Sokan azt állítják, hogy egy hívő embernek gyülekezetbe kell járnia. De mi van akkor, ha nincs olyan gyülekezet, amelynek az alaptanításaival egyet tudnék érteni?
Figyelt kérdés
2014. júl. 5. 09:59
21/25 anonim válasza:
Teljesen igaza van a kérdezőnek. Hasonlóképp vagyok én is. Ha majd megtaláltad, szólj....
22/25 anonim válasza:
Az, hogy te hasonlóképpen vagy, még nem jelenti azt, hogy akár egyikőtöknek is igaza van.
23/25 A kérdező kommentje:
Talán igazunk van, talán nem, de mutass nekem akár csak egyetlen olyan egyházat, ahol lehet másban hinni, mint amit a vezetőség tanít, és nem hajítanak ki ezért páros lábbal a gyülekezetből.
2015. máj. 14. 21:27
24/25 anonim válasza:
Asperrimus ,
Mondta ezt valaki? A véleményalkotással egy baj van, hogy mindig a véleményalkotó beleül a magabíró székébe és azt hiszi és erősíti is magában, hogy teljesen igaza van valamely dologgal kapcsolatban. Hasonlóképp van ez nálad is. Nem kell megvédened Istent és a gyülekezetedet. Míg az elsőnek nincs szüksége rá,mert tökéletes addig a másiknak azért nem, mert tökéletlen. Ameddig emberekre nézünk és vezetőkre, addig mindig lesz kin és lesz min megbotránkozni. De egy dolog a lényeg és az nem a logikád, nem az intellektusod, hanem a szeretet.
25/25 anonim válasza:
Sajnos kedves Kérdező látod, hogy értelmes választ nem kapsz. Sajnos, ami ma fut keresztény körökben, Isten nev alatt az botrány. Akik benne vannak egy rendszerben hajlamosak a rendszer erősségeit felnagyítani míg a hibákat figyelmen kivül hagyni. Majd mmikor rákérdezel a gyengeségekre, hibákra egyből rendszerellenes leszel, vagyis Bibliai nyelven lázadó, jézabel stb. A rendszer nem enged gondolkodni, önálló gondolatoknak teret adni, mert azzal veszélyeztetet a rendszert és tekintélyeket, vezetőket. Sok életet láttam tönkre menni Isten nevében, ezért inkább a rendszerből kijöttem. Sok gyülekezetben megfordultam de hasonló a helyzet. Ma az egyházakban mindenen van a hangsúly, de a lényegen, Jézuson nincs. Ma megy a politika, szórakoztatás, táncikálás Isten nevében, egyik gyülekezet átkozza, szidja a másikat stb. Sajnos igazak David Wilkerson szavai: a kényelem, komfort, pénz evangéliuma van hirdetve a tiszta evangélium helyett. Ma a jó szó helyett hibakeresés van a szeretet helyett törvénykezés, a megtört életben pedig a bűnkeresés. Idáig jutottunk. Ezért sem tudom, hogy hol van valami életképes gyülekezet, ahol fel lehet fedezni a szeretet csíráit. Egyik azt mondja ide járj, mert az a jó, másik azt mondja, hogy oda járj, mert az a jó. Én meg azt mondom: otthon a négy fal között dől el, hogy milyen a kapcsolatod Istennel és nem a gyülekezetben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!