Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Te hogyan képzeled el Istent?

Te hogyan képzeled el Istent?

Figyelt kérdés
leszögezem. Nem vagyok hívő. Pogány vagyok. istenben, mint ahogy a biblia, leírja, nem hiszek. Ellenben azt hiszem, hogy van valaki, vagy valami, ami nagyobb, erősebb, mint mi, felettünk áll. Ki hogyan képzeli el?
2014. júl. 3. 20:59
 1/8 anonim ***** válasza:
55%
Felesleges ilyesfajta elképzelésekbe bonyolódni, mivel egy olyan erőt, amely egy egész univerzumot képes megteremteni, a parányi agyunkkal, kevéske tudásunkkal, látatlanban esélyünk sincs elképzelni. Ha mind a 7 milliárd ember elképzelné magában Istent, akkor is csak 1 állna a legközelebb a valóshoz, de az sem lenne pontos.
2014. júl. 3. 21:01
 2/8 A kérdező kommentje:
? nem az érdekel, hogyan néz ki valójában, hanem hogy ki hogy gondolja. Baj?
2014. júl. 3. 21:02
 3/8 anonim ***** válasza:
29%
Sehogy,mert szerintem nem létezik.Ez egy öntudatra ébredt lény problémája,aki nem tudja magát hova tenni és próbál valami ok és célszerűséget felfedezni saját létezésében.
2014. júl. 3. 21:10
 4/8 anonim ***** válasza:
46%

Számomra a természet sokat elárul Istenről. Például csodálattal tölt el a sok színkavalkád. Élhetnénk úgy is hogy fekete fehérben látunk. Vagy ott vannak az ízek...nem fontosak az élet fennmaradásához. Aztán maga az emberi faj is, tudunk szeretni, nevetni, tervezni, gondolkodni, van lelkiismeretünk. Világos számomra, hogy egy olyan Teremtő alkotott mindent, aki humoros, szereti a szépet és szeretné ha mi is örömet találnánk az életben. Természetesen a Biblia is sokat segíthet abban, hogy valaki jobban megismerje Istent.

Üdv.

2014. júl. 3. 21:44
 5/8 Pietrosol ***** válasza:
74%

Szia!

Tényleg rossz kérdés. A képzelet, ahogy kérted, materializál, vagyis az anyagi megnyilvánulások közül választ. Éppúgy, ahogy a teret sem tudod leírni, csak a térben megjelenő objektumokat. Ha leírod az objektumokat, nem a teret írtad le.

2014. júl. 3. 22:07
 6/8 anonim ***** válasza:
51%

Oltári hibának tartom megszemélyesíteni. Alapvetően viszi el a gondolkodást más irányba.

Én úgy gondolom, hogy Isten a multiverzum össze törvénye együtt, amely elég komplex ahhoz, hogy akár entitásnak is tekinthessük. De hiba ezzel meg is személyesíteni is.

2014. júl. 4. 14:36
 7/8 anonim ***** válasza:

Én sem vagyok hívő, de ha el kell képzelnem Istent akkor én fehér ruhásnak és ősz szakállasnak képzelem el aki a Földet bámulja.

És igen tudom hogy a hívők szerint ez nem pontos, nem is állítom hogy az. Attól hogy pontosan elképzelni nem lehet, még el lehet képzelni pontatlanul. És szerintem a kérdező erre volt kíváncsi. Nem pedig arra hogy most akkor el lehet-e képzelni vagy nem.

2014. júl. 4. 18:00
 8/8 anonim ***** válasza:
Mostanában nem szoktam elképzelni, mivel dilemmában vagyok, hogy egyáltalán létezik-e. De kisgyerekkoromban így képzeltem el: hatalmas árnyszerű alak, aki betölti az eget, és onnan néz le ránk, kissé szigorúan. Nem volt arca -mint mondtam árnyékszerű volt, de mintha göndör haja lett volna, és inkább nő volt mint férfi.
2014. júl. 5. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!