Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istennek nem lett volna elég...

Istennek nem lett volna elég kevesebb szenvedés?

Figyelt kérdés
Mert oké, bűnöztünk, de attól még miért hagyja azt a sok gyilkolást? Nem elégedett volna meg enyhébb büntetéssel? Például nem lennének gyilkosságok és nagyon súlyos betegségek! Tudom, hogy Isten mindent tud, mit miért tesz, de csak úgy felvetettem...

2014. júl. 12. 15:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Nem Isten gyilkol és nem Isten betegít meg, hanem a romlandó test nem tud ellenállni lassan már semminek.

Aki meghalt és megérdemli, az a mennyben van. Irigylem őket, mert nekünk sokkal nehezebb, mint nekik most, de ki tudja, hogy ők mennyit szenvedtek itt, hogy ott lehessenek. De ez mind a bűn átka, nem pedig Isten büntetése.

2014. júl. 12. 16:04
 2/15 anonim válasza:
0%

Ne hallgassatok engére, szegény ember egy bigott vallásos, aki gyűlöli a melegeket, megvet mindenkit aki nem hithűen él, és ítélkezik (holott ez is bűn).

Egyébként hiszek Istenben, de ha belegondolok ott van Japán, Kína, Vietnám, (most az ókori-középkori helyzetükről beszélek leginkább) és Ázsia más országai ahol mindig is sokkalta tisztábban éltek, és kevesebb volt a beteg ember (Ázsia fan vagyok) , és általában bölcsebbek is voltak. Hány ember halt meg Buddha vagy Konfuciusz nevében? És hányan a kereszténység és a Biblia nevében?

Miért maradt fenn a Biblia? Az emberekre rákényszerítették. Pld a rabszolgákat elhurcolták , a keresztény európaiak és szegényeknek ezt el kellett fogadniuk. Ez az egyik ok. A másik az, hogy hosszú időn keresztül a hatalom a pápák kezében volt.

Amúgy nem fogok Istenre semmit sem, a betegségek nem miatta vannak. Pld lássuk a beteg gyermeket, aki rákkal születik, annak ellenére hogy a szülei egészségesek. Olvastam (nem a neten hanem könyvben) hogy ez azért van mert őseink családon belül házasodtak, unokatestvérekkel pld...vagy ott vannak a sugárzások, stb.

2014. júl. 12. 16:46
 3/15 anonim ***** válasza:
69%

"Miért maradt fenn a Biblia?"

mert Isten tartja fenn.

2014. júl. 12. 18:06
 4/15 Tamás321 ***** válasza:
100%
A bűn, az Isten uralkodásával való szembefordulás törvénye mindig is hatalmat ígért az embernek és soha nem szenvedést, melyet a nagyra vágyó ember mindig el is hisz. Az erő szabadságot sugall és a szenvedést eltakarja, hogy arról az ember lehetőleg ne is vegyen tudomást. És minden ember úgy akar erőhöz, szabadsághoz jutni, hogy eközben nem bánja a többiek gyötrődését. Az erős csak úgy lehet erős, hogy gyengéket keres és kiszolgáltatottakat hoz létre, hogy uralmat gyakorolhasson felettük. A jólét megszerzése mások szabad életének elvételével jár, és ez szenvedés. A szegények szenvednek az igazságtalanságtól, a gazdagok meg majd az igazságtól. A gazdagok jóléte mindig is a földre zúdított egyenlőtlenségből fakad. És aki csak gazdagságot szeretne elérni a földön, az mind ehhez a tisztességtelenséghez adja magát.
2014. júl. 12. 18:28
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

" A jólét megszerzése mások szabad életének elvételével jár"

nagyon igaz !!

2014. júl. 12. 18:47
 6/15 anonim ***** válasza:
8%

Nem tud mindent, mert nem látta előre mit tesz az ember.

Nem mindenható, mert tökéletlen embert teremtett és az ördögöt sem tudja megállítani.

Nem tökéletes, mert minket büntet azért, amit ő rontott el, amit ő nem látott előre.

Isten öl meg minden egyes embert, állatot, növényt..

Én bűnösnek mondanám saját emberi mércénkkel.

2014. júl. 12. 18:49
 7/15 anonim ***** válasza:

dukkhalayam asasvatam (Bhagavad Gíta)

dukkha szenvedést, alayam helyet jelent, asasvatam pedig átmeneti létet jelent. Tehát ez a világ szenvedéssel teli és itt minden átmeneti.

Meg kell szabadulnunk ettől a helytől, mert itt minden szenvedéssel teli és minden átmeneti!

2014. júl. 12. 19:51
 8/15 anonim ***** válasza:
Szerencsétlen beteg kettes. Leírja, hogy ne hallgasson senki énrám, aztán leírja azt amit én. Majd a Biblia ellen fordul liberális eszméivel, amit állítólagos lelkész apjával terjeszt és az én kommenteimen sápitoznak. Ne imádkozz értem, mert nem tudom hova szól az imád. Istenhez biztos nem, ha tagadod a szavait.
2014. júl. 12. 21:38
 9/15 anonim ***** válasza:
Isten mindenható. Szabadakaratot adott és ezért van sok hülyeség és gyilkosság a földön ,de a szabad akarattal nem muszály a szenvedésbe a gyilkolásba lépni... Lehet ám Isten újtán is járni .Sajnos sok a hitetlen és az Úr megjósolta a háborút mindig is mondta megfog erősödni az antikrisztus. Amúgy meg ezt is mondta :"az a világ bűne ,hogy nem hisznek bennem" és valljuk be azért van ez a sok hülyeség a földön .És ISten csak az Ószövetségben haragudott az emberre az Újszövetség teljesenmás itt már Jézus elvitt minden bűnt nem kell a pkolba menni elég ráhivatkozni és hinni Jézusba. A bűn az természetes mivel Isten szabad akaratot adott még1x elmondom Isten nem büntet már ez a saját hibánk mi öljük meg magunk nem Isten minket láttad te Isten lejönni és gépfegyverrel lángszóróval gyilkolni ?? NEM mert ezt mi magunk tesszük emberek egymással.
2014. júl. 13. 15:29
 10/15 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö,

Jehova Isten egyáltalán nem akarta hogy gyilkosságok, betegségek, halál legyen. Ez a rosznak a tudása....sajnos összüleink engedetlensége miatt.

De vigaszunkra szól, hogy ezt csupán egy bizonyos idöre engedte meg, hogy az ember azt csinál amit akar. Az eredmény látjuk mi.

A Biblia leírja, hogy a gonoszok hamarosan már ki lesznek "vágva"

Szép jövö áll elöttünk, fel a fejjel!!!

2014. júl. 13. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!