Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Sokan azt állítják, hogy egy...

Sokan azt állítják, hogy egy hívő embernek gyülekezetbe kell járnia. De mi van akkor, ha nincs olyan gyülekezet, amelynek az alaptanításaival egyet tudnék érteni?

Figyelt kérdés
2014. júl. 5. 09:59
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Teljesen igaza van a kérdezőnek. Hasonlóképp vagyok én is. Ha majd megtaláltad, szólj....
2015. máj. 14. 18:27
 22/25 anonim ***** válasza:
Az, hogy te hasonlóképpen vagy, még nem jelenti azt, hogy akár egyikőtöknek is igaza van.
2015. máj. 14. 18:33
 23/25 A kérdező kommentje:
Talán igazunk van, talán nem, de mutass nekem akár csak egyetlen olyan egyházat, ahol lehet másban hinni, mint amit a vezetőség tanít, és nem hajítanak ki ezért páros lábbal a gyülekezetből.
2015. máj. 14. 21:27
 24/25 anonim ***** válasza:

Asperrimus ,

Mondta ezt valaki? A véleményalkotással egy baj van, hogy mindig a véleményalkotó beleül a magabíró székébe és azt hiszi és erősíti is magában, hogy teljesen igaza van valamely dologgal kapcsolatban. Hasonlóképp van ez nálad is. Nem kell megvédened Istent és a gyülekezetedet. Míg az elsőnek nincs szüksége rá,mert tökéletes addig a másiknak azért nem, mert tökéletlen. Ameddig emberekre nézünk és vezetőkre, addig mindig lesz kin és lesz min megbotránkozni. De egy dolog a lényeg és az nem a logikád, nem az intellektusod, hanem a szeretet.

2015. máj. 14. 22:20
 25/25 anonim ***** válasza:
Sajnos kedves Kérdező látod, hogy értelmes választ nem kapsz. Sajnos, ami ma fut keresztény körökben, Isten nev alatt az botrány. Akik benne vannak egy rendszerben hajlamosak a rendszer erősségeit felnagyítani míg a hibákat figyelmen kivül hagyni. Majd mmikor rákérdezel a gyengeségekre, hibákra egyből rendszerellenes leszel, vagyis Bibliai nyelven lázadó, jézabel stb. A rendszer nem enged gondolkodni, önálló gondolatoknak teret adni, mert azzal veszélyeztetet a rendszert és tekintélyeket, vezetőket. Sok életet láttam tönkre menni Isten nevében, ezért inkább a rendszerből kijöttem. Sok gyülekezetben megfordultam de hasonló a helyzet. Ma az egyházakban mindenen van a hangsúly, de a lényegen, Jézuson nincs. Ma megy a politika, szórakoztatás, táncikálás Isten nevében, egyik gyülekezet átkozza, szidja a másikat stb. Sajnos igazak David Wilkerson szavai: a kényelem, komfort, pénz evangéliuma van hirdetve a tiszta evangélium helyett. Ma a jó szó helyett hibakeresés van a szeretet helyett törvénykezés, a megtört életben pedig a bűnkeresés. Idáig jutottunk. Ezért sem tudom, hogy hol van valami életképes gyülekezet, ahol fel lehet fedezni a szeretet csíráit. Egyik azt mondja ide járj, mert az a jó, másik azt mondja, hogy oda járj, mert az a jó. Én meg azt mondom: otthon a négy fal között dől el, hogy milyen a kapcsolatod Istennel és nem a gyülekezetben
2015. máj. 14. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!