Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha az élet ajándék, akkor...

Ha az élet ajándék, akkor miért bűn azt visszautasítani?

Figyelt kérdés
Gondolok ilyenkor az öngyilkosságra.

2014. júl. 7. 19:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Mert ajandekot illetlenseg visszautasitani.
2014. júl. 7. 19:32
 2/18 anonim ***** válasza:
43%
Ha az élet ajándék, Istennek elég beteg humora van...
2014. júl. 7. 19:44
 3/18 Pendulum92 ***** válasza:
Ajándék szesznek ne nézd a fokát.
2014. júl. 7. 21:17
 4/18 A kérdező kommentje:
Igen, de az öngyilkosok nem kifejezetten ajándékként néznek az életre.
2014. júl. 7. 21:19
 5/18 anonim ***** válasza:
24%

Kedves Sörpocak

...sajnos ismertem néhány embert, akik öngyilkosak lettek. Megmondom öszintén, hogy elöször nagyon elíteltem öket, hogy tehettek ilyet ?!!

Késöbb, mikor megtudtam, milyen nehézségeken mentek keresztül, lassan felfogtam, hogy én nem itélhetem öket.

Szeretem olvasni a psychológiával kapcsolatos orvosi témákat. A mi folyóirataink is sokszor nagyon jó tanácsokat adnak, amelyek nagyon sok embernek már segítettek a depresszió elleni harcban.

Megtanultam, hogy ne itéljem az embereket, bün-nem bün, mivel én nem tudom milyen állapotba van az agyuk abban a pillanatban, amikor öngyilkosokká válnak.....ezt Isten tudja

Bocsáss meg, hogy még így kitérek, de ez egy annyira komoly téma, hogy kényszerít hogy még leírjam ezt.

Ha észrevesszük, hogy barátunk, rokonunk valahogy hosszabb ideje hallgatag, bús... magába zárkózik legyünk éberek, figyeljünk oda. A jó barát, a kedves megértö szó, sok embert, sok tinédzsert elfordított az öngyilkossági gondolataiktól.

Ha valaki érzi hogy nagy bajban van, ne szégyelljen segítséget kérni, olvasson szakirodalmat, menjen orvoshoz... kényszerítse magát sétálni, társaságba menni..nagyon fontos hogy egyen sok zöldséget, ételeket amik szerotonint tartalmaznak....a beborult ég után újra kisüt a nap

2014. júl. 8. 06:39
 6/18 A kérdező kommentje:

grKaty!

Persze nem baj, hogy ezt így megírtad. Hasznos volt, figyelemfelhívó, és a lényege is megvolt, miszerint ne ítélkezzünk. Egyet nem értést kilehet fejezni, de az ítélkezés mindig elhamarkodott. Jahve kezében van ez a jog.

De akkor kicsit megreformálom a kérdésemet: Ha Isten el is ítéli az ilyen sorsú embereket, legalább tekintettel van/lesz az állapotukra?

2014. júl. 8. 09:08
 7/18 yuda ***** válasza:

Úgy hiszem, mivel ez a vallási rész, legjobb, ha egy ide vonatkozó igével kezdem.

Mózes V. könyve:30:19 ...az életet és a halált adtam előtökbe, az áldást és az átkot: válaszd azért az életet, hogy élhess mind te, mind a te magod;

Van tehát az élet, ami áldás és van a halál, ami átok. Mindkettő nagyon valóságos. Hogy mennyire, azt legtöbben akkor tapasztalják meg, mikor itthagyják ezt a világot és egy visszafordíthatatlan, újra nem átélhető szakasz záródik le az életükben. Megy az ember a neki kijelölt helyre.

Biblia egyértelművé teszi, hogy az Élet maga Jézus Krisztus személye és az Ő beszéde.

