Ki mondta, hogy Jézus az emberekért áldozta fel magát?
Itt van például egy ige:
1János 4,10 Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért.
Szia!
Maga Jézus és apostolai mondták:
Mt 20,28
Valamint az embernek Fia nem azért jött, hogy néki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és adja az ő életét váltságul sokakért.
Jn 10,11
Én vagyok a jó pásztor: a jó pásztor életét adja a juhokért.
1Jn 3,16
Arról ismertük meg a szeretetet, hogy Ő az ő életét adta érettünk: mi is kötelesek vagyunk odaadni életünket a mi atyánkfiaiért.
Üdv. Péter
"Valamint az embernek Fia nem azért jött, hogy néki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és adja az ő életét váltságul sokakért." (Mt 20,28)
"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa. Aki hiszen ő benne, el nem kárhozik; aki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében." (Jn 3,16-18)
"Én vagyok a jó pásztor; és ismerem az enyéimet, és engem is ismernek az enyéim, Amiként ismer engem az Atya, és én is ismerem az Atyát; és életemet adom a juhokért. Más juhaim is vannak nékem, amelyek nem ebből az akolból valók: azokat is elő kell hoznom, és hallgatnak majd az én szómra; és lészen egy akol és egy pásztor. Azért szeret engem az Atya, mert én leteszem az én életemet, hogy újra felvegyem azt. Senki sem veszi azt el én tőlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól." (Jn 10,14-18)
"Kegyelem néktek és békesség az Atya Istentől, és a mi Urunk Jézus Krisztustól, Aki adta önmagát a mi bűneinkért hogy kiszabadítson minket e jelenvaló gonosz világból, az Istennek és a mi Atyánknak akarata szerint." (Gal 1,3-4)
"Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem és önmagát adta érettem." (Gal 2,20)
"És járjatok szeretetben, miképpen a Krisztus is szeretett minket, és adta Önmagát miérettünk ajándékul és áldozatul az Istennek, kedves jó illatul." (Ef 5,2)
"Ti férfiak, szeressétek a ti feleségeteket, miképpen a Krisztus is szerette az egyházat, és Önmagát adta azért; Hogy azt megszentelje, megtisztítván a víznek feredőjével az íge által," (Ef 5,25-26)
"Aki adta önmagát váltságul mindenekért, mint tanúbizonyság a maga idejében" (1Tim 2,6)
"Aki önmagát adta mi érettünk, hogy megváltson minket minden hamisságtól, és tisztítson önmagának kiváltképpen való népet, jó cselekedetekre igyekezőt." (Tit 2,4)
Dióhéjban, bár ennél jóval több utalás van.
Nincs olyan Jézus evangéliuma. :)
Az evangélium szó örömhírt jelent és az apostolok írták le, akik Jézus mellett tevékenykedtek több évig, így az ö szavait írták le.
Igen, ezt tudom, bár valóban nem vagyok egy Biblia tudor. : - )
Amire utaltam, hogy a fent idézett kijelentések közül azokból, amelyeket neki tulajdonítanak, és nem az apostoloknak, vagy bárki másnak, sehol sem tudom kiolvasni azt, hogy azért halt meg, hogy a bűneinket megváltsa.
Tehát ő mondta, hogy ezért vállalja a kereszthalált, vagy valakik a halála után magyarázták így a mártírságát?
Ó maga mondta, hogy értünk, értem is és érted is meghal. Hogy ő maga lesz az áldozat a bűnökért. Azért is, amit tegnap követtél el és azért is, amit holnap fogsz.
Ahhoz, hogy ez az áldozat érted is érvénybe lépjen, el kell fogadnod. Kérned kell és hinned BENNE. Jézusban és az áldozatában.
Lásd meg a bűnöket, amiket elkövettél és bánd meg, ebben a pillanatban nincs más teendőd. Kérd Jézust, hogy bocsássa meg és add át neki az életedet. Utána pedig majd megmondja hogy hogyan tovább, ne aggódj. :)
Jézus az emberiség, az emberek (ön-)tudatának felemelését javítását látta feladatának, Ő valóban megváltotta azokat aki tanítását komolyan veszik, de nem a bűneiktől, sem azok következményeitől, hanem az (ön-)tudat szánalmas állapotából.
Képzeljük csak el tanítványai lelkiállapotát, mikor az első alkalommal találkoztak a Mesterrel, miután néhány nappal korábban a kereszten látták meghalni !
(Ön-)tudatuk akkor a magasba szökkent, egy ember lehetőségeinek láttára, aki isteni kilétére ébredve a Krisztust hozta kifejezésre. Alapozott tehát a gyanú, hogy némely vakbuzgó rajongói a halála után magyarázták így a vértanúságát.
Ha Júdás nem "árulja el", akkor nem tud értünk meghalni.
Tehát vagy nem ez volt a földre jövetelének a fő célja, hogy itt meghaljon; vagy tudta előre, hogy elárulják és azért jött, hogy feláldozza magát értünk.
Szia!
János evangéliuma számol be róla, hogy keresztelő János így azonosította Jézust, aki hozzá ment megkeresztelkedni: "Ímé az Istennek ama báránya, a ki elveszi a világ bűneit!" (Jn. 1:29)
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!