Isten mindenkit szeret, kivéve a melegeket?
Az évente rendezett szófiai melegfelvonulás ellen a bolgár ortodox egyház is fölemelte a szavát. Egy ortodox pap egyenesen a melegek és leszbikusok megkövezésére szólított fel.
Én pedig felszólítok mindenkit a gyerekmolesztáló papok megkövezésére!
Szégyen amit művelnek.
Van egy nagyon közismert ige a bibliában, ezen nem árt gondolkodni.
Isten, az Atya, mikor saját fia, a legdrágábbja a kereszten függött, -még tőle is elfordult, őt is elhagyta, mikor azonosult velünk/magára vette a bűneinket.
Miért gondoljátok, hogy ha Isten a saját fiától is elfordult, mikor a bűneinkkel azonosult, hogy tolerálja majd a miénket, vagy a homoszexeseket?
Nem az lenne az egyetlen és logikus lépés, hogy mindenki igyekezzen a saját udvara előtt söprögetni és a saját életét tisztán tartani?!
T. Kerdezo!
Isten valoban minden embert szeret. Ezt a szeretetet ki is mutatja abban, hogy minden embernek idot ad arra, hogy megterjen.
Viszont Istennek vannak torvenyei, amiket be kell tartani. A Bibliaban reszletesen olvashatunk ezekrol. Ide tartoznak a "melegek" is. Isten szemeben bunnek szamit.
De ahogy irtam, Isten ezeknek az egyeneknek is felkinalja a lehetoseget arra, hogy megterjenek. A megteres pedig azt jelenti, hogy felhagynak ezzel a szokassal, es tovabbiakbn nem gyakoroljak.
Most biztosan azt mondod, hogy ez egy betegseg, amitol nem lehet megszabadulni.
Pedig lehet. A vilagon nagyon sok ilyen beallitottsagu ember tert meg Istenhez. Ezek felhagytak ezzel az eletmoddal. Es nem lettek boldogtalanok. Hiszen megtettek az elso lepest Isten fele, ezert erot kaptak Istentol, hogy fel tudjanak hagyni ezzel az eletmoddal, es megtalaltak a helyuket a kereszteny kozossegben. Bizni kell abban, hogy ha Isten latja az elhatarozasunkat arra, hogy megfeleljunk neki, segiteni fog legyozni ezt a helytelen viselkedest.
Meg megjegyeznem: nem Isten teremtett ilyen embereket. Ez a fajta beallitottsag Adam bukasa utan kezdodott el, ugy mint barmilyen masik betegseg. Satan vilaga ezt hozta magaval.
Ha kerdesed van, szivesen valaszolok. Udv: Judit!
Szerintem szereti, hiszen ha nem szeretné őket, akkor meg se teremtette volna. A gyilkosoknak is meg tzd bocsátani, akkor nem utálhat valakit azért, mert talált egy társat és boldog akar vele lenni. Még engem is szeret, pedig százszor "erkölcstelenebb" dolgokat műveltem, mint egy meleg, aki szereti a párját.
Ez csak az én elméletem, de én csak a "magam módján" vagyok keresztény. Istenben hiszek, de szerintem az egyház csúnyán félremagyarázza Isten tanítását. Többek között nincs joguk eldönteni, Isten kit szeret, se megvetni bárkit a szeretet nevében... mekkora paradoxon már!
Kedves világvége1
Annak ellenére hogy itt senki nincs tisztában a megtérés fogalmával és az Írás megértése sem áll közel senkihez, és írhatnák ide egy regényt sok sok kérdés válaszát egybe vetve, de az most nem áll módomban, de az utóbbi kijelentésedet nem igazolja a biblia. És hogy ne gondolja azt senki hogy én is a sajat ideologiámat, gondolataimat, fantáziámat osztom meg ezen kérdésekkel kapcsolatban, hanem a Teremtőnél keresem meg a választ a kérdésekre, akkor lássuk csak egyik rendeletet az Atya(akinek mellesleg van egy neve ami nem Úr) parancsolataiból, az egyiket a több közül ami a szexualitásra vonatkozik.
világvége1 felebarátunk kijelentese:
Nem bűn a homoszexualitás
Az Atya rendelete a férfiak közötti szexuális kapcsolatot illetően:
3Móz 18:22 Férfiúval ne hálj úgy, amint asszonnyal hálnak: utálatosság az.
3Móz 20:13 És ha valaki férfival hál, úgy amint asszonnyal hálnak: utálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak; vérük rajtuk.
Szerintem egyértelmű hogy mit jelent az Atyánál az ha férfi férfival tart fenn szexuális kapcsolatot. Utálatosság az a Teremtő előtt.
Tévedés ne essen , én nem ítélem el embertársaimat felebarátaimat a homoszexualításért , sem semmiért, ugyanúgy a homoszexuálisoknak ott a megtérés lehetősége mint bárki másnak, aki egyebekben de szintén a parancsolatok ellen él és cselekszik, egyszóval az egész világ, a kereszténységgel egyetemben.
Ha valaki szemrehányást tesz felebarátjának a homoszexualitásáért akkor nézzen utána a saját életének és lássuk ki mennyire tartja be a parancsolatokat, rendeleteket!!! Mert nem csak a homoszexualitásért jár ám kárhozat. Továbbá a törvények és rendeletek megszegése ellen való figyelmeztetés,azoknak szölt és szól ma is, akik az Atya által kijelölt úton járnak, vagyis elfogadták az Ábrahámmal kötött szövetséget, és annak feltételeit ami nem más mint az Atya összes parancsolata és rendelete, étkezésre, öltözködésre, ünnepkre és a szexuális életre vonatkozóan is, ami a Megváltóba vetett igaz hitben és áldozatának elfogadása a bűneinkért nyer bizonyságot.