A halál is egyértelmű, mert emögött egy gonosz sátáni személy áll, aki uralkodik az elkárhozottak lelke fölött és ott durva szenvedés van. Olyan, amit még akkor sem tapasztaltál meg a földön, ha úgy érzed, minden fájdalom rád szakadt.

A halál uralmában nem hogy megszabadulsz ezektől, hanem még hatványozottabban, élesebben fogod megtapasztalni. Hibás tehát úgy vélned, az öngyilkossággal elmenekülsz bármi elől, mert éppen még nehezebb helyzetbe kerülsz és az már visszafordíthatatlan.

Istennel és Mózessel együtt mondom, ne szeresd a halált, hanem válaszd az életet, hogy élhess.

Élni jó! Ha nem így látod, akkor hibát követsz el, mert Isten az élet adója és fenntartója. Az élet egy kiváltság.

Az élet legfőbb célja, hogy elfogadd Jézus Krisztus kegyelmi ajándékát az örök életet, egészséget, boldogulást, sikert, amit felkínál minden embernek,így neked is, ha elfogadod Őt uradnak, megváltódnak, aki meghalt érted a kereszten, harmad napra feltámadt és ült az Atya jobbjára.

Amíg nem hívtad be Jézust az életedbe, addig még valójában csak vegetáltál.

Világi emberek, akik még csak nem is hívők, de mégis van egy mondásuk. Ha most beborul az ég feletted, nemsokára elvonulnak a fellegek és meglátod újra kisüt a nap.

Hívd segítségül az Úr nevét és megszabadulsz a gonosz, ártó "gondolatoktól" és az emögött álló ördögi erőktől, akik el akarják hitetni veled, hogy az élet rossz és a halál jó.

Teljes meggyőződéssel mondom, hogy ez hazugság és épp fordítva van.

Az élet jó és a halál rossz!

Záró ige a bibliából megfontolásul, mert nagy a fejekben a kavar. Nem csak a tiédben sajnos.

Óriási hiba, ha az ember felcseréli a fogalmakat és a jót rossznak mondja,a rosszat jónak...a keserűt édesnek, az édest keserűnek...

Ésaiás.5.20

Jaj azoknak, akik a gonoszt jónak mondják és a jót gonosznak; akik a sötétséget világossággá s a világosságot sötétséggé teszik, és teszik a keserűt édessé, s az édest keserűvé!

2014. júl. 8. 09:20
 8/18 anonim ***** válasza:

Kiért akarja elvenni az életét?Az Istennek vagy az ördögnek?

Ha üldöznek valakit Jézusért és elveszik az életét.Ez az ember az Istenért teszi.

De ha a maga életét oltja ki (öngyilkos )akkor felajánlja az ördögnek mert gyilkolt.Ezért bűnt követ el.

Az Élet a földön a megpróbáltatások ideje.Nem bízol az Istenben és elveszed az életedet.Így elvétetik az is amid van.Higgy és bízz Istenben...Ez a lényege...

2014. júl. 8. 13:29
 9/18 anonim ***** válasza:
"Ha nem hiszed el, hogy az életed ajándék, nézd meg jobban hogy élnek anyádék..." :DDD
2014. júl. 8. 13:48
 10/18 anonim ***** válasza:

Az öngyilkos nem csak saját magát öli meg hanem az édesanyja gyermekét, a testvére testvérét, stb... Gondolj bele micsoda fájdalmat okoz nekik. De még ha nincs senkije, Isten akkor is nagyon szereti őt. Amikor öngyilkos lesz akkor Istennek egy nagyon szeretett gyermekét fogja megölni (saját magát).

Istennek minden ember életében terve van. Annak az öngyilkosnak az életében mondjuk lehet hogy egy olyan terve van amelynek során az illető másik 28 embernek az életét menthetné meg a kárhozattól. Az öngyilkossággal ezt a tervet is tönkreteszi.

Most más nem jut eszembe pedig biztos vagyok benne hogy sok más káros következménye is van egy öngyilkosságnak.

2014. júl. 8. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!