Nagyon ciki a gyónás?
Tudomásom szerint paráznaság az, ha:
- házastársi kapcsolatban élsz, és megcsalod a párod;
- nem élsz ugyan házastársi kapcsolatban, de valakivel úgy létesítesz nemi kapcsolatot, hogy igazából egyáltalán semmire nem tartod, semmilyen szempontból nem érdekel, semmit nem érzel iránta, egyszerűen csak "trófeavadászatra" hajtasz;
- közeli vérrokonoddal, vagy neadj'Isten állatokkal létesítesz nemi kapcsolatot;
- annyira elhatalmasodnak rajtad a fantáziáid, hogy a mindennapi életben is zavarnak és hátráltatnak.
Amennyire a kérdésből levettem, ezek egyikét sem követted el, tehát a "paráznaság" kifejezést tévesen használtad - ami egyébként abból a szempontból nem is csoda, hogy ez tényleg egy nehezen megragadható fogalom, amit ritkán definiálnak pontosan, és ahányan megfogalmazzák, annyiféleképp. A fenti gyűjtést is több különböző ezirányú írásból szedtem össze.
Szóval röviden: erotikus videók, önkielégítés nem esik a paráznaság témakörébe mindaddig, amíg tényleg olyan méreteket nem öltenek, hogy a hétköznapjaid meghatározó részévé válnak.
Kedves kérdező, azért volt kulturált megjegyzés is azok között, amelyeket minősíthetetlen jelzőkkel illettél. Ez viszont téged minősít!
Ha kritikát kapsz, majd még meg kellene tanulni, méltó módon viselni, mintha Jézus követője lennél, de semmi baj, még nem késő! De jelenleg ennek semmi köze Krisztushoz.
Bár lehet, hogy tévedek, mert csak egy 'ostoba paraszt' vagyok
Mellesleg, nem is te kaptad a kritikát. Aki meg téged bántott, az meg annyit sem érdemel, hogy reagálj rá.
Az igazi kritikát az egyházad bizonyos tanításai kapták, de ez gyakran megesik minden hívővel.
Ezek a kritikák viszont akkor is megmaradnak, ha te nem veszel róluk tudomást.
Ez meg inkább hasonlít egy vallási fanatikusra, mint szelíd hívőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!