Tényleg a bűn következménye a betegség? Akkor mindenki bűnösnek érezheti magát, aki beteg, még ha kisgyermekről van is szó?
Nem látom az ellentmondást. Pár tény:
A Biblia beszél az Édenről, paradicsomról, ahonnan Ádámék kiűzettek. Ha valahonnan kiűzték őket, akkor az egy korlátozott kiteljesedésű valami volt, ergo nem az egész Föld volt az Éden.
A Biblia nem beszél arról, hogy csak az Édenbe teremtett állatokat, növényeket Isten. Tehát, az egész Földön megvolt az általunk ismert Élővilág, de az Éden egy speciális hely lehetett, ahol más törvények uralkodtak.
A Biblia arról viszont beszél, hogy Isten csak 1 emberpárt teremtett és őket az Édenbe helyezte. Tehát az Édenen kívül nincs más ember.
Hol van itt ellentmondás a teremtéstörténettel?
Szegény Ádám! Szerintem fogalma sem volt arról, hogy mekkora horderejű döntést hoz azzal az almával, hogy még X-edik íziglen is bűnhődnek miatta az utódai. Szerintem fogalma sem volt még Sátánról, halálról, világról, világuralomról, jóról és rosszról, hiszen nemhogy felvilágosítva nem volt, hanem eltiltva volt ettől a tudástól, - egyszerűen engedett a kíváncsiságnak / ami egyébként a fejlődés alapfeltétele még az állatoknál is/ és ezzel ő lett a főbűnös.
Meg Éva, meg a Sátán, meg a kígyó, nagyon nagy szükségünk van bűnösökre..
"Tehát az Édenen kívül nincs más ember."
Ennek némileg ellentmond az, hogy Káin, mikor kiirtja az emberiség negyedét, és utána elkezd vándorolni - jó messzire egész falvakat talál.
Ezek vajon hogyan kerültek oda nagy hirtelen?
"Káin, mikor kiirtja az emberiség negyedét, és utána elkezd vándorolni - jó messzire egész falvakat talál.
Ezek vajon hogyan kerültek oda nagy hirtelen?"
Úgy hogy akkoriban még több száz évig éltek az emberek. Így Ádám és Kárin még az életében láthatta azt hogy a leszármazottaik nagyon elszaporodnak.
"Meg Éva, meg a Sátán, meg a kígyó, nagyon nagy szükségünk van bűnösökre.."
Szerintem Ádám és Éva már százszor megbánta amit tett, megbocsáthatjuk nekik.
"a leszármazottaik nagyon elszaporodnak"
Csakhogy erről egy szó sincs a Bibliában!
Mint ahogy arról sem, hogy a falvakban csak nagyon fiatalok élnek! Merthogy ugye vándorolni sem 2 prc, és mindek vándorolna valaki messzire, ha a szomszéd domb is szabad még?
TÁVOLI FALVAK!
NORMÁLIS FALVAK! Nem csak fiatalok és gyerekek!
"Tegyük fel, hogy a 400 éves Káin vándorol"
Lehetett vagy 15 éves. 400 évesen már nem ilyen az ember, és nem akkor csodálkozik rá a világra... "jé: az öcsém kedvesebb az istennek".
Nem kéne mindenkit hülyének nézni.
Arról nem is beszélve, hogy Ádámék az édenben egyáltalán nem szaporodtak, a kifejezett parancs ellenére sem - még csak terhes se lett Éva, pedig amúgy minden parancsot követtek - viszont utána évente jött egy gyerek?
Mennyit voltak ők az édenben? 5 napot?
Kedves 27. Miért nem meséled el, hogy milyen az élet 400 évesként? Én sajnos nem tudom, de nagyon érdekel.
Nagyon leegyszerűsíted Káin problémáját... :) Az meg, hogy 15 éves volt, egyenesen vicc. Magadból indulsz ki, ne haragudj. Én csak azt állítom, ami a Bibliában van. Káin vándorolt és falvakat talált. Ez csakis egyetlen módon lehetséges, ha ekkor már több száz éves volt. Ennek semmi sem mond ellen, szóval elfogadom. Ennyi.
Ádámról és Éváról nem tudjuk mennyi ideig voltak az Édenben, annyit tudunk csak, hogy nem voltak még gyerekeik, amikor kiűzettek.
Ez hogyan lehetséges, ha feltételezzük, hogy nem volt okuk arra, hogy ne teljesítsék Isten parancsolatát arra nézve, hogy szaporodjanak és sokasodjanak? Akkor, ha kevés ideig tartózkodtak az Édenben. Akár 1 napot is lehettek ott. Vagy 5-öt. Részletkérdés. Nem született még gyerekük.
"Ennek semmi sem mond ellen"
Mert azt akarod, hogy ne találd meg az ordító ellentmondásokat (tudod: 400 évig élt egymás mellett Káin és Ábel... minden nap áldoztak az istennek, és Káin csak 400 év múlva vette észre, hogy az isten csak Ábel áldozatát fogadja el.
Az agyam lesorvad melletted).
...
Ez viszont már a te bajod... végül is festéktüsszentő Hapci Benőt is el lehet hinni: neki sem mond ellent semmi.
Csak tudod: ma már inkább a józanság felé hajlanak az okosabb emberek. Ha te birka akarsz lenni, az meg a te dolgod. Csak akkor lehetőleg ne vigyél magaddal másokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!