Mi a véleményetek buddhisták erről a videóról?
https://www.youtube.com/watch?v=RbYGIs-biD8
Most találtam rá, de nekem eléggé úgy tűnik, hogy a lány mellébeszél, és divatból buddhista, valójában nem sokat tud az egészről. Én nem vagyok buddhista, viszont nagyon érdeklődöm a vallás iránt, ezért érdekelne a ti véleményetek!
Szia!
A lány valóban mellébeszél, eléggé durván..:)
1. A buddhista akkor lesz valaki, ha menedéket vesz a Három Drágaságban. Erről nem, hogy nem kell papír, de nem is adnak. Közösségekben is maximum tanúk előtt vehetsz menedéket, de ezt az egyszerű műveletet akárki otthon is elvégezheti.
2. Sosem hallottam arról, hogy valaki "szellem vallásnak" hívná a buddhizmust.
3. Nem hiszünk a szellemekben.
4. A meditáció nem fontos. Illetve igen, de annyira mégsem. Pld: Régebben csak a szerzetesek meditáltak, a világiak nem. Ez csak mostanában terjedt el, hogy a világiak is meditálnak. Sok világi buddhista ma sem meditál.
5. A buddhizmusban nincs lélek, ahogy lélekvándorlás sem. Ez hindu tan, nem buddhista.
6. "Akiket nagyon szeretünk, azokkal általában egy közegbe születünk újra. Ez tény". Nem egészen :)
7. Nem hiszünk az univerzumban, és nem intézünk hozzá kéréseket.
5 percig néztem, tovább már nem volt kedvem..De röviden ennyi. Lényeg, hogy ennek a lánynak fogalma sincs a buddhizmusról.
,nincsenek bizonyítékaim ?
Dehogynincs bizonyíték, mert tudod kiről és miről van szó... az már más, ha elutasítod..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!