Nem ránk akik a vilag zöme vagyunk a széles és kárhozatba vezető úton, akik nem ismerjük még a az Atya rendeleteit,esetleg csak töredékben, de azokat sem igyekszünk megtartani.
Előbb meg kell ismerni az Atyát és szeretni a Teremtőnket,a hozzá vezető út meg a Megváltó maga aki az Atya szava, a Megváltó úgy élt es cselekedett ahogy az az Atya parancsolataiban, rendeleteiben meg van adva.
A Megváltó az Atya szava,a testben megszületett Tora, vagyis a parancsokatok, rendeletek.
Ez az Atya által kijelőlt út, amiben a Megváltó a példakép és Őt kell követnünk, mert Ő az út az Atyához.
A Megváltóban hinni és Őt kövezni úgy hogy az Atya parancsolatait betartsuk ahogy azt a Megváltó is tette!!!
Előbb ismerjük meg a parancsolatokat, rendeleteket, kezdjünk el fokozatosan egyre többet beiktatni az életünkbe és igy felfejlődni a Megváltóhóz, a példaképünkhöz, és ha már járjuk azt az utat ügy hogy beletartkzunk az ÖRÖK szövetségbe és bemeritkeztünk a Megváltóba vetett igaz hit által, és ismerjük a megtérés feltételeit így már, na akkor feddhetjük meg felebarátainkat és tanìthatjuk őket arra, hogy hogyan kell megtérni és mik annak a feltételei.
Mert ezt mondja a Megváltó is :
Máté 7:21 Nem minden, aki ezt mondja nekem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.
A Mennyei Atyánk akarata meg nem más mint a számunkra megadott parancsolatai,rendeletei!!!
Ha a Megváltó szavait komolyan vesszük, pedig már komolyan kellene vennünk, egyértelmü hogy senki nem megy be oda aki nem az Atya akarata szerint CSELEKSZIK. Vagyis nem a parancsolatok szerint él. Attól hogy valaki azt óbégatja állandóan hogy hisz meg Jézus(valójában nem ez a neve), meg hiszek, meg Jezus meg az Atya szeret mindenkit, meg Jezus mindenkinek megkegyelmez, ez még így nem igaz!!!
Máté 7:21 Nem minden, aki ezt mondja nekem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.
1Ján 2:3 És arról tudjuk meg, hogy megismertük őt, ha az ő parancsolatait megtartjuk.
1Ján 5:3 Mert az az Isten szeretete, hogy megtartjuk az ő parancsolatait; az ő parancsolatai pedig nem nehezek.
Máté 5:19 Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lészen; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy lészen.
Szerintem minden egyébb magyarázat néljül is tisztán érthető ez a fenti négy vers az Írásból.
Aki meg nem érti ,hát én azt sajnálom.
És akkor lássuk van itt köztünk akár csak egy is aki felemelt kézzel ki meri jelenteni, hogy az Atya elvárásai szerint él és ezzel a Megváltó követője?
Ne a keresztény egyházak vagy zsidó vallások valamelyikével álljon elő és annak hamis dogmáival, mert aki egyházat, vagy valamilyen egyéb vallási hitrendszert követ, az nem a Megváltó követője.
Kétlem hogy lenne itt ilyen ember, magamat is beleértve!!!
Én igyekszem megismerni azt az utat és rátérni arra fokozatosan, amit az Atya kijelőlt számunkra,mert a végén én a Megváltó jobbján szeretném tudni magam, nem pedig a nagy Megtévesztő oldalán. Azon az oldalon lesznek rengetegen, a keresztény egyházak vezetőivel és követőivel egyetemben, és tévedés ne essék abban hogy a zsidó a választott nép, ők is a jelenlegi állaspontjuk szerint épp a tűzbe tartanak.
Ismét kiemelem ezt: A homoszexuálisoknak szintén van esélyük az örök életre. Megtérni az Örök szövetség feltételei szerint, és tudom nagy a kísértés de szexualis önmegtartóztatás a férfi a férfival való nemi kapcsolattól.
Ugyanolyan nehéz mint a heteroknak is tartózkodni, a házzasságon kívüli szexuális kapcsolattól, a büntetes azért is halál, nincs kegyelem.
Mint írtam, a törvény érvényes azokra akik már megtértek, és ha ott a kísértés akkor gondoljanak az Atya által kötött ÖRÖK szövetségre, mert aki tudatosan bünözik az igazság felismerése és a megtérés után,annak már többé nincs kegyelem.
Aki nem ismwri a törvényt, mint itt is mandhatnám mindenki, azok törvény nélkül vesznek el, akik meg ismerik és megtértek, de megis tudatosan ellene cselekednek , az a törvény által vesznek el , az ítélet napján ami már nincs olyan messze.
Ez 20:11 És adám nekik parancsolataimat, és törvényeimet kijelentém nekik, melyeket az ember ha cselekszik, él azok által.
Él azok által, úgy mint örök életet nyer!!!
Róm 2:12 Mert akik törvény nélkül vétkeztek, törvény nélkül vesznek is el: és akik a törvény alatt vétkeztek, törvény által ítéltetnek meg,
Köszönöm hogy elolvastad!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!