júl. 17. 14:59
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Ismerős a történet csak nálam édesanyámmal tettek ugyan azt jó pár évvel ezelőtt. Elmondom,hogy én mit tettem.

Elkeseredésemben próbáltam kiutat találni,jártamban keltemben egy Baptista lelkészhez vezetett az Úr elmondtam neki bajomat problémámat. Pár találkozás után adott párdarab brosurát amelyek Jézus megváltó tettét meg üzenetet tartalmazták a Biblia alapján. Tehát minden ami benne volt alávolt támasztva igékkel. Nos miután meg kaptam ezeket azt mondta,hogy vigyem haza és "szórjam" szét a lakásban őket. Haza érve azt is tettem,konyhába a hűtőn hagytam egyet az előszobába, a nappaliban az asztalon a szobámban és olyan helyeken ahol szem előtt volt.

Nem győzkődtem anyumat,hogy olvassa,és talán ez volt a leg okosabb dolog mert magától kezdte olvasni őket és lassan 2 3 hónap múlva ő fordult hozzám,hogy beszélgessűnk.

Ma már ő sem a szervezet tagja és én sem vagyok már "hitetlen" mindketten megkeresztelkedtűnk és Baptisták vagyunk.

Ha ugyan ezt teszed ,nem azt mondom,hogy Baptista irodalommal lehet akár református is vagy evangélikus,és ha ápvd belenéz és megérinti az igazi Jézus,tanúsíthatom,hogy nincs az a jehova aki útjába állna. :)

Az Úr áldjon!

2014. júl. 17. 18:53
 12/30 anonim ***** válasza:
A baptista még a jobbik verzió.
2014. júl. 17. 19:04
 13/30 anonim ***** válasza:
22%

...nem akartam közbeszólni, de azt hiszem a kedves 10-es alig várja :D hogy jön Katy vagy Zitus

Kedves kérdezö, próbálj meg édesapáddal elbeszélgetni. Mond meg neki, hogy mit érzel....és kérlek figyelj oda arra is mit mond édesapád.

Tudod ha tanú lesz valaki, akkor már nem fogja veletek ünnepelni a névnapot, vagy a karácsonyt.

Ez elöször lehet fájdalmas tapasztalat neked, de hidd el NEM jelenti azt, hogy most már Téged nem szeret. Ajándékokat biztosan fog neked venni, de csak úgy tiszta szeretetböl :)

Tudod Jézus Krisztus ezt megjövendölte. Megjövendölte, hogy ha az emberek Ök fogják követni, ellenségeskedést fog ez okozni a családokban.

Sok családot ismerek még olyat is, amikor gyilkossággal fenyegették meg azt a családtagot, aki tanú lett. De mivel a tanú tovább kitartott, a felesége is tanú lett. Olyat is személyesen ismerek, amikor az anyuka kipakolta böröndöstül a gyermekét, de mikor látta, hogy bizony a gyermeke elment volna, visszahívta, és most az anyuka is tanú.....

Nem arról akarlak meggyözni, hogy Te is tanú legyél, de próbálj meg elbeszélgetni apuddal, sokszor segít ha megértjük miben hisz, és miért hisz benne. Látom szereted öt, nefélj nem veszíted el

2014. júl. 17. 19:20
 14/30 anonim ***** válasza:
Imádom, mikor próbálják a jehovisták úgy beállítani magukat, mintha Jézus róluk beszélt volna :D :D szánalmas...
2014. júl. 17. 22:52
 15/30 anonim ***** válasza:
Mutasd meg neki a jehovatanui.blog.hu vagy a www.exjt.hu/kq6.html weboldalt. De te is olvasgasd ezeket.
2014. júl. 17. 23:15
 16/30 anonim ***** válasza:

"Sok családot ismerek még olyat is, amikor gyilkossággal fenyegették meg azt a családtagot, aki tanú lett. De mivel a tanú tovább kitartott, a felesége is tanú lett. Olyat is személyesen ismerek, amikor az anyuka kipakolta böröndöstül a gyermekét, de mikor látta, hogy bizony a gyermeke elment volna, visszahívta, és most az anyuka is tanú..."

Ezt most találtad ki? Mert a valóság nagyon nem úgy működik már, mint 2000 éve, hogy "hmm, ezek a keresztények mennyire kitartóak! Beállok én is közéjük!" Pláne, ha Jehova Tanúiról van szó, ami alapból nem a jóhíréről híres..

2014. júl. 17. 23:22
 17/30 anonim ***** válasza:
0%

...nem akartam közbeszólni, de azt

hiszem a kedves 10-es alig várja :D

hogy jön Katy vagy Zitus. De az ilyen gúnyos megjegyzéseket Jehova nem nézi jó szemmel.

Kedves kérdezö, próbálj meg édesapáddal elbeszélgetni. Mond meg neki,

hogy mit érzel....és kérlek figyelj oda arra is mit mond édesapád, mert, hogy ha odafigyelsz lehet te is megérted Jehova igazságát.

Tudod ha tanú lesz valaki, akkor már nem fogja veletek ünnepelni a

névnapot, vagy a karácsonyt.

Ez elöször lehet fájdalmas tapasztalat neked, de hidd el NEM jelezt,

hogy most már Téged nem szeret. Ajándékokat biztosan fog neked venni,

de csak úgy tiszta szeretetböl :) De ezen ne csodálkoz, mert, ha ilyen ünnepeket ünnepelsz, csak a Sátánt élteted.

Tudod Jézus Krisztus ezt megjövendölte. Megjövendölte, hogy ha az

emberek Ök fogják követni, ellenségeskedést fog ez okozni a

családokban. Igen lassan jön a világvége és mi Jehova tanúi üdvösségben részesülünk.

Sok családot ismerek még olyat is, amikor gyilkossággal fenyegették

meg azt a családtagot, aki tanú lett. De mivel a tanú tovább kitartott, a

felesége is tanú lett. Olyat is személyesen ismerek, amikor az anyuka

kipakolta böröndöstül a gyermekét, de mikor látta, hogy bizony a

gyermeke elment volna, visszahívta, és most az anyuka is tanú.....

Arról akarlak meggyözni, hogy Te is tanú legyél, próbálj meg

elbeszélgetni apuddal, sokszor segít ha megértjük miben hisz, és miért

hisz benne. Látom szereted öt, nefélj nem veszíted el

2014. júl. 17. 23:22
 18/30 anonim ***** válasza:
Hmmm?
2014. júl. 17. 23:42
 19/30 anonim ***** válasza:

ez a 14 százalékos :D gr.katy nem vagyok én ..... viccelödik

nekem ha megfigyeled kedves kérdezö, nincs pont a bejelentkezö nevemnél

A százalékossága alapján gondolom hogy ki a tréfálkozó ....viccelj barátom tovább. Látszik, hogy én tetszek neked a legjobban :D

2014. júl. 18. 10:51
 20/30 anonim ***** válasza:

Mohacsan..

Nem tudom fiu vagye vagy lány..

De ha férfi, akkor kihívod a fatert beszégetni egy kicsit, hogy miért hanyagolja el a saját családját ezek miatt a barmok miatt...nah ha nem sikerül meggyőzni, akkor

BEVERSZ NEK EGY HATALMASAT, HOGY LESZAKADJON A FEJE

Nah mamost, ha lány vagy, akkor kihívod kerekperec elmondod neki, hogy talán ideje lenne lépnie hogy saját családját vagy a barmokat válassza

Jah és ha kell szólj privátban, hogy hol laksz...szivesen elmenek segíteni meggyőzni őt..révén hogy a "barátod" vagyok..:D 23/f

2014. júl. 18. 18:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!