Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha az élet ajándék, akkor...

Ha az élet ajándék, akkor miért bűn azt visszautasítani?

Figyelt kérdés
Gondolok ilyenkor az öngyilkosságra.

2014. júl. 7. 19:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Aki eldobja az egyetlen rövidke életét, az hülye, már bocsánat.
2014. júl. 8. 18:01
 12/18 anonim ***** válasza:

De akkor kicsit megreformálom a kérdésemet: Ha Isten el is ítéli az ilyen sorsú embereket, legalább tekintettel van/lesz az állapotukra?

-------------

Tudod Sörpocak, Jehova Isten irgalmas, megbocsájtó. Egyetlen aki tudja mi játszódott végbe az ember agyában aki ezt megtette. Természetes, hogy ez nagyon helytelen.

Lehet, hogy elvesztette az eszét? Nem is volt már teljesen tudatában annak mit tesz? Kínok poklába nem kerül, mert az nem létezik.... Normális ember ezt nem teszi még, mégha sok problémája van akkor sem

2014. júl. 8. 20:54
 13/18 anonim ***** válasza:
Az élet ajándék igenis ha a HISZEL AZ ÚRBAN. Akkor az élet egy ÓRIÁSI ajándék . Az öngyilkosság az ördögi erőktöl származik. És létszi ne hozzatok fel ószövetségi példákat mert ma már az Újszövetségben élünk . Az ószövetségben Isten még haragudott ránk. De ma már nem így van JÉZUS elvitt mindent a kereszten. Az úr ezt mondta nem váltam benned igenné és nemmé csak igenné.
2014. júl. 9. 16:55
 14/18 anonim ***** válasza:

> De akkor kicsit megreformálom a kérdésemet: Ha Isten el is ítéli az ilyen sorsú embereket, legalább tekintettel van/lesz az állapotukra?

Én úgy képzelem hogy Isten megbocsátaná az öngyilkosságot is. De amikor az öngyilkos felismeri hogy az amit tett milyen következményekkel jár

és hogy másoknak milyen szenvedéseket okozott akkor saját magát fogja gyűlölni annyira hogy önként hagyja el Istent (és kárhozik el).

De ezzel nem azt akarom mondani hogy minden öngyilkos elkárhozik csak azt hogy alapvetően az öngyilkosság a kárhozatra vezető út. Élt egyszer

egy nő aki sokat imádkozott a fiáért aki öngyilkos lett. Isten pedig egyszer válaszolt neki és megmutatta hogy a fia amikor leugrott a hídról

akkor zuhanás közben megbánta amit tett, megtért és megmenekült.

És szerintem olyan is van hogy valakit a körülmények vagy más emberek hajszolnak az öngyilkosságba. Ilyenkor ez elsősorban nem az öngyilkos

bűne.

Meg talán olyan is sokszor előfordul hogy valaki valójában az életét még sokkal korábban rontja el és az öngyilkosság az már csak a végkifejlet.

2014. júl. 9. 17:04
 15/18 anonim ***** válasza:
Szerintem az Öngyilkosság nem megoldás és rossz dolog igen is bármi is van kivéve ha rá kényszerítenek fegyverrel vagy egyéb bűncselekménnyel.. Na mind1. A lényeg a,hogy szerintem bűn de igaza van az utolsó kommentelőnek isten megbocsát mindenért ha hiszel benne és Jézusban ennyi a lényeg nem több. De azért ne nyiss kaput a GONOSZNAK
2014. júl. 10. 04:31
 16/18 anonim ***** válasza:

> A lényeg a,hogy szerintem bűn de igaza van az utolsó

> kommentelőnek isten megbocsát mindenért ha hiszel benne

> és Jézusban ennyi a lényeg nem több.

Az utolsó kommentelő vagyok. Azzal együtt amit már korábban leírtam azért akkor is szeretném kihangsúlyozni hogy az öngyilkosság halálos bűn és aki ilyet tesz az nagy valószínűséggel elkárhozik.

2014. júl. 10. 10:01
 17/18 anonim ***** válasza:

> Ha az élet ajándék, akkor miért bűn azt visszautasítani?

Az jutott eszembe hogy ha az élet ajándék akkor azt úgy kell elképzelnünk mint egy rendkívül értékes ajándékot. Mondjuk hogy valaki egy olyan ajándékot kap amelyen sok ember dolgozott nagyon sokáig és nagyon nagy szeretettel készítették. Az elkészült ajándék értékesebb mint bármilyen tárgy vagy érték földön. És akkor egy nagy ünnepség keretében adják neki át. Mindenki azt várja hogy majd mennyire fog neki örülni. Erre ő meg fogja magát és az egészet kihajítja az ablakon.

Ha az életet egy ajándékhoz hasonlítjuk akkor az öngyilkosság ennek az ajándéknak a széttaposása.

Nézzétek meg ezt a videót:

https://www.youtube.com/watch?v=-JvtlB_NzI8

Egy lány egy autót kap ajándékba. Azt gondolnánk hogy majd mennyire fog neki örülni. De nem, ő fel van háborodva és nem is fogadja el, mert nem olyan színű mint amilyet szeretett volna :)

2014. júl. 10. 10:20
 18/18 anonim ***** válasza:
Az öngyilkosság halálos bűn de attól függ milyen ember vagy hittél JÉzusban ,hogy ő feltámadt és ,hogy Ő a te Urad ? Ha igen Üdvösséged nyertél. Miért is? Mert Pál Római levelébe leírta aki szájával megvallja Jézust Urának és teljes szívéből hiszi ,hogy Isten feltámasztotta őt a halálból akkor üdvösséget nyertünk ezt ígérte ISten és Isten nem hazudik.! Mivel szájjal valjuk meg és szívvel hisszük ,hogy feltámadt. Sok pap azt hiszi majd akkor üdvözül ha sok jót tesz nem így van. A római levélbe levan írva. Róma 10:9től 10:13-ig .. Ennyi ezeket valld meg és higyj ami a legfontosabb!!! És ha ezt megtetted üdvözülsz. ISTEN NEM HAZUDIK
2014. júl. 10. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!