Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztény Isten számára...

A keresztény Isten számára miért bűnös cselekedet a házasság előtti szex?

Figyelt kérdés
2014. júl. 9. 21:17
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
81%
Először is a paráznaság bűn nem a házasság előtti szex. Ne az Ószövetséget vegyétek alapul mert ma már Újszövetségben élünk "minden más lett" .Na a paráznaság az amikor az élvezetért szexelsz valakiért. Ha házasodni fogsz valakivel vagy legalább is szereted és nem csak az 1 éjszakás kalandokat akarsz akkor miért lenne bűn .?? A válasz :NEM BŰN! ha akivel csinálod szereted.
2014. júl. 10. 15:40
 12/28 A kérdező kommentje:
az miért baj, ha az élvezetért szexel valaki?
2014. júl. 10. 17:36
 13/28 Szeressük egymást ***** válasza:
50%

"az miért baj, ha az élvezetért szexel valaki?"

Gyilkolni is szoktak évezettel, szóval az élvezet az nem kibúvó.

A házasság előtti szex tisztátalanná teszi az embert, ezért a paráznaság kategóriájába tartozik. Akkor is ha azok között történik, akik szeretik egymást és házasság előtt állnak. Isten előtt csak a házasságon belüli szex szent, azon kívül minden formája bűn. Az önkielégítés is.

Még a Törvényadás előtt is tudták az emberek a lelkiismeretük hangjából, hogy a házasság előtti szexuális kapcsolat tisztátalan. Példa erre Jákob lányának, Dínának esete. Akin Shekem erőszakot tett, majd megszerette és feleségül akarta venni. Ezt a megerőszakolást csak együtthálásnak nevezi a Biblia, és az eset után maga a Szentírás Dínát is "megszeplősítettnek", vagyis tisztátalannak nevezi:

"És meghallá Jákób, hogy megszeplősítette Dínát, az ő leányát...(Shekem)"

Jákob fiai szintén tudták, hogy abban az időben is csak parázna nővel szoktak házasság előtt szexuális kapcsolatot létesíteni:

"Hát mint tisztátalan személlyel, úgy kellett-e bánni a mi húgunkkal?"

Amikor a házasságon belül kerül először sor a szexre, azt a Szentírás megismerésnek nevezi:

1Móz 4:1 Azután ismeré Ádám az ő feleségét Évát, aki fogad vala méhében...

1Móz 4:17 És ismeré Kain az ő feleségét, az pedig fogada méhében...

Amikor paráználkodnak, akkor azt "lefekvésnek", vagy "vele hálásnak" nevezi a Biblia és a Törvény is:

1Móz 26:10 És monda Abimélek: Miért művelted ezt mi velünk? Kevésbe múlt, hogy feleségeddel nem hált valaki a nép közül, és bűnt hoztál volna mi reánk.

1Móz 39:7 És lőn ezek után, hogy az ő urának felesége Józsefre veté szemeit, és monda: Hálj velem.

2014. júl. 10. 19:27
 14/28 A kérdező kommentje:

a gyilkolás, és a szex tök más.

fagyit is élvezet miatt eszi az ember, a könyveket is gyakran az élvezet miatt olvassa. Mi a különbség az élvezet miatti fagyizás, olvasás, és az élvezet miatti szex között?

2014. júl. 10. 19:39
 15/28 A kérdező kommentje:
miért teszi tisztátalanná az embert a házasság előtti szex?
2014. júl. 10. 19:40
 16/28 anonim ***** válasza:
82%
Mondom attól függ szereted akivel szeretlezel? ha igen akkor nem bűn kicsit se amúgy meg ha parázna vagy bűn a jelenésekben is leírják világosan a paráznák nem jutnak a mennyek kapujához . Mert élvezetből szexelsz pont ezaz földiesen élsz fizikailag tehát nem istennek élsz hanem magadnak. Ennyi erővel a kokain se bűn mert nem ártassz senkinek csak jól érzed magad. Jól gondold meg kivel szexelsz. Tudom nehéz ellenállni mert a test és az ember bűnös de hagyjd abba barátom ne nyiss a gonosznak utat! Mert most még a földön vagy de kitudja mikor üt el egy kamion vagy bármi és akkor jön el az ítélet napja . FENTRE VAGY LENTRE
2014. júl. 10. 20:34
 17/28 A kérdező kommentje:

a kokain az árt.

Az miért baj, ha valaki fizikai örömöket szerez (amivel nem árt?)

Aki fizikai örömöket is szerez, az miért nem tud Istennek is élni?

Hogy zárja ki egymást a kettő?

2014. júl. 10. 20:42
 18/28 anonim ***** válasza:
82%
Mert paráználkodás ennyi nem tudom miért pontosan szerintem azért mert becstelen azért lefeküdni a másik emberrel mert csak ba**ni akarsz vele. De 100% ,hogy bűn hidd el én is sokat szenvedtem vele ,de nagyon-nagyon nehez ,de letudtam állni. próbáld meg te is . Szerintem mondom azért mert ez olyanm intha kihasználnád a másik embert és Isten nem ezért adta a F**szt és a P***nát hanem a gyermeknemzés miatt és a szerelem miatt .
2014. júl. 10. 20:48
 19/28 Szeressük egymást ***** válasza:
84%

"Mi a különbség az

élvezet miatti fagyizás, olvasás, és az élvezet miatti

szex között?"

A Bibliában a biológiai szükséglet szintjével pl. az evéssel-ivással egyenlő a szex a paráznák szerint, de Isten szemében két ember között a legszentebb cselekedet, amit örökreszóló elkötelezettséggel kell védeni:

Péld 30:20 Ilyen a paráználkodó asszonynak útja; eszik, azután megtörli száját és azt mondja: nem cselekedtem semmi gonoszt.

2014. júl. 10. 21:22
 20/28 anonim válasza:
Ez mar nem bűn mivel amikor ugye jött jézus a földre isten egy szem fia "egy szem fiát adta értünk" és ezzel megbocsátott nekünk a múltbéli a jelenbeli és a jövőbeli bűneinket!!! (Hiszek istenben)
2014. júl. 24. 15:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!