Mi a bizonyíték arra, hogy a Bibliát nem egy ember találta ki 2000 évvel ezelőtt?
Arra gondolok, hogy valaki a hasára ütött és kitalált egy szép hosszú történetet, és mindenki elhitte és terjesztette?
Bocsánat!
"Köszönöm a válaszokat! Sajnos én tettem fel rosszul a kérdésemet. Arra értettem, hogy mi a bizonyíték arra, hogy Isten sugallta a Biblia leírását, és nem pedig egy ember csak úgy kitalálta, mert unatkozott? Köszi!"
Például a beteljesült jövendölések. Jézus Krisztusról a fellépése előtt körülbelül 600 évvel korábban évre pontosan meg lett jövendölve, hogy melyik évben kell fellépnie, és akkor is lépett fel. Ugyanabban a szakaszban található a halálára való utalás is, és a Messiás elvettetésének a következményei is, így utalás történik a zsidó-római háborúra is.
Utolsó válasza: A hitre nem kell bizonyíték. Vagy hiszel benne vagy nem.
Ez egy baromság .
Pontosan az ellenkezője igaz .Ha valamiben hinni akarsz,utána kell járni a dolgoknak ,hogy egyáltalán hihetek e annak ami ben hinni kellene.
Ha hiszel ha nem ,attól nem változik az igazság,már mint az ,hogy a Biblia Isten szava ,kijelentése az ember felé.
Meg adja a meg oldást a bűn és a halál problémáira.
Pista.
Maga az írás,vagy a szöveg.Hiszen akik írták így kezdik:így szól az Úr.
Vagy ezt üzeni Isten.
De ez nem mindenkinek bizonyíték.
"a beteljesült jövendölések"
Ilyenek nincsenek benne!
Az, hogy i.sz. 200-ban beleírták, hogy i.sz. 1-ben mi történt Jézussal - az nem jövendölés!
"Az, hogy i.sz. 200-ban beleírták, hogy i.sz. 1-ben mi történt Jézussal - az nem jövendölés!"
Miféle i.sz. 200-ról beszélsz, honnan vetted ezt az időpontot? A Krisztusról szóló jövendölést, amiről beszéltem, Dániel könyvében van bent, és az i.e. 6. században írták. A Bibliakritika nem fogadja el ezt a korai keletkezési időpontot, és kitolják az i.e. 2. századra. Vagyis ez azt jelenti, az kritika az általad hangoztatott időpontnál körülbelül 360 évvel korábbira teszi a jövendölés keletkezését. Annál későbbre amúgy sem tudják tenni, mert a kumráni tekercsek közt találtak Dániel-töredékeket, amelyeket szintén az i.e. 2. századra datálnak.
Persze, van olyan jövendölés is, ami tényleg korábbi.
De abban meg semmi konkrétum nincs. Az, hogy majd lesz egy messiás... persze, akárkire rá lehet ezt később fogni, hogy ő volt az. Főleg olyanra, aki ismeri is ezt a jóslatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!