Te hogyan képzeled el Istent?
Számomra a természet sokat elárul Istenről. Például csodálattal tölt el a sok színkavalkád. Élhetnénk úgy is hogy fekete fehérben látunk. Vagy ott vannak az ízek...nem fontosak az élet fennmaradásához. Aztán maga az emberi faj is, tudunk szeretni, nevetni, tervezni, gondolkodni, van lelkiismeretünk. Világos számomra, hogy egy olyan Teremtő alkotott mindent, aki humoros, szereti a szépet és szeretné ha mi is örömet találnánk az életben. Természetesen a Biblia is sokat segíthet abban, hogy valaki jobban megismerje Istent.
Üdv.
Szia!
Tényleg rossz kérdés. A képzelet, ahogy kérted, materializál, vagyis az anyagi megnyilvánulások közül választ. Éppúgy, ahogy a teret sem tudod leírni, csak a térben megjelenő objektumokat. Ha leírod az objektumokat, nem a teret írtad le.
Oltári hibának tartom megszemélyesíteni. Alapvetően viszi el a gondolkodást más irányba.
Én úgy gondolom, hogy Isten a multiverzum össze törvénye együtt, amely elég komplex ahhoz, hogy akár entitásnak is tekinthessük. De hiba ezzel meg is személyesíteni is.
Én sem vagyok hívő, de ha el kell képzelnem Istent akkor én fehér ruhásnak és ősz szakállasnak képzelem el aki a Földet bámulja.
És igen tudom hogy a hívők szerint ez nem pontos, nem is állítom hogy az. Attól hogy pontosan elképzelni nem lehet, még el lehet képzelni pontatlanul. És szerintem a kérdező erre volt kíváncsi. Nem pedig arra hogy most akkor el lehet-e képzelni vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!