Hallottam, hogy most kezdődött a Ramadan. A befejezésekor a muszlimok ünnepelni szoktak? Ez hány napig tart? Ez a legnagyobb ünnepük? És ilyenkor megajándékozzák egymást? Ha igen, mivel?
3 napig tart, nincs ajándékozás, csak a rokonok, barátok körbelátogatják egymást. (Ahol kicsi a közösség, ott a mecsetekben jönnek össze ünnepi imára, és egy kis harapnivalóra.)
Ajándékozás nincs.
Ez az egyik jelentős ünnep, a másik az Áldozati Ünnep.
Hát nem tudom, én cáfolnám, hogy nincs ajándékozás, mert ilyenkor a gyerekek mindig kapnak valamit (a mi családunkban legalábbis). Általában pénzt kapnak, de van, hogy új ruhát, játékot, csokit.
A legfontosabb velejárója a böjttörő ünnepnek (Eid el fitr néven kereshetsz rá a google-ben), hogy ilyenkor adakoznak a szegényeknek. Rendes pénzadomány formájában is, de úgy is, hogy akár olyan szegény családoknak, akiket ismersz, viszel ételt (alapanyagot, vagy kész ünnepi ételt). Ilyenkor mindig fel vannak állítva jótékonysági pavilonok a bevásárlóközpontokban, szupermarketek előtt és ott lehet adakozni (zakat el fitr - ramadán utáni adomány). Az adakozás amúgy kötelessége egy rendes muszlimnak, az iszlám öt alappillérének egyike (zakat).
A zakát az nem ajándék. Az egyéb adomány sem.
Gondolom, a kérdező arra gondolt, hogy van-e olyan ajándékozás, mint pl. karácsonykor.
"3 napig tart, nincs ajándékozás"
Kedves barátom VAN ajándékozás és 1 hónapig tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!