Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívő ember tud logikusan...

Hívő ember tud logikusan gondokodni?

Figyelt kérdés
2008. aug. 2. 08:57
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
80%
Mint már írtam, szerintem a hit és a logika nem zárja ki egymást. Én vagyok az, aki egyetemi végzettsggel rendelkezik (és mivel ennyire megjegyeztétek 135-ös iqval). Amelett, hogy igen komoly szellemi munkát végzek, ahol logikus gondolkodásra van szükség, nem is kicsire, hiszek Isten létezésében. Hála Neki, volt már lehetőségem megtapasztalni a gondviselését. Nekem ez pont elég bizonyíték arra, hogy van. És nincs szükségem mindenféle tudományos fejtegetésre és bizonyítékokra, hogy tudjam, létezik. Megtapasztaltam. Ennyi. Nevezhető ez bármi másnak, én Neki tudom be. Azelőtt is hittem, de nem ennyire. Mióta megtörtént néhány olyan dolog, ami teljesen irreálisnak tűnt, hogy megtörténhet, azóta méginkább elmélyült bennem az Istenben való hit.
2008. aug. 12. 12:34
 22/29 anonim ***** válasza:
69%

Örülök neked, előttem válaszoló!

Soha ne add fell, akkor sem, ha ez a világ nem a felsőfokú végzettségű hívőknek kedvez, bármit is értesz hívő alatt.

2008. aug. 12. 14:17
 23/29 anonim ***** válasza:
84%
ezek az emberek tényleg hívők voltak, és döntsd el te, hogy mennyire tudtak logikusan gondolkodni: Newton, C.S.Lewis, Tolkien, Pascal...
2008. aug. 21. 14:50
 24/29 anonim ***** válasza:
0%

Szoval megtapasztaltad isten létezését hiszel benne

Talän ö segitett megszerezni a diplomät mert tök hüje voltäl és nem hittél benne hogy levizsgäzol

Az ijet szerencsének hivjäk

De hidd csak hogy van isten 1x 2x többször ugyis csalodsz majd benne meglätod

De mondjuk én nem mert nem hiszek benne

És tudom mi miért történik mindennek megvan a fizikai kémiai vagy biologiai magyaräzata

Ojan nincs hogy isten teremtette csak a mesébe

2008. aug. 25. 09:19
 25/29 anonim ***** válasza:
89%

Én hindu vallásfilozófiát tanulok, gyakorlok és nem minősíteném, hogy mennyire hiszek benne, de szerintem eléggé.

A Védákat tanulmányozva az az érzésem volt, hogy az logikai kapcsolatokra építkezve készült, miután pont ennek a kornak az emberének készítették, vagyis jegyezték le.

De azok, akik jelenleg tanulmányozzák ezt az anyagi megnyilvánulást, azok is látják, hogy minden ok és okozat összefüggésben áll egymással, nincsenek véletlenek, csak csekély tudásunk miatt nem vagyunk képesek meglátni az összefüggéseket....

Sajnálom azokat az embereket, akik a "vallás" szót meghallva valami fanatikus nem is tudom minek gondolják a hívőket.

A hinduknak(és más vallásúaknak is) van egy közös kezdeményezése, amely ÉRTEM logó alatt fut, ez az intelligens tervezés elméletet rejti magában, vagyis tudományos szemszögből próbálja a materialistáknak, ateistáknak elmagyarázni a darwini evolúciós elmélet zsákutcáit és félremagyarázásait, valamint a Legfelsőbb Úr teremtésének logikus és követhető, ezáltal szerintem egész jól érthető voltát.

Ha valakit érdekel, adhatok egy linket, nem tudom, hogy az reklámnak minősül-e, így most nem tenném ide.

2008. szept. 13. 08:23
 26/29 anonim ***** válasza:
90%

Örülök, hogy felhoztad az intelligens tervezésben hívőket, mert azt az ÉRTEM oldalt én is gyakran olvasgattam már, nagyon meggyőző!

Sokan idéznek linket, szerintem minden gond nélkül megteheted.

2008. szept. 13. 12:10
 27/29 anonim ***** válasza:

Köszönöm, és örülök, hogy olyanra akadtam, aki szintén érdeklődik ilyen témák iránt. Be fogok tenni akkor linkeket is....

Mégegyszer köszi.:)

2008. szept. 14. 04:02
 28/29 anonim ***** válasza:
Fanatikus hívők nem.Tapasztalat,nem a levegőbe beszélek.Valakit a hit ugy eltud vakitani,hogy nem lezs képes racionális gondolkodásra,sokszor ember sem tud maradni igazábol.Hangsúlyozom,a fanatikus,már-már beteges hivőkről bezsélek!
2008. dec. 10. 19:49
 29/29 anonim ***** válasza:

Eddig azt hittem, hogy igen, de találtam egy ellenpéldát:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2008. dec. 11. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!