Sokan azt állítják, hogy egy hívő embernek gyülekezetbe kell járnia. De mi van akkor, ha nincs olyan gyülekezet, amelynek az alaptanításaival egyet tudnék érteni?
"Melyek azok a gyülekezetek, amelyeknek ismered az alaptanítását, és nem értesz vele egyet?"
Szerintem kicsit hosszabb lesz, mint amire számítottál, de íme:
mormon egyház,
Jehova Tanúi,
unitárius egyház,
adventista egyház,
Church of God (az adventista gyökerű)
katolikus egyház,
evangélikus egyház,
református egyház,
baptista egyház,
Biblia-szövetség,
Holic-csoport,
Krisztus magyarországi egyháza,
Biblia szól egyház,
Krisztus szeretete egyház,
Feléledés közösség,
Hit gyülekezete,
Autonóm gyülekezet,
Golgota gyülekezet,
Agapé gyülekezet,
egyéb kisebb pünkösdi gyülekezetek
"Esetleg leírhatnád azt is konkrétan, hogy mik azok a pontok amelyek szerinted helytelenek."
Inkább nem kezdenék bele. Annyit azért elmondok, hogy pünkösdi gyülekezetbe jártam éveken keresztül.
"Inkább nem kezdenék bele."
Pedig akkor könnyebb lenne válaszolni a kérdésedre is. :)
Jézus azt mondta, hogy a gyülekezetekből kirekesztenek majd titeket és jön idő, hogy aki öldököl titeket, mind azt hiszi, hogy istentiszteletet cselekszik.
És mielőtt valaki elkezdi Pált idézgetni, hogy Ő adott némelyeket apostolokul, prófétákul, evangélistákul, pásztorokul és tanítókul..., az is meg van írva, hogy e nép vezérei hitetők lettek, és akiket vezetnek elvesznek.
"a pünkösdiek megvallásosdiját varázslásnak tartom"
Ez nem pünkösdi tanítás, hanem bibliai alaptanítás. Pl. megvallás nélkül nincs senkinek üdvössége sem. Ebben a tanításban lehet túlkapásokat is olvasni, amit én is varázslásnak tartok, de nagyon fontos dolog, és nincs ez a téma túlhangsúlyozva. pl a HGy-ben évek óta hallottam erről beszédet, pedig rendszeresen heti több igehirdetést hallgatok. De lehet, hogy Te éppen ezt szúrtad ki ami nem tetszett.
Nincs olyan, hogy bibliai tanítás. Különböző egyházak vannak, és mindannyian mást és mást tanítanak ugyanabból a Bibliából.
Az pedig, hogy kiválogatunk néhány fülünknek kedves verset a Bibliából, és megvalljuk azokat, mintha Isten mondta volna nekünk, nem más, mint szellemi manipuláció. A sátán is tud "Igéket" adni, ő is tud idézni a Bibliából, és az mégsem Isten szava, hanem a sátáné. Jézus azt mondta, hogy Isten Igéje Isten szájából származik. Kevés az, ha egy könyvben olvasunk valamit, mert annak még semmi köze sincs ahhoz, hogy Istennel bármilyen kapcsolatunk lenne, és hallanánk az Ő szavát. A legtöbb hívőnek csupán egy könyvvel van kapcsolata, nem pedig Istennel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!